seler - 8745 przepisów (strona:363/583)

Ribbolita , toskańska zupa 132

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 pęczek liści czarnej kapusty lub jarmużu 1 szklanka drobnej białej fasoli 2 marchewki 2 pietruszki 6 łodyg selera naciowego 3 ząbki czosnku 4 duże słodkie mięsiste pomidory 1 słodka papryka 1 cebula 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki siekanego rozmarynu 1 ostra papryczka lub mniej jeśli nie lubicie ostrości sól

Ogrodnik w podróży
Schab w galarecie 552

Składniki: 1,4kg schabu ( waga bez kości, ze skórą ), 3 większe marchwie, 1 większa pietruszka, większy kawałek selera, 4 ząbki czosnku, por, cebula, sól, pieprz, 3 jajka, mała puszka groszku ( 140g po odsączeniu ), opakowanie żelatyny na 2,5l wywaru, natka pietruszki lub inna zielenina do dekoracji.  Przygotowanie: Smacznego

W kuchni u Moniki
LA SOUPE AU PISTOU CZYLI PROWANSALSKA ZUPA Z PESTO 128

którym przygotowuje się pesto.   W każdym domu na południu Francji soupe au pistou smakuje inaczej, bo każda gospodyni przyrządza ją inaczej, niektóre dodają do niej również pora, marchewkę, seler naciowy, paprykę, świeży groszek, a także drobny makaron, choć ja osobiście wolę ją z ziemniakami. W zależności od Waszych upodobań możecie zatem skomponować własną zupę z pesto, dodając do niej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pomidorówka FIT 157

krzakach , ale smak który powstał jest nie zastąpiony , więc zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 podwójna pierś z kurczaka  2 marchewki  2 pietruszki  1 mały seler  1 pora ( biała cześć ) 1 średnia cebulka  3 łyżki jogurtu greckiego  1 kg pomidorów  2 łyżki koncentratu pomidorowego  sól pieprz  Wykonanie  Na początku

Mój Smak
Idealna przyprawa do wieprzowiny 190

każdej przyprawie do wierzowiny tą: papryka, brązowy cukier, sól, pieprz, czosnek i chili. Czasami w przyprawach tych znaleźć możemy również aromatyczne i rzadziej stosowane przyprawy takie jak: kmninek, nasiona selera, gorczyca czy oregano. W bardziej egzotycznych odmianach przypraw do wieprzowiny znaleźc można goździki, cynamon, nasiona kopru, gałka musztatołowa, kurkuma, a nawet chrzan. Ale najlepszą przyprawę możemy zrobić sami. My znaleźliśmy

naRuszcie
Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu 150

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 3 duże pory , razem z zieloną częścią 4 cebule 5 marchewek – dużych 5 dużych , korzeni pietruszki 1 seler korzeniowy – duży 1 czubata łyżka soli Pory ( razem z zieloną częścią ) i cebulę kroimy w krążki , takie , żeby nie przepadały , przez kratki suszarki . Warzywa korzeniowe ścieramy na tarce , gdyż łatwiej

Ogrodnik w podróży
Miętus z młodymi ziemniakami i ajwarem 137

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Miętus z młodymi ziemniakami i ajwarem Składniki – 2 porcje: Miętus – 2 tuszki Młode ziemniaki – 10-12 sztuk (małe) Marchew – 2 sztuki Seler naciowy – 2 łodygi Kapary – 2 łyżki Pietruszka – 1 sztuka Ajwar – 4 łyżki Olej rzepakowy- 1 łyżka Papryka wędzona – 1 łyżeczka Wykonanie: Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki myjemy

Kuchnia Bon Appetit
Zupa pomidorowa z pieczarkami 129

się komponuję pomidor z pieczarkami? Znakomicie! Świetne połączenie, które pozostaje na bardzo długo i zachęca do sięgnięcia po dokładkę! Składniki: 1 duży pomidor 5-6 pieczarek włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 4 ziarenka pieprzu czarnego, przyprawa suszone pomidory, słodka papryka, jarzynka, czosnek granulowany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 skrzydełka kurczaka 2l wody

Truskawkowa Fiesta
Zupa bryndzowa 272

genialna do tart, sałatek i sosów. Ja ją kocham i chyba jest to miłość odwzajemniona. Na zupę bryndzową potrzebujemy: 2,5 litra wywaru warzywnego (ugotowane na wolnym ogniu por, seler, pietruszka, marchewka, cebula, lubczyk świeży) 30 dkg boczku wędzonego 0,5 kg bryndzy owczej 400 ml kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek kilka pokrojonych w kostkę i ugotowanych

ladykitchen
Zupa klopsikowa 135

świetną propozycją obiadową również dla dzieci. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 łyżki tartej bułki 1 jajko 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kilka ziemniaków 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki koperek sól lub vegeta pieprz Mięso wyrobić z jajkiem, tartą bułką, cebulą startą na miazgę, solą (vegetą) i pieprzem. Uformować klopsiki

kuchnia doski
Zupa szczawiowa 103

nabyć we wszystkich sklepach spożywczych. Oczywiście najlepszy jest ten siekany.  mięso na wywar 1/2-3/4 słoiczka szczawiu (użyłam z Dagomy ) (*) 5-6 ziemniaków 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo:   3-4 łyżki śmietany 18% jajka gotowane na twardo (ilość wg gustu) Ugotować wywar mięsny z dodatkiem

Di gotuje
KALAFIOROWO WARZYWNA Z KASZĄ 130

SKŁADNIKI: 2 litry wody 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler naciowy 1 kalafior 5 pomidorków koktajlowych 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety pieprz 3-4 ziarna angielskie 1-2 liście laurowe 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Do garnka wlewam wodę. Warzywa obieram. Kroję w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe nie obieram wkładam w całości. Gotuję. Kiedy warzywa będą

Gotowanie Patki
Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) 309

godzinę, a nawet całą noc. K ażdy z kotlecików obtaczamy w mące, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Obraną marchew i pietruszkę kroimy w grube plastry, seler w grubą kostkę. Gdy już każdą porcje schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz

Słodka Strona
Co jeść w pracy? Zupa tajska z kurczakiem, pieczarkami i makaronem. 853

świeży imbir jest dość pikantny) pieprz cayenne, pieprz ziołowy, sól wg uznania 300 ml mleka kokosowego sok wyciśnięty z połowy limonki 2 litry wody po kilka gałązek natki lubczyku, selera, pietruszki oraz jeden liść laurowy Wykonanie: Makaron ugotować al dente. W garnku na zupę zagotować dwa litry wody, dodać natki oraz liść laurowy. Gotować na małej mocy palnika. Jednocześnie

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania