wreszcie trafiłam. Siedziałam po południu sama w domu i musiałam zrobić sobie coś do jedzenia. Nie miałam ochoty na kanapki, to musiało być coś ciepłego. Przejrzałam lodówkę, znalazłam kostkę białego sera i wpadłam na pomysł, żeby zrobić leniwe po nowemu, na podstawie przepisu z kwestii smaku. Okazały się pyszne: mięciutkie, delikatne. Smakowały wyśmienicie. Polecam. Składniki: • 250 g mielonego twarogu półtłustego
W mojej kuchnibabki jajowatejsólwoda- około 3/4 szklanki, trzeba przypilnować by ciasto miało konystencję umożliwiającą rozwałkowanie ciasta i wycięcie kwadratów Farsz mozecie dobrać dowolny- kapusta z grzybami, mięsny, a'la ruskie: ser biały+cebulka lub tak jak u mnie- wątróbka ! Zakochalam się w tym smaku :) wątróbka drobiowa(500g)cebulka(45g)olej MCT/smalec/olej kokosowy(25g)natka pietruszkisól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, lubczyk Przygotowanie: wątróbkę
Keto Przepisypomidorami Makaron po chińsku z omletem Sałatka z kuskusem i omletem Omlet z cukinią Omlet z kaszą gryczaną i cukinią Omlet z łososiem i cukinią Omlet z cukinią i białym serem Omlet z bobem Omlet z jarmużem Omlet z kaszą gryczaną, groszkiem i jarmużem Omlet z młodą kapustą Omlet z ogórkami małosolnymi Mini omlety pieczone z szynka i rukolą Omlet
Dorota Smakujenadzieję, że lasagne na słodko znajdzie wśród moich czytelników swoich fanów. Zapraszam po przepis:) Składniki 250 g płatów lasagne, ugotowanych według przepisu na opakowaniu 2 jajka 500 g białego sera, zmielonego 150 g kremówki 1/2 szklanki mleka 7-10 łyżek cukru 1 szklanka musu jabłkowego 400 g jabłek cynamon 2 łyżki masła tłuszcz do posmarowania formy Ser, jajka, mleko, kremówkę
gotuj ze mnąkruche ciasto i chłodzimy w lodówce przez co najmniej godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia i przekładamy do blaszki (23x33 cm) Masa serowa: 1 kg sera białego (użyłam z wiaderka) 150 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 3 jaja opcjonalnie garść rodzynek Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy, a następnie
Cynamonowe szczęścielanguage:EN-US;} Bakłażany nadziewane fetą w sosie pomidorowym 3-5 bakłażany ( najlepiej takie krótkie, pękate) sól 5-6 łyżek oleju/oliwy Nadzienie 2 ząbki czosnku 150 g sera feta 150 g sera białego typu włoskiego (np. capri) sok i skórka z połowy cytryny pół pęczka posiekanych ziół ( natka pietruszki i/lub bazylia) sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy 2 puszki pomidorów
Smaczny zeszytmozzarellą oraz sosem beszamelowym. Taka bardziej fit wersja lazanii. Sezon na cukinię w pełni, więc po zrobieniu klasyków jak zupa czy cukinia nadziewana ( tu wersja (click): z białym serem w sosie pomidorowym a tu z z ryżem i rodzynkami )potrzeba trochę więcej kulinarnej fantazji:) 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style
Smaczny zeszytrobię pierogi i taką wersję w domu uwielbiają wszyscy! Składniki: Na ciasto: * 1 kg mąki * 1/2 kostki masła * szczypta soli * woda ok. 60 - 70st.C Składniki na farsz: * 1 kg białego sera * 1 kg ziemniaków ugotowanych * 1 cebula * kawałek słoninki * sól, pieprz ziołowy i czarny Słoninkę pokroiłam w drobną kostkę i stopiłam razem z pokrojoną cebulką. Smażyłam do momentu
Pieprzyć z Fantazjąnich – pózniej. Genialnym przepisem na spód do tarty podzielił się Maciej Wawryniuk – szef kuchni Kamis. Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła 150 g białego sera 1 żółtko 1/2 laski wanilii Kamis Krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 30 % – dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 1/2 laski wanilii Kamis 2 płaskie łyżki cukru pudru świeże figi
Moja pasja smakudajemy kakao tak ok 1 łyżka i wyrabiamy. 1 część białą i ciemną dajemy do zamrażalnika . Tą część co pozostała rozwałkować ,i wyłożyć na blachę ,przepis jest na dużą blachę .Teraz smarujemy ciasto dżemem ,ja miałam z czarnego bzu nisko słodzony. Teraz przygotować masę serową: składniki pół kg białego sera pół kostki margaryny roztopionej 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń
Moje WyrobyPrzedstawiam Wam Kochani sernik. W sumie to kolejny sernik, ale nie jakiś zwykły tylko delikatny, rozpływający się w ustach i co najważniejsze - ciasteczkowy :) Składniki na ciasto: 800 g sera białego (może być wiaderkowy) 250 ml śmietanki 30% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1,5 łyżeczki
ChilliJemyadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W połączeniu z masłem orzechowym tworzy wspaniałą bazę pod każde ciasto na zimno. Świetnie się utwardza a smak bomba! Jak pewnie zauważycie na zdjęciach, w serze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami z wiaderka, które są dobrze zmielone i prawie że płynne. Ja zawsze kupuje zwykły twaróg chudy
zdrowo i aktywnieCiasto Poduszkowiec – to wilgotne ciasto czekoladowe połączone z białym serem, którego wykonanie zajmuje mniej niż 15 minut – nie licząc oczywiście czasu pieczenia. Swoją nazwę zawdzięcza poduszeczkom z ciasta czekoladowego, które powstaj The post Ciasto Poduszkowiec appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojebyło zobaczyć konie i krowy, a do tego ogrom zielonego terenu. Mają również pasiekę. Mieliśmy też towarzyszy w postaci psa i kotów U gospodarzy można zakupić miód, mleko czy biały ser – wszystko własnego wyrobu! jeżeli będziecie chcieli zrobić ognisko to wystarczy zgłosić to wcześniej, a otrzymacie również drewno. Wieczorami mogliśmy oglądać przepiękne zachody słońca, słuchać śpiewu ptaków i pić
Pasja Smaku