kalafiorem to specjalność sycylijskiej kuchni. Poniższy przepis pochodzi z cooking.nytimes.com. Przepis na spaghetti z pieczonym kalafiorem. Poniedziałek – Pieczone polędwiczki z sałatką z pieczonych brukselek i batata Brukselka, oprócz selera naciowego, należy do ścisłej czołówki najbardziej nielubianych warzyw na świecie, za co pewnie odpowiada lekko gorzkawy smak tej ślicznej małej kapustki. Z gustami się nie dyskusje, ale gwarantujemy
Niedzielny kucharzniezapomniany tandem. Zwracamy pieniądze wszystkim, którzy zrobią to danie i im nie zasmakuje. Czas: 1,5 godz. (w tym godzina na macerowanie mięsa) Poziom trudności: łatwe Brukselka oprócz selera naciowego należy do ścisłej czołówki najbardziej nielubianych warzyw na świecie, za co pewnie odpowiada lekko gorzkawy smak tej ślicznej kapustki, będącej przecież małym cudem natury. Z gustami się nie dyskusje
Niedzielny kucharzplastry i trafiły na mężowski talerz 😉 Składniki: dowolny bulion (u mnie drobiowy ugotowany na skrzydle indyka) 2 polskie surowe kiełbaski 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 łodygi selera naciowego 4 średnie buraki 2-3 ziemniaki 3 ząbki czosnku liść laurowy ziele angielskie majeranek sól pieprz ziołowy ocet jabłkowy jogurt grecki Wykonanie: Wszystkie warzywa kroimy dowolnie: w kostkę
Walijskie PichcenieSałatki to doskonała propozycja na Sylwestra. Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. SAŁATKA RZYMSKA SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO SAŁATKA Z MAKARONEM KARMELIZOWANA PIERŚ KURCZAKA SAŁATKA BROKUŁOWA SAŁATKA Z AWOKADO SAŁATKA WARSTWOWA SAŁATKA Z TORTELLINI SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM SAŁATKA MAKARONEM RYŻOWYM SAŁATKA Z BROKUŁEM I SERKIEM WIEJSKIM SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój
W kuchennym oknie Ewykapusty - cud miód :-) Bardzo polecam! Składniki: 500-700 g mięsa wieprzowego (w moim daniu z szynki) 5-6 cebul 2 pietruszki (korzeń) 2 marchewki 1/4 selera (korzeń) 2 łodygi selera naciowego 2-3 ząbki czosnku spora garść liści laurowych spora garść ziela angielskiego papryka słodka w proszku (cała paczka) sól, pieprz masło oliwa do smażenia (najlepsza z wytłoczyn
Kawa z mlekiemMyślisz „sałatka z kurczaka” i co widzisz? Kurczak, majonez i.. coś. Ananas, kukurydza, w „oryginalnej” wersji seler naciowy, może ser żółty pokrojony w kostkę? Co by to nie było, majonez zazwyczaj spaja wszystkie składniki. A jakby tak zrezygnować z niego i przygotować lżejszą i świeższą wersję z pomarańczą, miętą i czosnkiem? Składniki (na 1 porcję
SandraFrej.comkukurydziany (maks. 1,5 kg) 4-5 marchewek 2-3 nieduże korzenie pietruszki ¼ średniego lub ½ małego selera 10 – 15 cm pora Ok. 15-20 dag włoskiej kapusty Kilka gałązek selera naciowego Kilka ziaren ziela angielskiego Kilka ziaren czarnego pieprzu 4-5 listków laurowych Sól wg uznania Koperek/natka pietruszki do posypania (posiekane) Przygotowanie: 1. Kurczaka dokładnie myjemy, umieszczamy w dużym garnku
Kate's Kitchenciężkiego sosu sprawdzi się klasyczne pszenne bucatini, szerokie wstążki pappardelle, grube rurki lub kokardki. SKŁADNIKI na 2-3 porcje obiadowe 500-700g kaczki (piersi lub uda) 2 łodygi selera naciowego, 120g 2-3 ząbki czosnku, 15g 3-4 szalotki, 60-70g 1 mała marchew, 120g 1 pełna łyżeczka suszonej szałwii 1 niepełna łyżeczka płatków chili 1 niepełna łyżeczka
Karo in the Kitchenokresie jesienno-zimowym. Rozgrzewa, wspaniale smakuje. Składniki: 1 porcja rosołowa kaczki: korpus, szyja, skrzydła + udka lub piersi 3 litry wody 4 marchewki 2 pietruszki połowa korzenia selera 1 łodyga selera naciowego średni por 2 cebule gałązka lubczyku lub suszony do smaku pęczek natki pietruszki 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 3 goździki, sól, pieprz do smaku opcjonalnie: 6 ziarenek
Zasmakuj Kuchnikokosowym i limonką Bardzo lubię pory, na blogu możecie znaleźć kilka przepisów na tego typu zupę od tradycyjnej zupy porowej przez krem ziemniaczano-porowy , po zupę porowo-jabłkową z selerem naciowym i curry . Tym razem miałam ochotę na coś bardziej egzotycznego, zupa porowa na orientalną nutę chodziła za mną już od dawna i w końcu postanowiłam ją przygotować. Zupa porowa
Codzienne Gotowaniekoktajl #mus - pasternak - pomarańcza - seler naciowy - gruszka - banan - avocado - 2 łyżeczki Chia Wszystko oprócz banana, chia i avocado wrzucamy do sokowirowki. Chia wsypujemy do soku. Wiórki z sokowirowki blendujemy z bananem i avocado. Dodajemy sok z chia. Dokładnie mieszamy. Można podać w bidonie z rurką lub torebkach do musu
Szkrab Je Samłopatka, rostbef, zrazowa górna, pręga, udziec – mieszane 2 średnie cebule, żółte lub czerwone – 300-350g 600g pieczarek albo w sezonie pieczarek wymieszanych 1:1 z podgrzybkami 2 łodygi selera naciowego – 150g 1 średnia marchewka (120-150g) 1 średnia pietruszka (120-150g) 650ml mocnego, esencjonalnego bulionu wołowego 200ml dobrej brandy (podzielone 50, 50, 100ml) 1 czubata łyżka mąki
Karo in the Kitchenciepło jak i na zimno! Składniki (porcja dla 5-6 osób lub na 2-3 dni dla 2 osób) Składniki potrzebne do przygotowania bulionu: - 2 marchewki; - 1 łodyga selera naciowego; - 1 pietruszka; - pierś z indyka, - 1 łyżeczka soli morskiej; - ziele angielskie. Składniki pozostałe: - 2 duże pomidory; - 1 cebula; - 4 ząbki czosnku; - 1 łyżka oliwy np. olej rzepakowy
MintTastesuper smaczna sałatka wegetariańska. Szaleństwo kolorów i smaków na talerzu :-) Czas przygotowywania: 20 minut Ilość porcji: 4-6 Składniki: • 1 dojrzałe awokado • 2 łodygi selera naciowego • 200 g świeżego szpinaku baby • połówka owocu granatu • 200 g twardej fety • 10 małych pomidorków (koktajlowe, truskawkowe) • 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych (z pestek winogron, ryżowego
AniaGotuje.pl