szkl jogurt naturalny - 120 ml cukier -20 g ocet - 1 łyżeczka kakao - 4 łyżeczki soda- 3/4 łyżeczki Masa serowa : jajka - 3 szt cukier - 200g masło lub margaryna - 150 g ser biały - 730 g budyń waniliowy - 64 g ( jedno opakowanie ) mleko - 75 ml Dodatkowo : Polewa czekoladowa -1 opak Przygotowanie: Ciasto: Roztopić masło w rondelku, lekko ostudzić, dodać jogurt wymieszać. Następnie wsypać
Kuchnia Danusismakują tak samo dobrze, jak nie jeszcze lepiej, jak w dzień pieczenia. Polecam! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 150g miękkiego masła 100g miękkiej margaryny 200g mielonego białego sera 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogalików czekolada, marmolada lub ser do nadziania *** Z podanych składników zagniatamy
Blog z Apetytemwww.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA OK 12 sztuk: 3 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki miodu 250 g sera białego twarogowego szczypta soli olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Jajka rozdzielamy na żółtka i białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka łączymy ze wszystkimi składnikami
Gotowanie Patkiprzygotować na obiad gdy chcemy zjeść szybko i tanio? Makaron! Jeśli zależy nam mocno na czasie możemy zjeść makaron z białym serem. Jeśli tego czasu mamy ciutkę więcej możemy przygotować makaron w sosie pomidorowym i uzupełniać go o dowolne dodatki – u mnie takim dodatkiem są dziś liście świeżego szpinaku. 400 g makaronu penne 150 g świeżego szpinaku około
Smaki Na Talerzuposmakuje. Spróbujcie Składniki: 100 g masła 60 g cukru trzcinowego 12 łyżek wiórek kokosowych 6 herbatników Nysanki w polewie kakaowej Cukry Nyskie około 1 łyżki kremowego serka śmietankowego (lub białego sera z wiaderka) ciemne kakao do obtoczenia kuleczek Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy masło, wstawiamy na mały gaz. Dosypujemy cukier. Gdy masło się rozpuści wsypujemy łyżka po łyżce
Słodkie okruszkijednego słoika litrowego 2 łyżki bułki tartej lub kaszy manny wykonanie: Śliwki odsączamy z kompotu. Ciasto posypujemy równomiernie np. bułką tartą. Układamy śliwki. składniki na masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego 4 jajka 100 g margaryny, roztopionej i wystudzonej 100 ml śmietany, zwykłej 250 g cukru 1 budyń waniliowy opcjonalnie: 1 łyżka ekstraktu cytrynowego wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy
Domowy Smak Jedzeniadomagał się mięsa. Pałaszował w milczeniu i to oznaczało, że mu smakowało. Pasztet dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i po schłodzeniu. Dla mnie bardzo smakuje z dodatkiem białego sera, ale można go podać z podsmażonym kurczakiem lub innym mięsem. Ciekawa jestem, czy robicie takie warzywne pasztety i czy one wam smakują? Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 40 minut + pieczenie
Kuchcik gotujeCzas przygotowania: 45 min. Składniki na 4 szt. Koszt przygotowania: 14,00 zł SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g) 4 garście świeżego szpinaku baby 4 łyżki białego sera greckiego Myzithra 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżeczki posiekanego koperku oliwa sól, pieprz PRZYGOTOWANIE farszu szpinakowo-serowego
kulinarnyJasekrecie powiem wam, że lutenica jest o niebo lepsza niż ketchup. Podane proporcje wystarczają na jakieś 2 litry, ale możecie zwiększyć lub zmniejszyć ilość. Lutenica jest idealna z białym serem (jej słodko ostry smak idealnie pasuje), do wszelkich zapiekanek, makaronów, pieczonych mięs czy ryb. Pojawią się przepisy obiadowe, gdzie lutenica będzie grała pierwsze skrzypce. Zobaczycie jak taka niepozorna pasta może
ladykitchenzimowe dni cieszyć się smakiem pysznych pieczonych warzyw. Na blogu znajdziecie także przepisy na inne pyszne pasty: Zielony hummus, pasta z bobu Pesto z kolendry Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Mutabal, pasta z bakłażana Pasta
Kulinarne przygody GatityDzisiejsze pichcenie zaowocowało babeczkami serowymi z brzoskwiniami. Tak prawdę powiedziawszy są to serniczki w postaci babeczek :) Składniki: - 500 g zmielonego sera białego - 4 łyżki masła - 3 jajka - 4 łyżki kaszy manny - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - skórka otarta z 1 cytryny - 5 brzoskwiń Przygotowanie: Brzoskwinie wkładamy na chwilę do wrzątku a następnie zdejmujemy z nich skórkę
Zainspirowana w kuchnipapierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 180C. Po upieczeniu przykrywamy mokrą ściereczka i zwijamy w ciasną roladę. NADZIENIE: Do żelatyny dodajemy odrobinę wody, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Ser biały ucieramy z cukrem i wanilią, dodajemy żelatynę ( hartujemy wcześniej, ucieramy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku. Dodajemy pokrojone owoce, wkładamy do chłodzenia. CAŁOŚĆ: Roladę rozwijamy, smarujemy masę, brzegi zostawiamy
Ostra na Słodkoadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W połączeniu z masłem orzechowym tworzy wspaniałą bazę pod każde ciasto na zimno. Świetnie się utwardza a smak bomba! Jak pewnie zauważycie na zdjęciach, w serze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami z wiaderka, które są dobrze zmielone i prawie że płynne. Ja zawsze kupuje zwykły twaróg chudy
Zdrowie i pysznie na talerzuIndiańską a raczej od razu kojarzyła mi się z Indianami, tak sobie teraz to przypomniałam. Wracając do tematu korma, to coś w rodzaju curry na bazie jogurtu, białego sera i przypraw garam masala (kmin rzymski, kolendra , pieprz czarny , kardamon oraz mikroskładniki, tj. liść laurowy , goździki , cynamon , pieprz cayenne , gałka muszkatołowa
pieprzny smaczek