Warzywa (waga po obraniu) 500 g dyni 500 g mięsistych pomidorów 200 g korzenia pietruszki 200 g marchwi 100 g cebuli 1 duży por (tylko biała część) pół małego selera 2-3 łyżki stołowe czerwonej soczewicy(opcjonalnie) Przygotowanie Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, rozgnieść i razem z sokiem umieścić w misie wolnowaru. Dodać w podanej kolejności soczewicę, dynię
Cztery Fajerynazywa Paweł, zupa przegląd lodówki , to chyba najsmaczniejszy sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Pewnie każdemu z Was zdarzyło się, znaleźć w lodówce, osamotnioną marchewkę, jakiś kawałek selera czy pół kubeczka śmietany albo przecieru pomidorowego. Wyrzucić jedzenie szkoda, zostawić na dłużej już nie można, bo się zepsuję więc.... zróbmy sobie bieda zupę. Zupa bieda za każdym razem jest inna
Cztery FajeryZapraszam do spróbowania,z pewnością nie pożałujecie. Składniki: 1 kg żeberek czosnek sól,pieprz ostra papryka ( u mnie wędzona) 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera ziele angielskie,liść laurowy 2 szklanki rosołu Żeberka pokroić na porcję,przyprawić solą,pieprzem,3 ząbkami czosnku oraz ostrą papryką. Odstawić na noc bądź parę godzin
Niespełnione zdolności kulinarneśrodkowych Włoszech. Minestrone zaliczane jest do dań „cucina povera” – kuchni biedaków, potraw robionych naprędce, niewyszukanych i zdrowych. Jeśli chodzi o skład to najczęściej można w zupie znaleźć marchew, seler naciowy, fasolę i pomidory. Nasze minestrone. Jak pisze autor przepisu David Tanis „niektóre zupy warzywne są zawiesiste, gotowane długo na wolnym ogniu. Ten lekki bulion warzywny gotowy jest mniej więcej
Niedzielny kucharzupieczeniu, na ciepło. Świetnie się komponują z jogurtem, śmietaną lub po prostu domowym ketchupem Smacznego! Szukacie inspiracji obiadowych? Polecam moje przepisy na kotleciki: Warzywne kotleciki z brokuła i selera Kapuściane kotleciki bezglutenowe Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe Artykuł Placki z cukinii z piekarnika (bezglutenowe) – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondipamiętać przygotowując łazanki. Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wielkość 21 na 30 centymetrów. Bulion warzywny bardzo łatwo przygotujemy gotująć mieszankę warzyw takich jak: cebula, marchew, seler, por czy pietruszka. Bulion można przygotować w większych ilościach i zamrozić. Lubisz kapustę? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Młodą kapustę gotowaną . The post Łazanki z kapustą appeared
mecooksKolorowy sos do hamburgerów ale nie tylko. Po wypróbowaniu sami się przekonacie , że sos można wykorzystać do innych dań, np.mięs z grila. Składniki 30 g selera naciowego 2 jaja, same żółtka 1 cytryna 1 łyżeczka musztardy Dijon 150 g korniszonów, pokrojonych w kosteczkę 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz według uznania mała … Czytaj dalej
gotuj ze mnąSałatka z brokułem jest bardzo prosta w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Wszystkie składniki się idealnie ze sobą komponują tworząc niepowtarzalny smak. Sałatka ta to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!upychać zbyt ciasno do słoików. Należy pozostawić odpowiednio dużo miejsca na zalewę, ponieważ właśnie ona nadaje tej sałatce z ogórków smak. Do zalewy można dodać 5 łyżeczek nasion selera, będzie wtedy jeszcze lepsza. 1 szklanka = 250ml Jak zrobić ogórki konserwowe na zimę - najlepszy przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na ogórki konserwowe na zimę. SKŁADNIKI: na 5 litrowych
Moja Książka Kucharskaczerwonej soczewicy czerwona soczewica - 250 g ziele angielskie - 4 szt. liść laurowy - 2 szt. sól, pieprz cebula - 120 g czosnek - 3 ząbki marchew - 150 g pietruszka korzeń - 60 g seler korzeń - 60 g jaja - 3 szt suszone pomidory - 160 g koncentrat pomidorowy - 3 łyżki Etap I Soczewicę przepłucz pod bieżącą wodą. gotuj do całkowitej miękkości z dodatkiem roztartego ziela angielskiego
Wylizany Rondelczas będę go robiła. Aby rosół był dobry,musimy wziąć na jedną osobę aż 400g.wołowiny,gdyż mięsa w rosole nigdy nie może być za dużo. 800g.wołowiny włoszczyzna-seler,pietruszka,marchewka, por,rzepka,kapustka,zrumienioną cebulę na blasze sól ziarnka pieprzu czarnego i ziela ang. dla kolorku odrobina kurkumy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Umyte mięso wołowe wkładamy do garnka zalewamy 2 szkl.na osobę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwindow,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 2 udka - 6 szt.suszonych pomidorów - 6 ząbków czosnku - po dwie gałązki kopru, selera, pietruszki, młodej cebuli wraz z bąkami - 4 młode marchewki - sól, pieprz Z udek usuwamy skórę. 4 pomidory i czosnek drobno kroimy. Palcem robimy otwór wzdłuż kości udek
Kulinarne przemysleniasię na oleju. Ze względu na wyższą temperaturę, do pieczenia lepiej użyć oleju rzepakowego niż oliwy z oliwek, która ma niski punkt dymienia. Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler otarty tymianek 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Warzywa umyć, oskrobać, pokroić w słupki. Wymieszać z olejem i przyprawami. Blachę wyłożyć papierem i ułożyć warzywa. Piec w temperaturze 200°C przez
Okiem Blondynki by McBlondiSkładniki: opakowanie selera naciowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kawałeczek pora 4-5 ziemniaków 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego natka pietruszki masło lub olej 2 łyżki śmietany sól pieprz Przygotowanie: Warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki kroimy w kostkę. Por i cebulę kroimy w piórka, zeszklić na masełku na patelni. Smacznego :) Zapraszamy na nasz
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedoskonale smakuje. Jest bardzo aromatyczna i smaczniejsza niż tradycyjna pomidorówka z koncentratu. Polecam! mięso drobiowe na wywar 3-4 duże pomidory (mięsiste, dojrzałe) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera biała części pora (lub średnia cebula) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego bazylia sól, pieprz Dodatkowo: makaron (może być zacierka lub ryż) 1 łyżka koncentratu pomidorowego lub octu
Di gotuje