świeżych drożdży łyżka cukru pół łyżki soli Farsz: mięso z tuszy jednego królika (lub około 1 kg innego mięsa) 2 marchewki 1 pietruszka pół średniego selera gałązka selera naciowego (opcjonalnie) 1-2 gałązki lubczyku (opcjonalnie) 5-6 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe 5-6 ziaren pieprzu jajko pieprz sól Dodatkowo: mąka po podsypania blatu rozkłócone jajko Rozpoczynamy
PatiGotujeoliwek. Podajemy w miseczce udekorowany odrobiną oliwy oliwek, kilkoma ziarenkami ciecierzycy i płatkami chilli. Najlepiej smakuje z chlebkami pita i świeżymi warzywami. Idealnie sprawdzą się papryka, ogórek zielony i seler naciowy. Smacznego Artykuł Hummus tradycyjny z ciecierzycy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujerazem wok w 100% warzywny. Wszystkie warzywa są jeszcze lekko twarde i chrupiące, ale dobrze podgrzane i połączone aromatyczną mieszanką sosów. Kapusta i seler naciowy pojawiały się już w woku w moich przepisach, ale zazwyczaj towarzyszyły makaronom lub mięsu. Tym razem w duecie stanowią bazę całej potrawy
Milion Smakówbyć smacznie, zdrowo i kolorowo :) Dziś zapraszam na pyszny koktajl który przyśpiesza spalanie tłuszczu. Do przygotowania wykorzystałam zieloną herbatę Zen Chai Teekanne. Składniki 1 pęczek natki pietruszki 3 łodygi selera naciowego 100ml zaparzonej
Kulinarne pyszności MolkiSzparagi są wspaniałe, uwielbiam ich smak. Przepis na zupę z thermomix na dole. Do garnka wlać wodę, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, seler naciowy pokrojony drobno, por pokrojony w pasterki. Szparagi oskrobać, oprócz łebków, pokroić drobno i wrzucić do garnka. Zagotować i dodać jarzynkę, połowę świeżego koperku, pieprz ziołowy, kurkumę, słodką paprykę. Doprawić do smaku solą. Gotować
Kuchnia Pokoleńsię przepisy z jego wykorzystaniem. Jest niskokaloryczny polecamy osobom które się odchudzają. Charakteryzuje się działaniem przeczyszczającym. Składniki 1 garść szpinaku 1 pomarańcza 1 kiwi 1 łodyga rabarbaru 2 łodygi selera naciowego pieprz cayenne do smaku Wykonanie Rabarbar, pomarańczę, kiwi
Kulinarne pyszności Molkimeczów lub filmów. Dip serowo-piwny jest aromatyczny i idealny do wina lub piwa. Dobrze zblendowany jest idealnym dodatkiem do krakersów, tacos, czy paluszków. Można go podawać razem z selerem naciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań kulinarnych. Jak zrobić? Zacznijcie od obejrzenia filmu. Polecamy też naszą sałatkę
Kuchennyviral.plświeżą bułeczką, ale możecie pałaszować samą. Ilość warzyw jest tutaj dość mała, bo to szybka sałatka, którą można zrobić rano przed pójściem do pracy, ale śmiało można dodać seler naciowy, rzodkiewki czy paprykę. Im więcej warzyw, tym lepiej. Smacznego
Cooking Monsterpopychacz CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno OWOCE jak i WARZYWA ( jabłka, gruszki, brzoskwinie ( bez pestki ), winogrona, pomarańcze, mandarynki, kiwi, ananasy, buraki, marchew, pietruszka, warzywa korzeniowe, seler naciowy i wiele wiele innych rzeczy, w które obfitują nasze targi i stragany ). CENA A JAKOŚĆ: Pewnie wielu z Was teraz powie, że wszystko fajnie, pięknie, cudowne soczki
Ostra na Słodkodipu. Dip idealnie pasuje do np. pikantnych skrzydełek czy mięs z grilla. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml. Źródło przepisu: Smart School House . Dip idealnie smakuje w towarzystwie lasek selera naciowego, słupków marchewki oraz klasycznych, pikantnych skrzydełek Buffalo Klasyczne, pikantne skrzydełka Buffalo
Gospodyni MiejskaPostanowiłam dziś zająć się karkówką. Będzie przyrządzona tak jak lubię, czyli z dodatkiem serka mascarpone. Karkóweczka będzie miała łagodny smak. Przepis trochę zmodyfikowałam, bo co ja zrobię, że lubię selera naciowego? Do przyrządzenia mięsa będzie trzeba: Czytaj więcej
Tylko pyszniedomu. Jeśli tylko macie w domu sokowirówkę. Kochani nie wahajcie się. Do dzieła! Żeby zrobić tą pychotę potrzebujemy: 2 kg buraków 1 kg kwaśnych jabłek 4 marchewki 4 laski selera naciowego Buraki i marchewki koniecznie trzeba obrać, pokroić na kawałki. Wszystko przepuścić przez sokowirówkę i gotowe. Coś fantastycznego! Samo zdrowie
Tylko pysznieZagościła ona również na moim świątecznym stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a efekt doskonały. Niezwykłe były też wołowe ogony uduszone w obłędnym zawiesistym sosie przygotowanym na bazie selera naciowego, cebuli, marchewki, pulpy z pomidora i oczywiście dużej ilości czerwonego wytrawnego wina. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie również deser, czyli smażone ryżowe placuszki. Były bardzo delikatne i aksamitne w środku
Kulinarne przygody Gatityowoce - kupujmy je tylko jeśli mamy pewność, że pochodzą z gospodarstw ekologicznych W 2016 roku należą do nich: 1. Truskawki 2. Jabłka 3. Nektarynki 4. Brzoskwinie 5. Seler naciowy 6. Winogrona 7. Wiśnie 8. Szpinak 9. Pomidory 10. Papryka 11. Pomidorki koktajlowe 12. Ogórki Czysta piętnastka: - warzywa i owoce najmniej zanieczyszczone pestycydami - nie ma znaczenia, gdzie je kupujemy
Gocha gotuje!ładnie. Jest treściwy, ciężki i kaloryczny, ale za to jaki pyszny. 500g białe kiełbasy surowej 150g boczku wędzonego 300-400ml zakwasu 2 marchewki 2 cebule 3 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 łyżeczki chrzanu 5 jajek pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek 1. Do garnka wlewamy 2 litry
Szefowa kuchni