seler naciowy - 4547 przepisów (strona:234/304)

Koktajl przyśpieszający spalanie tłuszczu 1620

być smacznie, zdrowo i kolorowo :) Dziś zapraszam na pyszny koktajl który przyśpiesza spalanie tłuszczu. Do przygotowania wykorzystałam zieloną herbatę Zen Chai Teekanne. Składniki 1 pęczek natki pietruszki 3 łodygi selera naciowego 100ml zaparzonej

Kulinarne pyszności Molki
Zupa krem ze szparagów i sera 200

Szparagi są wspaniałe, uwielbiam ich smak. Przepis na zupę z thermomix na dole. Do garnka wlać wodę, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, seler naciowy pokrojony drobno, por pokrojony w pasterki. Szparagi oskrobać, oprócz łebków, pokroić drobno i wrzucić do garnka. Zagotować i dodać jarzynkę, połowę świeżego koperku, pieprz ziołowy, kurkumę, słodką paprykę. Doprawić do smaku solą. Gotować

Kuchnia Pokoleń
Koktajl odchudzający z rabarbarem i szpinakiem. 500

się przepisy z jego wykorzystaniem. Jest niskokaloryczny polecamy osobom które się odchudzają. Charakteryzuje się działaniem przeczyszczającym. Składniki 1 garść szpinaku 1 pomarańcza 1 kiwi 1 łodyga rabarbaru 2 łodygi selera naciowego pieprz cayenne do smaku Wykonanie Rabarbar, pomarańczę, kiwi

Kulinarne pyszności Molki
Dip serowo-piwny 189

meczów lub filmów. Dip serowo-piwny jest aromatyczny i idealny do wina lub piwa. Dobrze zblendowany jest idealnym dodatkiem do krakersów, tacos, czy paluszków. Można go podawać razem z selerem naciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań kulinarnych. Jak zrobić? Zacznijcie od obejrzenia filmu. Polecamy też naszą sałatkę

Kuchennyviral.pl
Sałatka z kurczakiem na ciepło z chrzanowym dressingiem 140

świeżą bułeczką, ale możecie pałaszować samą. Ilość warzyw jest tutaj dość mała, bo to szybka sałatka, którą można zrobić rano przed pójściem do pracy, ale śmiało można dodać seler naciowy, rzodkiewki czy paprykę. Im więcej warzyw, tym lepiej. Smacznego

Cooking Monster
ZEBRA WHOLE SLOW JUICER – test wyciskarki wolnoobrotowej 164

popychacz CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno OWOCE jak i WARZYWA ( jabłka, gruszki, brzoskwinie ( bez pestki ), winogrona, pomarańcze, mandarynki, kiwi, ananasy, buraki, marchew, pietruszka, warzywa korzeniowe, seler naciowy i wiele wiele innych rzeczy, w które obfitują nasze targi i stragany ). CENA A JAKOŚĆ: Pewnie wielu z Was teraz powie, że wszystko fajnie, pięknie, cudowne soczki

Ostra na Słodko
Puszysty dip z sera pleśniowego 169

dipu. Dip idealnie pasuje do np. pikantnych skrzydełek czy mięs z grilla. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml. Źródło przepisu: Smart School House . Dip idealnie smakuje w towarzystwie lasek selera naciowego, słupków marchewki oraz   klasycznych, pikantnych skrzydełek Buffalo Klasyczne, pikantne skrzydełka Buffalo

Gospodyni Miejska
Karkówka w sosie mascarpone 452

Postanowiłam dziś zająć się karkówką. Będzie przyrządzona tak jak lubię, czyli z dodatkiem serka mascarpone. Karkóweczka będzie miała łagodny smak. Przepis trochę zmodyfikowałam, bo co ja zrobię, że lubię selera naciowego? Do przyrządzenia mięsa będzie trzeba: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Buraczany sok czyli samo zdrowie 117

domu. Jeśli tylko macie w domu sokowirówkę. Kochani nie wahajcie się. Do dzieła! Żeby zrobić tą pychotę potrzebujemy: 2 kg buraków 1 kg kwaśnych jabłek 4 marchewki 4 laski selera naciowego Buraki i marchewki koniecznie trzeba obrać, pokroić na kawałki. Wszystko przepuścić przez sokowirówkę i gotowe. Coś fantastycznego! Samo zdrowie

Tylko pysznie
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 175

Zagościła ona również na moim świątecznym stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a efekt doskonały. Niezwykłe były też wołowe ogony uduszone w obłędnym zawiesistym sosie przygotowanym na bazie selera naciowego, cebuli, marchewki, pulpy z pomidora i oczywiście dużej ilości czerwonego wytrawnego wina.  Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie również deser, czyli smażone ryżowe placuszki. Były bardzo delikatne i aksamitne w środku

Kulinarne przygody Gatity
Pestycydy w warzywach i owocach, czyli parszywa dwunastka i czysta piętnastka. 116

owoce - kupujmy je tylko jeśli mamy pewność, że pochodzą z gospodarstw ekologicznych W 2016 roku   należą do nich: 1. Truskawki 2. Jabłka 3. Nektarynki 4. Brzoskwinie 5. Seler naciowy 6. Winogrona 7. Wiśnie 8. Szpinak 9. Pomidory 10. Papryka 11. Pomidorki koktajlowe 12. Ogórki Czysta piętnastka: - warzywa i owoce najmniej zanieczyszczone pestycydami - nie ma znaczenia, gdzie je kupujemy

Gocha gotuje!
Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy, boczkiem i jajkiem 127

ładnie. Jest treściwy, ciężki i kaloryczny, ale za to jaki pyszny. 500g białe kiełbasy surowej 150g boczku wędzonego 300-400ml zakwasu 2 marchewki  2 cebule 3 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 łyżeczki chrzanu 5 jajek pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek 1. Do garnka wlewamy 2 litry

Szefowa kuchni
Żurek z jajkiem i szaszłykiem z kiełbasy w cieście francuskim 150

wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny.  Żurek: 300-400ml zakwasu 2 marchewki marchewki 2 cebule 3 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 łyżeczki chrzanu 5 jajek sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek Szaszłyki z kiełbasy: 400g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna

Szefowa kuchni
Koktajl odkwaszający "Alkaliczny czarodziej" 609

pomaga w zasypianiu! SKŁADNIKI (na 1 dużą porcję - 144 kcal) sok z połowy cytryny mały pęczek natki pietruszki 2 garście mieszanych liści (szpinaku, jarmużu i boćwiny) 3 łodygi selera naciowego 1 jabłko  PRZYGOTOWANIE Myjemy składniki, obieramy co potrzeba i miksujemy razem :) Uzupełniamy wodą do otrzymania pożądanej konsystencji. Na zdrowie! Pomysł na koktajl pochodzi z książki "Juiceman" od Wydawnictwa Buchmann

Moje Kuchenne Rewelacje
Jarzynowa zupa krem 153

Składniki - fasolka szparagowa - kalarior - brukselka - szpinak - ziemniak - seler naciowy - natka pietruszki - oliwa - sól - pieprz Do zupy można użyć świeżych warzyw lub mrożonek. Przygotowanie 1. Warzywa umyć i ugotować w osolonej wodzie. 2. Ugotowane warzywa wrzucić do wody i zblendować. 3. Całość gotować około 15 minut, doprawiając do smaku oliwą, solą, pieprzem i natką pietruszki

Kuchenne innowacje