Pomysł powstał jako wykorzystanie warzyw z wywaru. Efektem są smaczne i słodkawe kulki głównie marchewkowe. Z podanych proporcji wyszło 32 kulki. 8 ugotowanych marchewek 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera kawałek ugotowanego pora 1/2 szklanki groszku zielonego 1/2 szklanki wywaru 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1 bułka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Warzywa
Czerwony Gupikjuż tutaj . Tym razem delikatna modyfikacja. Do placków warto wykorzystać pozostałe z zupy warzywa. 100 gram kaszy gryczanej 1 jajko 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić. Warzywa przetrzeć blenderem na jednolitą masę, dodać przyprawy, całość dodać
Czerwony Gupikzupy to jej największa zaleta, możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno. Zapraszam do wypróbowania! Dla 4 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 młody seler (z liśćmi) 1 pęczek młodej marchwi (bez liści) 2 młode korzenie pietruszki (z liśćmi) 1 pęczek botwinki (cały) garść świeżej melisy mały pęczek młodej rzodkiewki 3 duże ząbki młodego czosnku Świeżo
Kuchnia PROzdrowotnawszystkiego, czyli to co się lubi albo to co się ma :) Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego paluszki krabowe warzywa pocięte w słupki (mogą być też poszatkowane) marchewka papryka seler naciowy ogórek zielony kalarepa ew. sałata kolendra, szczypiorek, melisa (do zawiązania) sos sweet chilli lub np. dip jogurtowo-miętowy Przygotowanie: Przygotowujemy miskę z ciepłą wodą oraz deskę do krojenia
bistro mamaśmietaną. Dodatek śmietany i jajka niweluje negatywny wpływ kwasu szczawiowego. Składniki na 4 porcje: około 150-200 g szczawiu 1 łyżka masła + 1 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 mała cebula 1 łyżka mąki krupczatki 4 łyżki śmietany 18% sól, pieprz koperek woda - około 1,2 l Wykonanie: warzywa obrać, marchewkę i pietruszke przekroić na mniejsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!właściwie bardziej startera na zimno. Pomysłowe, niezwykle efektowne, kolorowe i zdrowe pierścioneczki! Zapraszam! :) Składniki (na zdjęciu te poniżej, mogą być dowolne sezonowe): ogórek świeży "wąż" marchew biała rzepa seler naciowy żółta papryka czerwona papryka Wykonanie: Do wykonania przekąski możesz użyć dowolnych warzyw (najlepiej sezonowych) najlepiej tych, które da się pokroić w ładne, równe słupki. Ogórka pokrój na grube plastry
Garniec Magaliemakaronu, kaszy lub jako dodatek do mięsa – najlepiej drobiowego. Aby wykonać 2 porcje fenkułu z kuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej soczewicy 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i kolendra mielona do smaku Na patelni lub w woku podgrzewamy olej. Warzywa
Kucharzycataką wersję często można spotkać w wielu polskich domach. Ja jednak preferuję tradycyjną wersję warzywną. Polecam! Składniki porcja warzyw z rosołu: 3 pietruszki, 4-5 marchewek, nieduży kawałek korzenia selera 2-3 jajka ugotowane na twardo 2-3 kiszone ogórki 1-2 jabłka puszka groszku konserwowanego kilka łyżek majonezu łyżeczka musztardy łyżka keczupu sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie warzywa oraz
Codzienne Gotowanielubię pęczak :) A bywają takie sytuacje, w których zupy są doskonałym rozwiązaniem. W ten sposób można też spożytkować resztki różnych warzyw. Składniki : ok. 60 ml pęczaku duża marchew mały seler pietruszka kawałek pora liść laurowy sól pieprz Pęczak wypłukać w kilku wodach. W garnku umieścić wypłukany pęczak, liść laurowy, pietruszkę (w całości, bo potem i tak ją wyrzucam
Weekendy w domu i ogrodziestarego piyrwy [26] Smacznego! [1] zostało [2] opłaciło [3] ugotować [4] prostego [5] obiad [6] marnować czasu [7] danie jednogarnkowe [8] będziecie [9] kawałki kiełbasy [10] boczek wędzony [11] seler i por [12] dużo [13] dawniej [14] raz [15] nie ma się wzdęć [16] pokrojoną [17] wcześniej odcedzić [18] mniej [19] później [20] razem [21] sprawdźcie [22] są miekkie
Chop w kuchnismacznego [1] goście [2] talerzu [3] zaraz [4] dodać [5] jakieś mięso [6] wystarczy [7] albo [8] mają Państwo [9] co jest potrzebne [10] śmietana [11] seler naciowy [12] kiedyś [13] robiłem [14] tylko [15] znalazłem [16] ma [17] zrobić [18] będziecie [19] ugotujcie [20] lekko [21] było [22] dużego [23] między [24] obierzcie [25] pokrójcie
Chop w kuchnijaki miseczce, łoblyjcie [17] reszta, wymiszejcie i fertich. [18] Smacznego [1] tak naprawdę [2] strzelić [3] kurami [4] rozpanoszyła [5] garść [6] orzechów [7] kilka łodyg selera naciowego [8] kawałek [9] pół cytryny [10] kilka [11] łyżek [12] obierzcie [13] pokrójcie [14] Wam [15] wpadnie w ręce [16] tarka [17] oblejcie [18] gotowe
Chop w kuchnijołd 21 ze kaszōm jaglanōm, ale mogecie sie to tyż zjejś ze klōskami, ryżym, a nawet ze bōłkōm. Smacznego 1 znów 2 przygotować 3 dawno 4 było 5 seler 6 mamy 7 gości 8 sztuczna szczęka 9 sos 10 szklanka 11 roztrzaskać 12 posypcie 13 kawałki 14 przypieczcie 15 pół 16 nalać 17 niej 18 można 19 prędzej
Chop w kuchnikojarzy mi się z zimą. Tą prawdziwą. Śnieżną, mroźną. Taką, gdy wracając do domu, marzy się o czymś gorącym, gęstym i treściwym. Taka jest ta zupa. Mam wrażenie, że seler jako bohater dania jest wciąż niedoceniany. Owszem, wrzucamy go do zupy, by pogłębić jej smak, czasem robimy surówki z surowego korzenia, ale... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcudługo gotować na wolnym ogniu. Dzięki temu nabiera smaku i ma odpowiednią konsystencję. 0,5 kg mięsa mielonego ( wołowina, wieprzowina ) 2 marchewki 1 cebula 2 – 3 łodygi selera naciowego puszka pomidorów
Polska Zupa