seler naciowy - 4547 przepisów (strona:231/304)

PULPECIKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM 175

jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy Sól pieprz do smaku Dodatkowo 2 l wody 1 kostka rosołowa 2 liście laurowe 1 łodyga selera naciowego 1 marchewka drobno posiekaną 5 pieczarek 1 papryka pokrojona w słupki Sól pieprz do smaku 2 łyżki matki pietruszki 250 ml kwaśnej śmietany np. 18% Mąka ziemniaczana do panierki Kasza

Gotowanie Patki
DOMOWY ROSOŁEK. TYM RAZEM Z RYŻEM 143

taka pyszna!  Koniecznie muszę gotować ją częściej ...  Składniki: 3 udka 2 podudzia 5 skrzydełek 1 porcja rosołowa 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 por 1 gałązka selera naciowego ziele angielskie liść laurowy sól pieprz mała cebulka Wykonanie: Części kurczaka myjemy pod zimną bieżącą wodą. Wkładamy je do dużego garnka i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na kuchence

Walijskie Pichcenie
Włoska zupa pomidorowa z pomidorów z puszki 534

pasacie pomidorowej (400g) 800ml rosołu drobiowego albo jarzynowego 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki sosu Worcester 50ml wódki 2 duże ząbki czosnku 30g cebuli 100g marchwi 150g selera naciowego 150g papryki czerwonej sos Tabasco lub Sriracha – do smaku sól cukier   DO PODANIA – nadziewane serem włoskie pierożki – prażone pestki dyni lub orzeszki piniowe – natka, bazylia

Karo in the Kitchen
Pieczeń po Toskańsku 98

cielęcinę i wśród warzyw w mojej wersji nie ma oliwek. Składniki 3 gałązki rozmarynu (dałam suszony 2 łyżki) 3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 pomarańcza 3 marchewki 2 łodygi selera naciowego 80 dkg- … Czytaj dalej Pieczeń po Toskańsku

gotuj ze mną
Ramen – japońska zupa 310

inna wariacja dodatków. Składniki na ramen dla 4 osób: Składniki na rosół: 300 g udek z kurczaka 200 g porcji rosołowej wołowej 200g szynki wieprzowej ½ korzenia selera 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 10 cm pora 2 cm świeżego imbiru kilka ziaren pieprzu czarnego kilka liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka soli 4 l wody pasta miso Dodatki

Kierunekuchnia
Tajska zupa z kurczaka 94

zupa jest bardzo dobra. Bardzo mi się również podoba czas przygotowania zupy tajskiej. Składniki 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 500 g filet z indyka lub kurczaka 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w plasterki 4 ząbki czosnku rozdrobnione … Czytaj dalej Tajska zupa z kurczaka

gotuj ze mną
Pasta z pieczonej papryki i czerwonej soczewicy 123

zmiksuj na pastę. Potem dodaj posiekany rozmaryn i pestki słonecznika ( ja krótko je podprażyłam). Słodź w lodówce. Pasta dobra jest z pieczywem i warzywami np. z kawałeczkami marchewki lub selerem naciowym. PS. Dla wzmocnienia smaku dodałam 1 łyżeczkę węgierskiej papryki z tuby

AZgotuj!
DWA ZIELONE KOKTAJLE 166

poście uwielbiam pić koktajle - dodają energii,są pyszne i zdrowe.Dziś moje dwa ulubione. 1. Koktajl zielony ze szpinakiem Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 świeżego ogórka 1 pałeczka seler naciowego 1/2 kiwi sok z połowy cytryny  1/2 szkl wody Wszystkie warzywa,owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać sok z cytryny i wodę -  całość zmiksować. 2. Zielony koktajl

Niespełnione zdolności kulinarne
FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 161

którzy do żołądków drobiowych podchodzą wciąż z dozą ... nieśmiałości 😉 Składniki: ok. 1.5 kg żołądków (kurczak lub indyk) 2 udka z kurczaka 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka 1 łodyga selera naciowego ziele angielskie liść laurowy słodka i ostra papryka gałka muszkatołowa majeranek sól pieprz Wykonanie: Żołądki drobiowe czyścimy, zalewamy wodą, zagotowujemy i odlewamy wodę. Wyjmujemy na deskę, kroimy w paseczki

Walijskie Pichcenie
Szybkie, łatwe i bezglutenowe kotlety soczewicowe, 3x serialowa klasyka na Netfliksie 123

Niedzielne szaleństwa kulinarne. Na zdjęciu: kotlety soczewicowe, pieczone ziemniaki z papryką, surówka z selera naciowego z żurawiną i oliwą oraz sałatka z ugotowanej fasolki, marchewki i czosnku z olejem lnianym, marchewka z groszkiem na maśle. Jak przygotować kotlety z soczewicy? Ugotować brązową soczewicę, dodać 1-2 jaja, przyprawy, np. kebab-gyros, zblendować, formować małe kotlety, obtaczać je w mące kuku

Qlinarnie i Qlinarnie
ROSÓŁ Z KACZKI 141

smakował. Na pewno będę gotować go częściej, jeśli tylko "nawinie" mi się pod rękę jakaś piękna kaczucha 😉 Składniki: kaczka kawałek selera 2 pietruszki 3 marchewki 1 por 2 łodygi selera naciowego 1 cebula (opalona nad gazem) 2 ząbki czosnku sól pieprz liść laurowy ziele angielskie Wykonanie: Kaczkę dokładnie umyć. Moja była bez podrobów, jeśli jednak w środku są - usunąć

Walijskie Pichcenie
Schab wieprzowy duszony z cukinią 117

świeża 1 szt. Pieczarki 8 szt. Estragon do smaku Majeranek do smaku Oliwa z oliwek ¼ szklanki Śmietanka 18 % ½ szklanki Sól i pieprz do smaku Mąka 1 łyżka Pietruszka i seler naciowy posiekany 4 łyżki Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić w paski długości 5 cm, lekko obrumienić na oliwie lub oleju, posypać przyprawami ziołowymi, oprószyć solą, podlać wrzącą wodą lub rosołem, przykryć

Tradycyjna Kuchnia
Aromatyczna herbata na zimę, Glonojad (Kraków) 161

zdjęciach: kotlety warzywne z ryżem i zestawem surówek, zapiekanka z bakłażana z zestawem surówek, szarlotka, curry warzywne z ryżem i zestawem surówek, tarta cytrynowa, samosy z surówką z selera naciowego.  Aromatic tea for the winter This tea will certainly warm you up in such weather. Ingredients: a few slices of lemon, orange and ginger, a few cloves, to sweeten

Qlinarnie i Qlinarnie
SMAŻONY MAKARON Z WIEPRZOWINĄ PO CHIŃSKU 368

cały sekret smaku tkwi w marynowanej wieprzowinie.  SKŁADNIKI : 200 g ugotowanego makarony Chow Men 300 g chudego mięsa wieprzowego 1 kapusta pak choi 1 mała marchew 1 łodyga selera naciowego 1 mała papryka kawałek pora 1 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 4 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru sezam do posypania

Kulinarne Fantazje Marioli
Zielony koktajl witaminowy 213

koktajl to bomba witaminowa , świetnie się sprawdzi na przykład w ramach drugiego śniadania w pracy. Składniki 1/3 małej kapusty pęczek pietruszki 1 zielony ogórek 1 zielone jabłko kilka pędów selera naciowego 100 ml wody mineralnej Zielony koktajl witaminowy – przepis Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myjemy. Kroimy je w mniejsze kawałki i wkładamy do blendera. Dodajemy wodę mineralną i całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!