domu mamy zazwyczaj sushi piątki lub sushi soboty ;) Zazwyczaj na ryż kładę awokado z ogórkiem lub tofu. Wczoraj postanowiłam dodać trochę koloru i zrobiłam sushi z marchewką, czosnkiem i selerem. Wyszło obłędnie pyszne! Sushi będzie jeszcze lepsze jeśli zjecie je z odrobiną sosu sojowego lub wasabi. Czasem zamiast
wegetalerzecukru (kalorii) niż inne. Dlatego pijemy je chętnie zarówno ja, jak i moja mała :) Składniki: 2 pomarańcze 1/4 ananasa 1 kiwi garść liści pietruszki garść liści szpinaku 2 kawałki selera naciowego Metoda: Wycisnąć sok z pomarańczy. Do blendera wrzucić pozostałe składniki, zalać sokiem z pomarańczy i zblendować na gładko. Pić krótko po przygotowaniu inaczej traci wartości odżywcze. Smacznego :) Skomentuj
MamaOskarkaporcje: 25 g świeżych liści szpinaku baby 10 g kiełków brokułu 35 g świeżego ogórka (ok. 1/4 ogórka) 110 g świeżego ananasa (ok. 1/4 ananasa) 1 łodyga selera naciowego sok z 1 limonki 180 jogurtu naturalnego kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki, poza kostkami lodu, umieszczamy w misie blendera. Blendujemy na gładką masę
My Culinary ArtBlueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjny pasztet z warzyw. Seler świetnie zastępuje mięso i pasztet doskonale smakuje. Dla niektórych ludzi, wegetarianizm to styl życia – … Przeczytaj cały artykuł Post Pasztet z warzyw pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerdocument.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Cebulkę kroimy w piórka, czosnek w plasterki i smażymy na oliwię do zeszklenia. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojony w kostkę seler naciowy. Podlewamy lekko wodą i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy pomidorki pelati, koncentrat pomidorowy, dusimy ok 5 minut. Hartujemy śmietankę i dodajemy do sosu. Przyprawiamy do smaku bazylią, oregano, słodką
CoolinarniePLpraktycznie wszystko! Nie wiemy, czy nadal wówczas będzie można go tak nazywać, ale na pewno nadal będzie świetny do kanapek czy surowych warzyw. Polecamy go jeść (z) marchewką lub selerem naciowym. W sam raz na drugie śniadanie do pracy! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKprosta do przygotowania. Odgrzewana co dzień to smaczniejsza. Składniki: 400 - 450 g kiszonej kapusty 1- 2 listki laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2- 3 ziemniaki marchew pietruszka kawałek selera, pora cebula około 50- 100 g słoniny (u mnie wędzona) 2 kiełbaski śląskie 1 łyżka mąki sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru zielenina Wykonanie: zawartość słoika z kiszoną kapusta przekładam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!naczynie, w którym zmieści nam się makaron i wrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy, ale gruby) 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru marchewkę pietruszkę pół selera 1 paprykę czerwoną kawałek pora 1 cebulę garść dowolnych kiełków garść pistacji lub orzeszków ziemnych pokrojone pędy bambusa (można kupić w zalewie) grzybki mun (wcześniej zalejcie je wodą) pół pęczka
ladykitchenSkladniki 2 marchewki 3-4 łodyg selera naciowego 3 jabłka, pozbawione gniazd nasiennych 1 główka sałaty zielonej 2 banany 1 cytryna liście z pęczka młodej rzodkiewki Wykonanie
w mojej kuchniSkładniki 3-4 łodygi selera naciowego 3 jabłka 4 marchewki 2-3 plasterki imbiru 1 owoc granatu Wykonanie Wszystko przepuścic przez wyciskarkę do soków.Smacznego
w mojej kuchnipewno dostaniecie świeżą rybę. My w nieco innych okolicznościach dostaliśmy halibuta. Pyszny! składniki: 1 halibut kilka młodych ziemniaków 1 kalafior 2-3 marchewki 1 biała cebula 1 cytryna seler naciowy świeża bazylia oliwa miód kolorowy pieprz czosnek wykonanie: Halibuta umyć, oczyścić z łusek i pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i ułożyć na dnie blachy do pieczenia. Ziemniaki wyszorować i pokroić
GRUBY WAŁEKCoś bym zjadła, rozglądam się po kuchni i widzę orzechy, seler, do tego dodam wędlinę, i zobaczymy. Wyszło pysznie, sałatka nie potrzebuje się "przegryzać" od razu jest smaczna świeża i chrupiąca. Idealna do luch boxa do pracy czy szkoły jak i na wizytę niezapowiedzianych gości
Diteczwywar świeży korzeń imbiru, ok 3 cm 2 ząbki czosnku cebula 4 liście laurowe 4 ziela angielskie łodyga trawy cytrynowej łodyżki świeżej kolendry Zupa: 2 pietruszki pół selera 4 marchewki 300 g dyni kilka pieczarek zielona fasolka szparagowa skórka otarta z cytryny sos rybny do smaku kasza jaglana pasta miso Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy wywar. Ja wykorzystałam duży
Taste Of My Daymyjemy. Cebulę opalamy nad ogniem. Przygotowane składniki wraz z ryżem dorzucamy do zupy. Gotujemy, aż warzywa i ryż będą miękkie. Wyjmujemy warzywa, których nie będziemy jeść czyli por, seler, korzeń pietruszki i cebulę. Dodajemy cały słoiczek przecieru pomidorowego, doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy gaz. Gotowe!Smacznego
Kolizje Smaków