witaminową. Idealna porcja zdrowia! Przepis poniżej. Koktajl owocowy z jarmużem Składniki: 1 duża łodyga jarmużu (bez twardych części) 1 jabłko 2 kiwi 1/2 awokado 1 gruszka 2 gałązki selera naciowego 1 banan 1/2 pomarańczy 2/4 szklanki wody mineralnej Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miksera bądź blendera. Po około 3 minutach mamy gotowy pyszny i zdrowy koktajl! Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama GotujeOczyszcza organizm i pomaga usunąć nagromadzone toksyny. Energetyzujący i orzeźwiający smak umili Wam cały dzień, a wieczorem uzupełni niedobory witamin i wyreguluje przemianę materii. Zielony koktajl Składniki: 2 łodygi selera naciowego kiwi ½ awokado banan ½ szklanki wody Przygotowanie: Warzywa i owoce pokroić, dodać wodę i zmiksować w blenderze
Moja Mama Gotujetego niezwykłego owocu! Inne koktajle znajdziecie tutaj ! Koktajl bananowo-czekoladowy Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 banan ½ gruszki (ewentualnie banana) ½ awokado 1 łodyga selera naciowego lub garść listków szpinaku 3 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Autor: Córka
Moja Mama Gotujekaczymi j ajkami Joanna Chleb orkiszowy z oliwkami Agnieszka Sałatka buraczana z jab łkami Aga Podsmażana brukselka z czosnkiem Marta Sałatka z selerem naciowym i mozzarellą A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie Martysię smaków. Hummus, przed podaniem, polać oliwą oraz posypać drobno posiekaną natką pietruszki i słodką papryką w proszku. Podawać z krakersami/nachosami, pokrojonymi w paski warzywami (marchewkami, ogórkami, papryką, laskami selera naciowego) czy jako pastę do kanapek/wrapów. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 1 i 3/4 szklanki hummusu. Tak przygotowany hummus, dzięki obraniu ziaren ze skórki, jest aksamitnie
Gospodyni MiejskaPrzepyszna i błyskawiczna sałatka. Idealna na śniadanie bądź kolację. Świetnie sprawdzi się jako przekąska w pracy. Polecam! Składniki : * 3-4 łodygi selera naciowego * pół puszki kukurydzy * 100g startej mozzarelli * pół czerwonej papryki * pół zielonego ogórka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić. Dodać kukurydzę i majonez. Sałatkę przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać
Magiczne Życie Martybyło ok. Na 3 porcje potrzebujemy: 250 g mięsa mielonego wołowego 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 duża marchewka starta na dużych oczkach 2 łodygi selera naciowego pokrojone na nieduże kawałki ½ słodkiej czerwonej papryki pokrojona w kostkę 1 średnia cebula poszatkowana 150 ml passaty pomidorowej 200 ml wywaru warzywnego (może być z kostki) 900 g ziemniaków 1 serek
Jadło i czytadłocebula 3 łyżki jogurtu greckiego cytryna łyżka oleju Dodatkowo: Warzywa różnego rodzaju. U mnie marchewka, czerwona papryka, pomidorki koktajlowe, groszek śnieżny oraz młoda kukurydza. Można oczywiście wykorzystać inne jak seler naciowy, brokuły, kalafior, ogórki świeże lub konserwowe czy rzodkiewkę. Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę a następnie czosnek. Odstaw do ostygnięcia. Odcedź ciecierzycę, zachowując płyn z puszki
wysmienityciut inna nie miałam akurat ryżu, ale miałam troszkę makaronu kolorowego..no i tak oto sałatka z makaronem i kurczakiem, dodatki w sumie mogą być dowolne..można dodać papryki, selera naciowego itp. kawałek wędzonego kurczaka 10 dkg makaronu pomidor 1 ogórek zielony 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku marchewka gotowana 1 duża cebula fioletowa ketc hup, majonez sól
Moje domowe kucharzenieczym są naprawdę dobrzy. * Wnętrze restauracji Korba. Wnętrze restauracji Korba. Talerz przekąsek: regionalne Łomnickie sery kozie, grillowany ananas, karczochy, oliwki czarne i zielone, kapary, papryka nadziewana, papryka grillowana, seler naciowy, humus klasyczny, chutney z czerwonej cebuli, kindziuk, szynka parmeńska, pieczywo. Grzanki: z pomidorami, z mozzarellą i szynką parmeńską oraz z pastą, przypominającą tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki
Food Squarewody ½ pomarańczy Woda selerowo – koperkowa 1 l wody 1 łodyga selera naciowego 2 gałązki koperku Wykonanie: Do 1 wody dodajemy umyte i pokrojone składniki. W przypadku pomarańczy, musimy ją porządnie wymyć i sparzyć wrzątkiem. Kroimy połowę pomarańczy razem ze skórą. Zalewamy wodą i odstawiamy do lodówki na godzinkę lub dwie. Potem wystarczy już tylko rozlać i wypić. (function
Smaki Ewyoryginale znajduje się mięso mielone z jagnięciny, ale spokojnie można użyć też innego gatunku mięsa i danie wyjdzie równie pyszne ;) Niektórzy do tej zapiekanki dodają również seler naciowy i zielony groszek – poniżej jednak wersja minimalistyczna, którą śmiało możecie zmodyfikować o swoje ulubione […] The post Zapiekanka pasterska z mięsem mielonym i puree appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepapryka, wszystko to otulone sosem pomidorowym i wzbogacone o oliwki które uwielbiamy! :) Do podania nie mogło zabraknąć odrobiny startego żółtego serka ;) Składniki: 1 szklanka posiekanej włoszczyzny ( u mnie marchew, seler naciowy i por) 1 cebula 1 duża czerwona papryka puszka pomidorów krojonych 3 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz sól ziołowa 300 g piersi z kurczaka suszone zioła (oregano, bazylia, tymianek
coolinarnynajlepszym nośnikiem smaku, a dodatkowo pozwala na lepsze wchłanianie witamin z użytych do zupy warzyw. W bulionie obowiązkowo muszą znaleźć się warzywa takie jak: korzeń marchwi, pietruszki selera, por, seler naciowy i opalona, a nawet lekko zwęglona cebula i oczywiście przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, kilka ziaren pieprzu. Wszystkie składniki zalewam zimną wodą i gotuję na bardzo małym ogniu, smak
Smakowity Blog Kulinarnysoku jabłkowym (8 porcji) Składniki: 8 kaczych udek ze skórą 1 łyżka oleju roślinnego 2 marchewki, obrane i z grubsza posiekane 1 cebula, z grubsza posiekana 2 łodygi selera naciowego, przycięte i z grubsza posiekane 1 por, przycięty umyty i z grubsza posiekany 4 ząbki czosnku, całe i nieobrane 1 liść laurowy 4 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu
karmelowy