seler - 8745 przepisów (strona:365/583)

Pieczarkowa z koperkiem 137

też robicie czasami taka zupę.Jest smaczna i czuć pieczarki. Składniki: 2 udka z kurczaka 3 marchewki starte 4 ziemniaczki  natka pietruszki( same listki dałam) 100 g selera 1 cebula sól i pieprz do smaku  ziele angielskie 2 szt listek laurowy 3 szt Dodatkowo: 500 g pieczarek 200 ml śmietany 30% sól pieprz koperek świeży pęczek

Różowa kuchnia
Barszcz ukraiński jarski 96

koperek sól pieprz cukier   Przygotowanie   Fasolę namoczyłem, odstawiłem na noc. Odcedziłem, zalałem 3 szklankami świeżej wody, gotowałem do miękkości ( posoliłem po 30 minutach ). Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Zielone części włoszczyzny związałem nicią, włożyłem do garnka, dodałem starte jarzyny, wlałem 6 szklanek wody. Posoliłem, gotowałem na małym ogniu. Pomidory pokroiłem, poddusiłem

R'n'G Kitchen
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 262

Porcji: ok. 1 l 500 ml wywaru)  700 g goleni wołowej z kością lub szponder / łopatka /mostek  2 spore marchewki, obierz 1 duża pietruszka, obierz 1/2 selera, obierz 1 por - tylko biała część 1 cebula z łupinką - , obierz cebulę z wierzchniej warstwy łupinki, pod spodem jest druga - czysta, opiecz na ciemny kolor 2 listki laurowy

Szybko Szybkowar
Zupa kalafiorowo - fasolkowa na wywarze drobiowym 166

zupy i dokładnie wymieszaj (nie dodawaj za dużo śmietany, gdyż jej nadmiar zdominuje delikatny smak wywaru i warzyw), całość podgrzej dodaj do zupy pokrojone warzywa z wywaru: marchew, seler, pietruszkę dopraw zupę solą i czarnym pieprzem przed podaniem dodaj do zupy pokrojony zielony koperek

Szybko Szybkowar
Słów parę o koktajlach w ogóle oraz przepis na koktajl owocowy z jarmużem 237

innymi przyprawami, np. cynamonem, goździkami czy nawet chili lub pieprzem. Warto również wzbogacać koktajle o chociaż jeden dodatek warzywny. Może to być tytułowy jarmuż, ale również szpinak, marchewka, burak, seler naciowy, ogórek, pomidor, kapusta, brokuły czy dowolne kiełki. Tak naprawdę wszystko, co nadaje się do spożywania na surowo. 2. Płynna baza Oczywistym dodatkiem rozrzedzającym koktajle jest woda. I chociaż

Ratunku obiad
Ryba pieczona z warzywami 169

warzywach. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 4 filety ryby morskiej 2 średnie czerwone lub kolorowe papryki 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1/2 niedużego selera około 15 cm pora 1 puszka pomidorów krojonych pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej sól pieprz Rybę umyć, osuszyć, posypać pieprzem cytrynowym i odstawić na 1 godzinę. Warzywa

kuchnia doski
Zupa pomidorowa z ravioli 103

poniedziałek proponujemy pomidorówkę w iście włoskim stylu ;)   Składniki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 2 łyżki masła 1 l bulionu warzywnego 500 ml passaty pomidorowej 250 g ravioli (u nas z ricotta i grzybami) świeża bazylia pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na maśle

R'n'G Kitchen
Jak jeść więcej warzyw? Moje 7 sposobów. 127

porcja. Nie jest to metoda precyzyjna, ale w pewien sposób na pewno pomaga. 1 porcja to: 1 średni ogórek 1 pomidor 1 duża marchewka 1/2 szklanki soczewicy/fasoli/ciecierzycy 2 łodygi selera naciowego 1/2 bakłażana 1 burak surowy 1 szklanka soku warzywnego   4-5 garści zielonych warzyw liściastych (szpinak, jarmuż) 2. Małe kroki Przede wszystkim nie szalej i nie wprowadzaj

Powiedz dietom nie
zupa wzmacniajaca pełna warzyw i ziół na pobudzeniu układu odpornościowego 132

ziół na pobudzeniu układu odpornościowego, curry, kurkuma, czosnek itp..   Składniki 2 słodkie cebule 4 filiżanki brokułów (posiekane) 2 marchewki (obrane i pokrojone w plastry) 1 łodyga selera (posiekane) 1 łyżeczka curry w proszku ⅛ łyżeczki kurkumy ¼ łyżeczki kolendry ⅛ łyżeczki cynamonu ¾ łyżeczki czosnku w proszku ¼ łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego cebula suszona ½ łyżeczki żółte nasiona gorczycy

w mojej kuchni
Domowa warzywna "kostka" rosołowa II 98

jeszcze więcej aromatu, jest ciemniejsza od swojej poprzedniczki, kostki nr 1 . Dzisiaj np zastosowałam ją do przygotowania duszonej szynki w cukinii i kapuście, obłęd smakowy. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 150 g pora 100 g czerwonej papryki 150 g cukinii 3 ząbki czosnku 4 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy kilka ziaren czarnego pieprzu 6 gałązek ziół

MamaOskarka
Zupa krem z żółtej cukinii 150

dodajemy do smażenia. Solimy, dodajemy gałkę muszkatołową, kurkumę i ostrą paprykę. Gdy smażące się warzywa zmiękną, podlewamy je wywarem z gotowanej włoszczyzny. Dodajemy z wywaru 2 marchewki i kawałek selera. Wszystko razem miksujemy. Jeżeli zupa jest zbyt rzadka możemy dodać włoszczyznę z wywaru. Podajemy z grzankami bądź groszkiem ptysiowym. Zupę można posypać do dekoracji czarnuszką i świeżymi ziołami

Qchnia po prostu
Domowa warzywna "kostka" rosołowa 122

znaczenie. W wyniku tego całego procesu codziennego gotowania musicie, po portu musicie przygotować choć raz w życiu te bardzo prostą bazę do zup i sosów. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 100 g pora 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 ząbek czosnku 100 g pieczarek 1 liść laurowy 6 gałązek ziół, jakie macie pod ręką, może być

MamaOskarka
Ogórki pikle, ale trochę inaczej 158

kwaśny. Małe ogórki pokroić na cienkie podłużne paski. Jeśli macie duże do obrać i pokroić również w podłużne cienkie kawałki. Na dno słoika położyć liść pietruszki i liść selera. Do słoika ciasno włożyć ogórki, włożyć kawałek marchewki i plaster małej cebulki. Zalewa – do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier i sól. Zagotować i zalać ogórki. Cukier musi się rozpuścić

Kuchnia Pokoleń
Ogórki z nacią selera 341

zalać 4 szklankami wody z rozpuszczoną solą. Przykryć i zostawić na 4 godziny. Zlać cały płyn z ogórków. Odsączone warzywa włożyć do słoików. Do każdego słoika włożyć po gałązce selera i wsypać gorczycę. Zalewa – wszystkie składniki zalewy dodać do garnka i zagotować. Gorącą zalewą wlać do słoików. Gdyby zabrakło zalewy trzeba dorobić. Ilość zalewy zależy jak mocno napełnisz słoiki

Kuchnia Pokoleń
Kurczak w galarecie 97

marchew,groszek,kukurydza,fasolka szparagowa) moze byc mrozony  zelatyna  kostka rosolowa  natka pietruszki  do wywaru ;  używam wszytkiego jak do zwykłego rosołu czyli pietruszka korzeń,seler por,prażona cebula ,marchew G otujemu udka razem z warzywami tak jak na rosol tylko krocej nic nie musi pyrgac czas okolo godziny wystarczajaco  pamietajmy o uzywaniu ''szumowki'' udka

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania