polać powstałym przy krojeniu sokiem oraz oprószyć zmieszanym cukrem z cynamonem. Zapraszam na inne przepisy z pomarańczą na moim blogu: Deser ; carpaccio ; Przystawka z serem i burakiem ; Sałatka z selerem naciowym ; Sałatka z rukoli Smacznego
Wino Francja Kuchniawszystkiego, czyli to co się lubi albo to co się ma :) Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego paluszki krabowe warzywa pocięte w słupki (mogą być też poszatkowane) marchewka papryka seler naciowy ogórek zielony kalarepa ew. sałata kolendra, szczypiorek, melisa (do zawiązania) sos sweet chilli lub np. dip jogurtowo-miętowy Przygotowanie: Przygotowujemy miskę z ciepłą wodą oraz deskę do krojenia
bistro mamajednocześnie chcemy dostarczać organizmowi porcję wartościowych kalorii. Obydwa rodzaje mają jedną ogromną zaletę - możemy w nich przemycać zdrowe produkty, za którymi nie przepadamy. Idealnym przykładem jest tu seler naciowy, który dla wielu osób jest po prostu nie do przełknięcia. W formie koktajlu z ulubionymi owocami jest już do przyjęcia, ponieważ jego smak jest niewyczuwalny
Powiedz dietom niePolej nim sałatkę i podawaj od razu. *Bouquet garnis to przewiązane nitką zioła, nadające smaku potrawom. Do przygotowania purée ziemniaczanego wykorzystuję zwykle liście laurowe, zieloną pietruszkę, gałązki tymianku oraz seler naciowy
Food Squarepęczek bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek dobrej jakości makaron spaghetii sól, świeżo zmielony pieprz, 1 łyżeczka cukru świeżo starty ser parmigiano reggiano Wykonanie: Cebulę, czosnek, marchew i seler naciowy, pokrój w drobną kostkę. Warzywa umieć w garnku, dodaj pomidory i liście bazylii (odłóż małą garść liści do posypania dania na końcu). Skrop oliwą z oliwek i wstaw na mały
Moja pasja smakuDodać obrane i pokrojone drobno marchewki, korzeń pietruszki. Pęczek koperku związać gumką bardzo mocno, odciąć górę kopru ponad gumką. Tą część z gumką wrzucić do wywaru. Dodać pokrojoną łodygę selera naciowego, wrzucić potartą gałkę muszkatołową, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15 minut, następnie dodać oczyszczone szparagi i gotować następne 15 minut. Na chwilkę odstawić, dodać jogurt. Wyjąć związane
Kuchnia Pokoleńzamieszczać linki do własnych postów na blogach, możecie wpisywać swoje szybkie sposoby na... bezpośrednio na grupie. A poniżej przepisy z ubiegłego piątku :) Chłopski garnek Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym Makaron z jagodami Spring rollsy warzywno-kwiatowe Zupa z botwiny Zupa szczawiowa z chrzanem Lekka sałatka z serem pleśniowym Mleko z orzechów laskowych Antipasto - i love it! Imbirowy napój
Codzienna kuchnia niecodziennaPodstawą wielu zup,sosów jest bulion.Dziś przedstawię Wam Mój sposób na dobry bulion warzywny. SKŁADNIKI: 2.5 litry zimnej wody 2 Obrane Marchewki 3-4 Łodygi Selera Naciowego ( z natką) 3 Liście Laurowe 4-5 ziaren Ziela Angielskiego Po 1 łyżeczce: papryki słodkiej,czosnku, Po 1 łyżce: pieprzu czarnego,soli lub 2 Łyżki vegety naturalnej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotowanie Patkibulionie z fileta z kurczaka. Dobry pomysł na delikatny obiad. Smacznego. SKŁADNIKI: 1 Filet z Kurczaka 1/2 Szklanki Ryżu Brązowego 1/2 Papryki Czerwonej 1 Seler Naciowy 8 Pomidorków Koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli przyprawy: sól,pieprz,chilli,vegeta Sos: 2 Łyżki jogurtu naturalnego 1 Łyżka Musztardy pikantnej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet gtotuję
Gotowanie Patkitrybulą, solą i pieprzem. W szerokim garnku zagotowałem posoloną wodę. Uformowałem z mięsnej masy knedelki, które zagotowałem w ledwie wrzącej wodzie ok. 10 minut. Przygotowałem bulion warzywny. Zagotowałem marchewkę, seler naciowy, przypieczoną cebulę, przypieczoną pietruszkę, por. Warzywa muszą być zakryte wodą. Gotowałem na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny. Szparagi umyłem, odciąłem twarde końcówki, obrałem z włókien. Cebulę umyłem, oczyściłem
R'n'G Kitchentaka propozycja na coś zdrowego do pochrupania podczas filmu lub po prostu gdy mamy ochotę coś podjeść. Wystarczą ulubione warzywa. U mnie to były: czerwona papryka, ogórek, marchewka, seler naciowy, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, świeża bazylia. Oprócz warzyw można dodać mozzarellę. U mnie to były mini kulki mozzarelli. Dodatkowo sos. Można zrobić swój ulubiony. Ja wczoraj zrobiłam sos tzatziki: starty
W kuchni u Monikirożna. Jak go robimy? Nic trudnego! Zapraszam! SKŁADNIKI: KURCZAK: - kurczak ponad 2kg - sos: miód, ocet balsamiczny, zioła ulubione, sok z cytryny, różowy pieprz, cynamon WARZYWA: - buraki - marchew - seler naciowy - czosnek - cebula czerwona - kora cynamonu - anyż - przyprawa ziołowa włoska - oliwa z oliwek - 150 ml wody -150-200 ml białego wina PRZYGOTOWANIE: Kurczaka nacieramy mieszanką przypraw i ustawiamy na konstrukcji metalowej
SMYKWKUCHNIPolędwiczki wieprzowe duszone w powidłach tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami tu Sałatki : Sałatka a'la caprese po polsku TU Przepyszna sałatka z selerem naciowym TU Sałatka śmieciuga z tuńczykiem TU Sałatka jarzynowa z oliwkami TU Sałatka 3 - składnikowa z roszponką TU Sałatka pieczarkowa TU Sałatka ze szpinakiem
pieprzny smaczekSzybka i lekka pasta jajeczna z dodatkiem świeżych warzyw. Bazą jest jogurt naturalny. Pasta ta jest idealna do świeżego pieczywa. SKŁADNIKI: 5 jajek 1 seler naciowy 5 rzodkiewek 1 cebula czerwona 3 ogórki kiszone małe 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję, studzę
Gotowanie Patkidodatkowo papryką słodką w płatkach, która daje niesamowitego aromatu, podana jest z suszonymi pomidorami oraz natką pietruszki. Składniki: 2,5 l wody; 1 ćwiartka kurczaka 1 włoszczyzna 3 łodygi selera naciowego sól, pieprz, 5 kulek ziela angielskiego, 3 listki laurowe, łyżka suszonego lubczyku, cebula 400 ml przecieru pomidorowego Łowicz cukier 1 łyżeczka papryki w płatkach 4 łyżki czerwonej soczewicy
dom-agi.pl