seler - 8745 przepisów (strona:320/583)

Zapiekanka warzywna 149

Składniki: 1 puszka białej fasoli 3 jajka 45 g płatków owsianych 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1/2 bakłażana 1/2 cukinii 150 g mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz słodka papryka, … Czytaj dalej Zapiekanka warzywna

czarrna od kuchni
ZUPA CHRZANOWA 94

Kremowa, idealnie przyprawiona zupa na wielkanocny stół. Składniki: 2 pory 2 korzenie pietruszki 2 ziemniaki 2 cebule 0,5 selera 2 l wody 200 ml śmietanki 200 g wędzonego boczku liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz ziarnisty 1 łyżka majeranku 4 łyżki chrzanu tartego sól pieprz świeżo mielony Boczek pokroić w kostkę. Posmażyć do wytopienia się tłuszczu. Warzywa (prócz ziemniaków

Kuchnia w oparach
szynka w galarecie 86

Rosół podgrzewamy, nie gotujemy. Rozpuszczamy w nim żelatynę. Odstawiamy do wystudzenia. Zimnym zalewamy ruloniki. opcjonalnie do dekoracji: marchewka z rosołu – wycięłam z niej kwiatki natka pietruszki lub liście selera

Domowy Smak Jedzenia
Karkówka w sosie chrzanowym 82

kluskami śląskimi i surówką np. z kiszonej kapusty.   Składniki na karkówkę w sosie chrzanowym z warzywami: 0,5 kg karkówki wieprzowej cebula szklanka włoszczyzny (mrożonka lub świeża: marchew, seler, por, pietruszka – pokrojone w paski) 200 g śmietany 30% 3 łyżki chrzanu tartego szklanka bulionu łyżka masła łyżka mąki sól, pieprz   Przygotowanie Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry (grubości

e-PrzepisyKulinarne
Żurek grzybowy 111

PRZEPIS NA ŻUREK GRZYBOWY Składniki na żurek grzybowy: 1 słoik (300g) zakwasu z mąki żytniej 5 dag suszonych borowików 500g ziemniaków 1 cebula 2 marchewki 2 korzenie pietruszki plaster selera korzeniowego 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 8 szt ziela angielskiego sól pieprz biały 2 łyżeczki majeranku 6 jaj ugotowanych na twardo – przepis 100ml mleka lub śmietanki do zabielenia

Dorota Smakuje
Ryż z łososiem i szparagami 163

Składniki: 160 g łososia bez skóry 1 cebula 100 g ryżu 250 g szparagów 2 łodygi selera naciowego ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki 1/2 kubeczka skyru, jogurtu … Czytaj dalej Ryż z łososiem i szparagami

czarrna od kuchni
Barszcz ukraiński z kiełbasą jałowcową 81

kapusta włoska   1 cebula   śmietana 18 %   1,5 l bulionu warzywnego   4 ziemniaki   3 marchewki   1 średnia pietruszka   pół pora   kawałek selera   mały pęczek koperku   1 łyżka masła klarowanego   2 łyżki majeranku  Przygotowanie: Fasolę zalałem zimną wodą, odstawiłem na noc. Na drugi dzień ugotowałem ją w osolonej wodzie

R'n'G Kitchen
Coleslaw z burakiem i kukurydzą 85

smaczną, tanią i łatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji

Dorota Smakuje
PODSTAWOWA SAŁATKA JARZYNOWA 49

dodaj cebulę, groszek i odrobinę musztardy. Jeśli słodsza – więcej jabłka i kukurydzę. Możliwości jest wiele Składniki: 500g ugotowanej marchewki 500g ugotowanej pietruszki 500g ugotowanych ziemniaków 300g ugotowanego selera (korzeń) 2 duże jabłka 5 jajek majonez pieprz sól warzywa, jabłka i jajka pokrój w kostkę i wymieszaj w dużej misce dodaj majonez – najpierw 2-3 łyżki. W razie potrzeby

SandraFrej.com
Pasztet drobiowy 105

piersi kurczaka 2 ćwiartki kurczaka 2 szt golonki z indyka 400 g wątróbki drobiowej 200 g serduszek drobiowych 1 szt cebuli 2 szt. marchewki 2 szt. pietruszki 1/2 szt. selera 100 g rozpuszczonego masła 1 szt. suchej kajzerki 4 szt jajka sól, pieprz, pieprz ziołowy, 2 listki laurowe, 2 ziela angielskie, 2 ziarenka pieprzu, gałka muszkatołowa, suszony czosnek, majeranek tłuszcz

Mieszam w Garnku
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHEWKI I JABŁKA 96

wege – pieczone, ziołowe ziemniaki z dodatkiem warzyw podane z surówką z kapusty pekińskiej. Jogurt naturalny możecie zastąpić śmietaną. Świetnym dodatkiem, który sprawdzi się będzie także tarta pietruszka lub seler, będzie pysznie! Zapraszam na szybką surówkę z kapusty pekińskiej, marchewki tartej i jabłek. SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska, u mnie 680 g 2 marchewki 3 jabłka 330 g jogurtu naturalnego sól

Zasmakuj Kuchni
Jakich produktów nie odgrzewać. Mogą być toksyczne! 313

gotowania lub smażenia zawarte w szpinaku azotany przekształca się w azotyny. Naukowo udowodnione jest, że spożywanie azotynów może przyczynić się do powstawania nowotworów. Podobna sytuacja wygląda z burakami, rzodkiewką, selerem i marchwią.  Te warzywa są bardzo zdrowe, ale tylko i wyłącznie jak spożywamy je na surowo! Grzyby Lubisz zupę grzybową? Jak ją przyrządzisz jesz ją kilka dni? Podgrzewanie grzybów

To Musisz Wiedzieć
Zakwas z kapusty 134

kapusty to moja propozycja na bardzo zdrowy napój, szczególnie teraz nam przydatny – wzmacniający odporność. Taki zakwas staram się nastawiać dość często (na przemian z zakwasem z buraków, selera czy innymi kiszonkami) i regularnie popijać zimą i wczesną wiosną. Dlaczego warto pić sok z kiszonek? bo kiszonki to kopalnia witamin – kiszone warzywa: kapusta, ogórki, buraki mają dwa razy więcej witamin

Dorota Smakuje
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 126

wykorzystanie resztek po rosołowych. Czyli nic się nie zmarnuje i mamy pyszny dodatek do kanapek. ok 400-500 gramów mięsa z rosołu 250 gramów warzyw z rosołu(marchewka,pietruszka,seler) 1 średnia cebula 2 jajka M 2-3 czubate łyżki bułki tartej wegeta pieprz pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki papryki słodkiej wędzonej 1 łyżka majeranku duża szczypta imbiru Mały

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania