łyżki czarnego kakao ⅓ szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: 7 jajek + białko pozostałe z ciasta kruchego 1½kg sera białego trzykrotnie mielonego 1½ szklanki cukru kryształu 1½ szklanki mleka w proszku 1½ szklanki słodkiej śmietanki 30% 2 budynie waniliowe 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka wanilii w żelu Polewa(...)nagrzanego do 180ºC piekarnika na 15 minut, a następnie studzimy. Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodajemy partiami zmielony ser, wanilię, mleko w proszku, słodką śmietankę, proszki budyniowe oraz mąkę ziemniaczaną. Nie miksujemy zbyt długo, by nie napowietrzać niepotrzebnie masy. Białka, pamiętając o tym, które pozostało z ciasta kruchego ubijamy
Kuchnia w czekoladziesię skusi? Wieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy – idealny do deserów, ciast, kanapek Skworcu – jakość, duży wybór, niska cena. Polecam! Składniki: (na 2 sztuki) 200 g białego sera – u mnie Wieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy 3 łyżki śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny ekstra – polecam Skworcu 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki konfitury jagodowej ulubione
Słodkie okruszkiświeżych 1/4 szkl. cukru 1/2 kg mąki 80 g miękkiego masła szczypta soli 1 jajko Masa serowa: 1 jajko 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 kg sera białego półtłustego 1/2 szkl. śmietany 18% 1 rozmącone białko do posmarowania bułeczek Ciepłe mleko wlewam do miski, dodaję cukier, 5 łyżek mąki – odstawiam na chwilę do wyrośnięcia(...)blasze przyciskam na środku szklanką by powstało zagłębienie. Do zagłębienia wkładam masę serową. Smaruję brzegi bułeczek rozmąconym jajkiem. Piekę przez około 15-20 minut. Artykuł Drożdżówki z serem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plokazji pragnę życzyć Wam, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. SKŁADNIKI : * MASA * 800 g sera białego tłustego ( zmielonego 2 razy ) 700g jogurtu Greckiego 8 jajek 2 łyżeczki cukru waniliowego 230g cukru (200g do utarcia z żółtkami i 30g do usztywnienia piany z białek) 2 budynie(...)PRZYGOTOWANIE : Oddzielamy żółtka od białek. W jednej misce ucieramy żółtka z cukrem , w drugiej ubijamy ze szczyptą soli białka na sztywną pianę ( pod koniec dodajemy 30 g cukru ). Zmielony ser miksujemy z jogurtem i budyniami i utartymi żółtkami, a następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Gotową masę wykładamy na podpieczony spód, posypujemy płatkami migdałów/ wiórkami czekolady. Pieczemy w piekarniku
Marcepanowa kuchniaSkładniki: spód: szklanka kaszy jaglanej 2 łyżki mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki zielonej pietruszki 2 łyżki parmezanu łyżeczka soli masło (do wysmarowania formy) reszta: 250 g sera białego (np. capreggio) 3 jajka 180 g śmietany 18 % cukinia pomidorki koktajlowe oliwa sól pieprz ziołowy bazylia suszona czosnek granulowany Przygotowanie: Kaszę płuczemy, a następnie gotujemy na małym ogniu(...)kroimy w plasterki. Obsmażamy ją na odrobinie oliwy. Trzy rozbełtane jajka łączymy ze śmietaną solą, pieprzem ziołowym, bazylią i czosnkiem granulowanym. Masę wylewamy na ostudzony jaglany spód. Ser kruszymy i wysypujemy go na masę. Następnie układamy na wierzchu cukinie i pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe. Całość pieczemy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Taste Therapymyślę, że mnie zrozumiecie ? :). Smak obłędny, chociaż dzieci twierdzą, że powinien być słodszy, a dla mnie ideał!. Składniki na tortownicę o średnicy 19 cm; 45-50 dag dobrego tłustego sera białego 400 ml mleczka kokosowego, przeważnie jest to jedna puszka 20 dag wiórków kokosowych 10 dag cukru pudru 5 dag masła 3 płaskie łyżki żelatyny do ciast i deserów(...)łyżkach ciepłej wody, odstawiamy na 10 minut, po tym czasie podgrzewamy ponownie i dodajemy jeszcze 3-4 łyżki wody, mieszamy i ciepłą żelatynę łączymy z reszta składników. Ser blendujemy mikserem lub rozgniatamy widelcem, łączymy z ciepłą masą kokosową oraz żelatyną. 3. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ja biszkoptami lub gorąca rozpuszczona czekoladą, następnie wylewamy masę serowo - kokosową
Apetyczna babeczkamasełkiem. Równie wyśmienite są z słodką śmietanką lub lekko ukwaszoną wymieszaną z cukrem pudrem. Na około 20 sztuk : 4 duże ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki 400 g białego sera (jednokrotnie zmielony) 2 żółtka 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 kg truskawek pokrojonych na cząstki cukier( 10 łyżeczek do knedli + 2 łyżki
kawawszklancelekko kwaskowym smaku limonki, idealny na ciepłe dni. Składniki na spód: - 200 g ciastek kruchych maślanych - 10 g kakao - 80 g masła Składniki na masę serową: - 1 kg sera białego mielonego - 200 g cukru - 400 ml śmietanki kremówki 30% - 4 limonki - 3 łyżki żelatyny + troszkę zimnej wody Do dekoracji skórka starta z 1 limonki. Tortownica 24 cm. Najpierw robimy spód(...)potem wyciskamy sok. Sok z limonki zagotowujemy i dodajemy do niego żelatynę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywną masę i stopniowo dodajemy ser. Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę oraz skórkę z limonki i miksujemy. Gotową masę przekładamy na podpieczony spód i wkładamy do lodówki, aby masa nam stężała. Sernik dla każdego smakosza cytrusów
Kuchenne WariacjeSernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g cukru pudru(...)Blachę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przenosimy ciasto na blachę i równomiernie je rozprowadzamy. Następnie przechodzimy do przygotowania serowej masy. Aby ją wykonać będziemy potrzebować: 1kg białego, półtłustego twarogu 4 żółtka 1 szklankę cukru pudru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego 2 opakowania budyniu śmietankowego Do miski wkładamy twaróg i żółtka, wsypujemy cukier puder
Kuchnia Pani Wiosnymasła, dodatkowo 300 ml śmietany kremówki połowa mlecznej czekolady, posiekanej - u mnie gorzka 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej) 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny) 500 g sera białego o kremowej konsystencji (u mnie President chudy do serników) 110 g cukru pudru - dałam tak ,,na oko" ok 2/3 szklanki 180 g batoników Mars, posiekanych na około(...)brązowym i 2 łyżkami śmietany kremówki. Powstanie z tego średnio gęsty sos - ostudzić. W drugim garnuszku roztopić czekoladę z 2 łyżkami śmietany kremówki. Odstawić. Ubić kremówkę na sztywną pianę. Ser połączyć z cukrem pudrem aby powstała gładka masa. Wymieszać z ubitą śmietaną. Wlać powoli ciepłą żelatynę, wymieszać dokładnie, dodać posiekane marsy i Baileys'a. Wyjąć z lodówki tortownicę z gotowym
sierotka maRysia w kuchniSkładniki : Masa serowa : 1 i 1/2 kg mielonego sera białego 35-40 dkg cukru kryształu 12 jajek 1 i 1/2 kostki margaryny ( miękkiej ) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 duży cukier waniliowy Przygotuj również : cienki blat biszkoptowy jasny lub cienki blat z ciasta kruchego 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania : B laszkę wyściel(...)ucieraj. Teraz wbijaj po 1 żółtku, dalej ucieraj ( białka wlej do czystej miski, później ubijesz je na sztywno ). Gdy wszystkie składniki są już dokładnie wymieszane dodaj do masy zmielony ser, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z budyniem i wsyp do ucieranej masy serowej, wymieszaj. Na końcu dodaj ubite białka na sztywno, delikatnie wymieszaj, ale nie za długo
Przepisy i porady kulinarneszklanki roztopionego masła - 1 łyżka cukru - 2 jajka - 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżeczka aromatu waniliowego Składniki na masę serową: - 500 g sera białego - 3/4 szklanki cukru - 1,5 łyżki mąki - 3 jajka - 1/2 szklanki śmietany kremówki - 1 łyżeczka aromatu waniliowego Czekolada mleczna i orzechy do dekoracji. Do wypieku użyłam tortownicę o średnicy(...)podgrzewamy a ostatecznie gotujemy przez ok. 10 minut do momentu kiedy masa zgęstnieje. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i odstawiamy na bok. No to czas na masę serową. Ser miksujemy i dodajemy po kolei cukier, mąkę, jajka, aromat i śmietanę. Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wylewamy na masę orzechową. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury
Kuchenne Wariacjezajmiemy sie serem Masa serowa 300 g sera bialego 250 g serka mascarpone 2 zoltka 70 g cukru pudru 50 g kaszy manny Ser bialy wrzucamy do miski i blendujemy go Dodajemy serek mascarpone i wszystko razem mieszamy Wpijamy zoltka, bialka odstawiamy na potem Mieszamy i dodajemy cukier puder znow mieszamy(...)robimy kruszonke ( ja scieram na tarce ciasto) Wszystko wladamy do piekarnika na 15min Upieczone ciasto zostawiamy do ostygniecia Potem wkladamy do lodowki do nastepnego dnia Ser powinnien wyjsc puszysty Smacznego! PS Sernika odstawienie do lodowki na drugi dzien jest konieczne poniewaz masa na poczatku bedzie leista i dopiero jak sie odstanie to zrobi sie spojona
Klaudynkowa kuchniacukru RESZTA SKŁADNIKÓW CIASTA -1 kg mąki -125g roztopionego masła lub margaryny -1 łyżka cukru waniliowego -0,75 szklanki cukru -1 łyżeczka soli -4 jajka NADZIENIE -300g sera białego chudego -1 żółtko -2 łyżki cukru -około 1 szklankę borówek-mogą być mrożone KRUSZONKA -1 łyżka roztopionego ciepłego masła -1 łyżka cukru -2 łyżki mąki *trochę mleka(...)mąki,nie za dużo,by bułeczki nie wyszły twarde. Ciasto wyrabiamy około 5-7 minut. Następnie odkładamy je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Nadzienie Ser oraz żółtko i cukier miksujemy blenderem na gładką masę. Kruszonka Wszystkie składniki kruszonki mieszamy ze sobą,ma mieć sypką konsystencję, jeśli się klei należy dodać mąki. gdy ciasto wyrośnie odrywamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumąki pszennej 7 dag świeżych drożdży 300 ml ciepłego mleka 4 łyżki cukru 3 duże wiejskie jaja 2-3 łyżki masła Nadzienie: 30 dag sera białego świeża wanilia lub cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki gęstej śmietany 1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, najlepiej smakuje gdy użyjemy naturalnej wanilii zamiast cukru waniliowego(...)ciasto przekładamy na mocno omączoną stolnicę, wałkujemy na grubość 3-4 mm i wycinamy szklanką krążki. Podstawę kieliszka zanurzamy w mące i robimy wgłębienie na środku, aby nałożyć tam ser lub dżem lub jedno i drugie. 3. Foremki wykładamy papierem do pieczenia, układamy drożdżówki i pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia na 15 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C, pieczemy
Apetyczna babeczka