Składniki: opakowanie selera naciowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kawałeczek pora 4-5 ziemniaków 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego natka pietruszki masło lub olej 2 łyżki śmietany sól pieprz Przygotowanie: Warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki kroimy w kostkę. Por i cebulę kroimy w piórka, zeszklić na masełku na patelni. Smacznego :) Zapraszamy na nasz
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedoskonale smakuje. Jest bardzo aromatyczna i smaczniejsza niż tradycyjna pomidorówka z koncentratu. Polecam! mięso drobiowe na wywar 3-4 duże pomidory (mięsiste, dojrzałe) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera biała części pora (lub średnia cebula) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego bazylia sól, pieprz Dodatkowo: makaron (może być zacierka lub ryż) 1 łyżka koncentratu pomidorowego lub octu
Di gotujePyszna zupka pomidorowa z dodatkiem pieczarek. 0,5 kg pieczarek marchewka ,kawałeczek selera, pietruszki lub mrożona mieszanka warzyw około 20-30 dkg makaronu 2 łyżki masła 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana 18% sól, pieprz listek, ziele koperek Pieczarki obrać, umyć i pokroić. W garnku zagotować wodę, dodać pokrojone w kostkę warzywa, pieczarki [ pieczarki można
Moje domowe kucharzeniecytrynowej. 1 op. makaronu ryżowego pół kg kurczaka 5 szklanek wody 4 torebki herbaty zielonej 1 trawa cytrynowa 4 grzybki typu shitake włoszczyzna (w tym 2-3 marchewki, pietruszka, seler, 1 cebula) garść fasolki szparagowej garść świeżego groszku 2 jajka prażone pestki sezamu sól morska do smaku (opcjonalnie) papryka ostra w proszku do smaku pieprz do smaku 1 łyżka sosu
Kuchnia w oparachokresie Wielkanocy i Bożego Narodzenia , i od zawsze kojarzy mi się właśnie ze świętami i może dlatego tak bardzo nam smakuje. SKŁADNIKI 4 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3 -4 ogórki kiszone 4 duże jajka puszka groszku konserwowego kilka łyżek majonezu łyżeczka musztardy pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Warzywa obrać umyć i gotować aż będą miękkie. Ugotowane warzywa wyjąc
RAROSSAktóre pasuje nie tylko do obiadu, ale i na każdy inny posiłek. Na drugie śniadanie lub kolację wystarczy podać takie puree jako dip do nabierania słupkami z marchewki lub selera naciowego. Puree z batatów bardzo dobrze smakuje również na zimno
AniaGotuje.plzupka świąteczna na zakwasie, z jajeczkami i białą kiełbasą jest rewelacyjna. SKŁADNIKI : 4 prędka białej kiełbasy surowej lub parzonej 2 marchewki 1-2 ziemniaki 2 cebule 1 pietruszka, kawałek selera 150 g wędzonego boczku 1 szklanka zakwasu na barszcz biały liść laurowy ziele angielskie. pieprz w ziarnkach 1-2 łyżki majeranku sól, pieprz do smaku 4 jajka ugotowane na twardo
Kulinarne Fantazje Mariolibyło. Żurek smakował znakomicie. To naprawdę ciekawy pomysł na przełamanie wielkanocnej tradycji. Macie ochotę spróbować? Składniki: • porcja mięsa wędzonego • porcja warzyw na wywar: marchewka, korzeń pietruszki, kawałek selera, cebula • 2 garście grzybów suszonych • 150 g wędzonego boczku • 1 cebula • 400 g mielonego mięsa wieprzowego • 50 g ugotowanej kaszy gryczanej • 1 surowe jajko • 5 jajek ugotowanych na twardo • zakwas do żurku
W mojej kuchniSkładniki: 500 g boczniaków 1 marchewka 2 pietruszki 1/4 selera 1 cebula 3 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka lubczyku 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 1 litr i 700 ml wody Sposób wykonania: Obrane warzywa ścieramy
Qchnia po prostuzmiksuj na pastę. Potem dodaj posiekany rozmaryn i pestki słonecznika ( ja krótko je podprażyłam). Słodź w lodówce. Pasta dobra jest z pieczywem i warzywami np. z kawałeczkami marchewki lub selerem naciowym. PS. Dla wzmocnienia smaku dodałam 1 łyżeczkę węgierskiej papryki z tuby
AZgotuj!Składniki na 4 porcje: -200 g włoszczyzny: marchewka, pietruszka, seler, por -1 mała cebula - puszka pomidorów bez skórki lub 80 g koncentratu pomidorowego -sól, pieprz -natka pietruszki -1 łyżka oleju Cebulę kroimy w drobną kostkę, pora w paseczki, resztę warzyw ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy lekko cebulę, dodajemy resztę warzyw
Kulinarne przemysleniaglukanu i przeciwuteniaczy, które maja właściwości przeciwalergiczne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne i opóźniające procesy starzenia. Zapraszam do przepisu! Składniki: indycze kości, skrzydełka z kurczaka 2-3 marchewki 1 pieruszka kawałek selera 3-4 ziemniaki szklanka jarmużu lub więcej około 1,5 l wody opalona cebula mrożone listki lubczyku - opcjonalnie 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 5-6 ziarenek ziela angielskiego 2-3 listki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodatkowo zmiksowałam jeszcze filety. Teraz wracam do tego przepisu, bo jakkolwiek dziwnie nie brzmi/wygląda - jest naprawdę pyszny!:) 2 filety z kurczaka 4 marchewki 2 pietruszki 1/2 dużego selera 2 papryki czerwone 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka śmietany sól, pieprz, vegeta 1. Filety z kurczaka zalewamy 1/2 litra wody, zagotowujemy
Szefowa kuchnikatalogu economic kitchen). Jednym ze sposobów na wykorzystanie warzyw z długo i wolno gotującego się rosołu jest właśnie zapiekanka . Dusimy mielone mięso na patelni, dodajemy posiekane marchewki, pietruszki i selera, podlewamy winem, na koniec trochę przecieru pomidorowego i sos gotowy. Można wykładać na niego ziemniaczane pure. Jest to danie robione na szybko. Mamy też przepis wymagający trochę więcej pracy
Niedzielny kucharz