seler - 8745 przepisów (strona:326/583)

Placki warzywne po romsku 81

wypróbować , szczególnie że jest to bardzo prosty posiłek . składniki : 1 średniej wielkości cukinia ( młoda , bez komory nasiennej ) 3 marchewki 4-5 ziemniaków , młodych 1 mała puszka kukurydzy 2 gałązki selera naciowego 2 cebule 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka brązowego cukru 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej sól , pieprz do smaku gulasz

Ogrodnik w podróży
Błyskawiczna sałatka warzywna 200

Błyskawiczna sałatka warzywna to danie na szybką kolację, ale również klasyczna przystawka na każdą rodzinną uroczystość. Wystarczy chwila pracy i zyskamy pyszną sałatkę. Lista składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz cielęcy z warzywami 89

Delikatne mięso w warzywnej oprawie. Składniki:  500 g łopatki cielęcej 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki pszennej 500 ml wrzątku 1 liść laurowy 2 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 por 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie:   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Zupa ziemniaczana z kiełbasą 129

można także tradycyjnie.Pomysł podpatrzony w necie,ja w sumie zawsze przyprawy daję wg własnych upodobań i "na oko"', na koniec ewentualnie doprawiam. 250 g włoszczyzny(marchewka, pietruszka,seler,por -pokrojone na kawałki 3 cebulki dymki 20 g oleju plus dodatkowa porcja do podsmażenia kiełbasy 700 g ziemniaków pokrojonych w kostkę 900 g wody 2 kostki bulionu drobiowego 1 liść

Moje domowe kucharzenie
Zupa koperkowa z kaszą gryczaną białą 103

PRZEPIS NA ZUPĘ KOPERKOWĄ Składniki na zupę koperkową: 600g ziemniaków pęczek kopru 4 łyżki kaszy gryczanej białej 1 cebula 3 łyżki masła 1 korzeń pietruszki 1 marchewka kawałek korzenia selera liść laurowy 5 szt ziela angielskiego sól pieprz ½ szkl słodkiej śmietanki Jak zrobić zupę koperkową: Zacznij od zrobienia wywaru warzywnego. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle w garnku. Dodaj pokrojone

Dorota Smakuje
Sałatka warzywna ze szczypiorkiem 127

można również rozbudować, dodając do niej grillowanego kurczaka lub ulubioną wędlinę. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 50 minut Składniki na sałatkę warzywną ze szczypiorkiem: 2 duże marchewki 1 korzeń selera 1 pietruszka 3 ziemniaki 1 cebula (opcjonalnie) 2 ogórki kiszone 3 jajka 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 pęczak szczypiorku 2 - 3 łyżki majonezu pieprz i sól do smaku

Gotuj w domu
Flaki z boczniaków 133

tradycyjnymi mięsnymi flakami. Flaki z boczniaków to po prostu pyszna aromatyczna zupa grzybowa. ok. 400 gramów boczniaków 200 gramów włoszczyzny mrożonej lub 1 mała marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera, kawałek pora. 1,5 litra dowolnego bulionu lub wody 4/5 kulek ziela angielskiego 3 duże liście laurowe pół płaskiej łyżeczki imbiru szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz pół łyżki majeranku

Andzia Pichci
Oberiba na gęsto 153

terenach śląska ludzie żyli bardzo skromnie i oszczędnie. Mieszkańcom musiało wystarczyć to co zebrali z pola i przydomowego ogródka. Każda gospodyni w ogrodzie uprawiała marchew, pietruszkę, seler, fasolę, groszek, dynię, cebulę, ogórki i kalarepę zwaną oberibą. Warzywa te stanowiły podstawę witaminowego zaopatrzenia śląskiego stołu. Oberiba na gęsto to potrawa, którą można przygotowywać już wczesną wiosną, gdyż kalarepa wyrasta najwcześniej

bistro mama
Zupa grzybowa ze śmietaną 125

Dobrze sprawdzają się łazanki. My dodaliśmy spaghetti, bowiem takie nam zostało z poprzedniego dnia. Składniki: Bulion warzywny: 3 młode marchewki 1 pęczek pietruszki z natką 1 por 2 młode selery 1 cebula 4 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu 1 liść laurowy sól Zupa: 50 g suszonych grzybów 1,2 litra bulionu warzywnego 1 cebula 1 płaska łyżka maki

R'n'G Kitchen
Zupa krem z batatów i marchewki z rozmarynem 194

wygląda zachęcająco? Komu miseczkę? Jeszcze troszkę zostało :)  Składniki na kilka porcji: zupa : 2 duże bataty 3 ziemniaki 3 pomarańczowe marchewki 1 korzeń pietruszki lub pasternaka mały kawałek selera 3 ząbki czosnku mała gałązka rozmarynu zielona pietruszka 1 łyżka masła ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz albo chilli do smaku grzanki : kilka kromek chleba na grzanki masło klarowane do podsmażenia

Ze smakiem i z pasją
Zasady zdrowego odżywiania, czyli #WYZWANIE5PORCJI warzyw i owoców + przepisy 159

Śniadaniowy pucharek z jagodami, jogurtem i płatkami       Zielony koktajl z ananasem         Tropikalny zielony koktajl z ananasem, bananem, jarmużem i selerem      Zielony koktajl z dominującą nutą banana    Zielony koktajl z jarmużem i tropikalnym akcentem      Pasta jajeczna z awokado       NA OBIAD: Zapiekanka z pieczonymi

Passions hobbies life
Chłodnik z botwinki 114

ząbki czosnku mały pęczek włoszczyzny liść laurowy, kilka ziaren pieprzu sok z cytryny lub ocet z czerwonego winogrona sól, pieprz mielony, cukier kefir Przygotowanie: Marchew, pietruszkę, kawałek selera i pora oraz liść laurowy i ziarna pieprzu wrzucić do ok. 3/4 l wody - gotować W trakcie dodać pokrojone buraki, gdy się wygotują dodać umytą, pokrojoną botwinkę wraz z buraczkami- gotować

Proste Potrawy
Barszcz zabielany z wkładką 113

fasolą. U mnie wersja na bogato z julienkami warzyw, ziemniakami i czerwoną fasolą. A Ty? Jaką wersję barszczu lubisz najbardziej? Składniki: 400 g buraków 250 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 2 l wody 0,5 szklanki zakwasu burakowego 0,5 szklanki śmietanki 18% sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku polskiego dodatkowo: 2 średnie

Mój pomysł na
Sałatka jarzynowa z majerankiem i czosnkiem 129

kurzych, jajek ugotowanych na twardo 3 średniej wielkości ogórki kiszone 1 mała cebula 6 ziemniaków , średniej wielkości , ugotowanych w mundurkach 2 średniej wielkości , gotowane w skórce marchewki 1/2 małego selera korzeniowego , także ugotowanego ze skórą 4 duże ząbki czosnku 2 łyżki suszonego , otartego majeranku 1 łyżka cukru 1 łyżka musztardy sarepskiej lub chrzanowej 3 łyżki gęstego majonezu sól , pieprz

Ogrodnik w podróży
Pieczeń wołowa starym sposobem. Aromatyczny sos i mięso, które rozpływa się w ustach [PRZEPIS] 147

jest jednak tego warta. Przepis na pieczeń wołową starym sposobem Składniki: kilogram goleni wołowej z kością lub mięsa z innej części, o których mowa powyżej, 2 marchewki, pół korzenia selera, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, szklanka wytrawnego czerwonego wina, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, olej. Zrób tak: warzywa kroimy w większą kostkę i przesmażamy na głębokiej patelni z niewielką

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania