seler - 8745 przepisów (strona:369/583)

zupa gołąbkowa 189

podgrzanie później, na kolację i była zła, że nie zostało już nic na śniadanie, następnego dnia... składniki: 500 g mięsa mielonego cebula 2 ząbki czosnku marchew pietruszka kawałek korzenia selera 1/2 główki kapusty 150 g ryżu koncentrat pomidorowy liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 1/4 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki odrobina pieprzu i chili sól do smaku

6niebo
PIEROGI Z KACZKĄ, SOSEM ŚLIWKOWYM I SALSĄ Z MANGO 195

CIASTO PIEROGOWE np. z   tego przepisu FARSZ 1 i 1/2 szklanki mięsa kaczki / ugotowanego jak do rosołu, obranego ze skóry i kości 1/2 szklanki warzyw z rosołu (marchew, seler, pietruszka) 1 cebula drobno pokrojona 1 ząbek czosnku starty na tarce 1 łyżeczka startego na tarce imbiru 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 1/3 szklanki bulionu lub wody 1/4 łyżeczki chili

cool and minty
BARSZCZ UKRAIŃSKI 120

SKŁADNIKI : 3 średnie buraki 1-2 udka kurczaka włoszczyzna ( marchew, kawałek selera, pietruszka, kawałek pora, plaster białej kapusty ) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki białej lub czerwonej fasoli 2 ziemniaki, pokrojone liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 ml gęstej śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki sól, pieprz , magi

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA CHORIZO Z PIECZONYMI KREWETKAMI 106

kiełbasy chorizo 300 g chudej wieprzowiny 1 puszka pomidorów 1/2 puszki białej fasolki 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 litry bulionu 4 ziemniaki  włoszczyzna ( marchew, pietruszka, kawałek selera ) 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach sól, pieprz słodka i ostra papryka w proszku do smaku kilka podpieczonych krewetek

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA SZCZAWIOWA 77

SKŁADNIKI :  1 korpus drobiowy pęczek szczawiu około 200-300 g  2 marchewki 4 średniej wielkości ziemniaki kawałek selera 1 cebula 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 liść laurowy, ziele angielskie 1 liść lubczyku sól, pieprz do smaki  1 kostka rosołowa 1 łyżka soku z cytryny 1,5 l wody 2 duże łyżki śmietany

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA Z SOCZEWICY I SERA 116

Składniki : 1 szklanka umytej, czerwonej soczewicy  1 cebula 2 łyżki masła włoszczyzna ( marchew, pietruszka, seler, por ) opcjonalnie liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach sól, pieprz słodka i ostra papryka w proszku do smaku szczypta imbiru, kminku i kolędy do smaku 2 ząbki czosnku 2 litry bulionu warzywnego  150 g kabanosów 100 g serka gouda ( w kostce ) pęczek

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa kalafiorowa 153

Składniki: 1,5 l wody 2 marchewki połowa selera 1 pietruszka 1 cebula 250 g mniejszych kwiatów kalafiora mały pęczek szczypioru i koperku łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18% przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka Wykonanie: Wszystkie warzywa obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do wody razem z liściem laurowym i zielem i gotuj

Zasmakuj Kuchni
Dip z awokado i szpinaku. 165

Wydobyć miąższ awokado, cebulę drobno posiekać, a czosnek rozetrzeć z solą. Wszystkie składniki zmiksować blenderem i przełożyć do miseczki. Podawać schłodzone do krojonych w długie słupki marchewek, ogórków, papryki, selera naciowego, czy paluszków chlebowych grissini

zadanie-gotowanie
10 przepisów na smaczne i pożywne sałatki 2432

uniwersalne – sprawdzą się przy każdej okazji. W czasach wielkiego boom na zdrowe odżywianie, przedstawiam Wam moje ulubione, sprawdzone przepisy. Smacznego! Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Sałatka grecka Sałatka z papryką, serem feta i pietruszką Sałatka cesarska Sałatka z kurczakiem, pomarańczami i serem

Kuchnia Bazylii
W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food 122

dawna, to mam wrażenie, że wielu Polaków musiało się z nimi oswoić, zanim zaczęli na stałe wykorzystywać je podczas gotowania. Zmieniają się też zastosowania – seler zaczyna częściej być składnikiem puree niż rosołu. Nie sposób też zauważyć powrotu strączków – kiedyś popularny groch odszedł do lamusa, a schedę po nim powoli przejmują soczewica i ciecierzyca . Interesujemy się kuchniami świata, więc

Poezja smaku
Borówkowy koktajl białkowy :) 147

chia spowoduje z czasem zagęszczenie konsystencji na bardzo gęstą.  Składniki: 1 łyżeczka lnu złotego  1 łyżeczka nasion chia  1 garść świeżego szpinaku  1 łodyga selera naciowego 1 szklanka borówek 1 miarka roślinnego białka waniliowego ( SunwarriorPolska Classic Plus ) szczypta cynamonu  1 szklanka napoju roślinnego (u mnie ryżowy) Przygotowanie: Do blendera wrzuć nasiona lnu i chia

Zdrowie na języku :P
26 przepisów na racuchy, placuszki 105

śliwką Owsiane z truskawkami Owsiano- drożdżowe  Owsiane z pieczarkami Razowe z jabłkiem Z rabarbarem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z kalafiora Z cynamonem Twarogowe z dynią Jaglane z dynią Z selera Marchewkowe Z cukinii Z cukinii z miętą Rybne Kukurydziane z zsiadłego mleka Maślankowe z jabłkiem Bananowe  Gryczane Dyniowe z kiełbasą Ziemniaczano- serowe Ziemniaczane z cukinią Ziemniaczane z makiem Ziemniaczane

Tradycyjna Kuchnia
ZUPA POMIDOROWA Z PĘCZAKIEM 120

pysznie. Dzisiaj proponuję wam zupę- krem z kaszą pęczak, bardzo sycąca i niesamowicie aromatyczna.  A wy z czym najbardziej lubicie?  2 marchewki  1 duża cebula kawałek selera pietruszka 2 puszki pomidorów  ziele angielskie  2-3 ząbki czosnku  2 łyżki masła  kasza pęczak  szczypta cukru  sól, pieprz  Przygotowanie: Cebulę i czosnek

Kukuleczki
Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą 275

następnie kurczaka i pozostałe składniki. Polewamy dressingiem. Inne przepisy na sałatki z kurczakiem: Sałatka cesarska Sałatka z kurczakiem, pomarańczami i serem pleśniowym Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym

Kuchnia Bazylii
ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW 106

Przy piątku będzie bezmięsnie i delikatnie. Zupka krem poleca się na piątkowy obiad ;) Składniki: 1/3 selera 3 pietruszki 1 kalafior 4 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 cebula sól,pieprz 6-7 szklanek bulionu warzywnego gałka muszkatałowa 2 garście grzanek czosnkowych Wykonanie: Cebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju, przekładamy do garnuszka, dodajemy poobierane warzywa, zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości dodając przyprawy

Z Majeczką w kuchni