seler - 8745 przepisów (strona:338/583)

Pikantny dip ketchupowo - majonezowy 235

można przygotować wcześniej i przykryty przechowywać w lodówce przez max. 7 dni. Dip jest idealny do mięs (smażonych, pieczonych, z grilla), krewetek, do maczania w nim warzyw (np. selera naciowego, marchewek, papryki, ogórków). Ostrość dipu można dowolnie zmieniać dodając mniej lub więcej ostrego sosu. Źródło przepisu: She Wears Many Huts

Gospodyni Miejska
Zupa krem z brukselki 208

lekką kolację w chłodny wiosenny (jeszcze) wieczór. Mojemu żarłoczkowi również smakowała 😀 SKŁADNIKI na 3-4 porcje: 45 dag mrożonej brukselki 0,5 korzenia pietruszki 1 mała marchew kawałek bulwy selera mała czerwona cebula 3 małe młode ziemniaki (ok. 15 dag) 2 łyżki oleju liść laurowy sól świeżo mielony kolorowy pieprz zioła prowansalskie WYKONANIE: Włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w równą kostkę

Kuchenne zapiski Edyty
Botwinka z jajkiem, czyli wiosenna zupa w 20 minut 177

już paluchów nie parzą i można obierać. No ekspres! Sezon na botwinkę nie trwa długo - korzystaj, póki jest na wyciągnięcie ręki ;) Aha - możesz też dodać tartą marchewkę czy seler, jak lubisz. Ja na łatwiznę poszłam i rozpuściłam w gotującej się wodzie trochę tej BULIONETKI warzywnej (klik) , dzięki czemu aromatu całość nabrała w mgnieniu oka, a zaoszczędziłam jeszcze z 3 minutki

Kolorowy Przepisownik
Krem z białych szparagów – przepis 109

wędzonych kości wołowych 2 ćwiartki z kurczaka ekologicznego 8-10 dorodnych białych szparagów „Włoszczyzna” – kupiłam taką tackę, w której skład wchodziły: 2 małe marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki kawałeczek selera 1 mała cebula kawałeczek włoskiej kapusty kawałeczek pora (tylko ta biała część) sól do smaku (u mnie były to 3-4 łyżeczki) cienkie plasterki wędzonego boczku drobno posiekana natka pietruszki

Kate's Kitchen
Surówka z włoszczyzny w 5 minut. 258

zrobienia potrzebujemy włoszczyznę, tarkę, nóż, miskę, a do przyprawienia przygotowujemy  szklankę do której dajemy razem olej 4 łyżki, ocet 1 łyżeczkę, cukier 1 łyżeczkę, sól szczyptę.  Marchew, seler, pietruszkę ucieramy na tarce, por kroimy. Potem przekładamy pocięte warzywa do miski, posypujemy zieleniną. Zalewamy przygotowanym "sosem" i już :)  Smacznego

chleba naszego
Zapiekanka ryżowa z mięsem 113

całości to nie więcej niż 10 min. Resztę roboty robi piekarnik, my od czasu do czasu zamieszamy. Składniki 600 g łopatki wieprzowej 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy sarepskiej 400 ml bulionu warzywnego 2/3 szklanki ryżu     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łopatkę kroimy w większą

R'n'G Kitchen
Koktajl przyśpieszający spalanie tłuszczu 1640

być smacznie, zdrowo i kolorowo :) Dziś zapraszam na pyszny koktajl który przyśpiesza spalanie tłuszczu. Do przygotowania wykorzystałam zieloną herbatę Zen Chai Teekanne. Składniki 1 pęczek natki pietruszki 3 łodygi selera naciowego 100ml zaparzonej

Kulinarne pyszności Molki
Kapuśniak na wędzonce 111

wędzonce, bo lubię jej smak w zupach. Wyszedł bardzo smaczny, więc szczerze polecam ten przepis!   Składniki: 250g żeberek wędzonych 500g kapusty kiszonej 3 marchewki 2 pietruszki (korzeń) 1/2 selera 3 duże ziemniaki 200g boczku 2 małe cebulki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz Wykonanie: Kapustę umieścić

Raj dla Podniebienia
Zupa z kurek z ziemniakami 113

letnia, posmakuje każdemu. Składniki: 200g kurek 3 ziemniaki 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz 1/2 szklanki śmietany (użyłam 12%) 1 łyżeczka majeranku bulion: 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 3 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe 1/2 cebuli 2 litry wody Wykonanie: Bulion : jarzyny obrać, pokroić na duże kawałki, ułożyć w garnku, dodać ziele i listki laurowe, zalać wodą

Raj dla Podniebienia
Wołowina po burgundzku 125

przepołowione ząbki czosnku w łupinkach bulion: 2 litry wody, plaster boczku, plaster mięsa wołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1/4 selera 600g wołowiny 2 marchewki 300g pieczarek 1 cebula 1 por 2 łyżki przecieru pomidorowego 250 ml wina burgundzkiego (np. hermitrage) 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz cayenne 1 łyżka śmietany

Raj dla Podniebienia
Krem z białych warzyw korzeniowych z niebieskim serem, O.A. 163

Smaczny i sycący. Wychodzi kilka porcji. Składniki: 1-2 łyżki oleju lub masła klarowanego 1-2 duże selery bulwiaste 1-2 pietruszki 3-4 ziemniaki 3-4 ząbki czosnku 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 2 opakowania niebieskiego sera pleśniowego 4 łyżki śmietany 12% sól, pieprz Obierz i pokrój warzywa na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzej olej lub masło

Qlinarnie i Qlinarnie
Quinoa z ryżem w azjatyckim wydaniu. Szybki obiad. 242

mała szczypta soli ziołowej 3 łyżeczki sosu sojowego 1 mała cebula około 1 łyżki oleju do podsmażenia cebuli 2 garście azjatyckiej mieszanki warzyw na patelnię (kapusta, papryka, fasolka szparagowa, seler, cebula, por, czarne grzyby Mun) 1 opakowanie ryżu basmati + Quinoa 3 kolory Risana 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Ryż basmati z Quinoa gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Słodkie okruszki
Zupa ogonowa (wołowa) 120

razem zrobiliśmy ją w wersji wołowej. Mega! <3 Składniki   1 kg ogonów wołowych 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mały seler 3 ziemniaki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka chrzanu 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki sól, pieprz     Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Czerwona kapusta z rodzynkami 162

Czerwona kapusta z rodzynkami Już kilka warzywnych dodatków obiadowych pojawiło się na blogu. Zarówno surówka z selera , jak i surówka z marchewki były na zimno i nadszedł czas zrobić coś, co zarówno mnie jak i Was rozgrzeje. Czerwona kapusta z rodzynkami to kolejny nostalgiczny przepis. W domu mama często robiła ją dla mnie do mięsa, a sama pałaszowała solo prosto

Blendman