seler naciowy - 4547 przepisów (strona:238/304)

Wody aromatyzowane : pomarańczowa, selerowo – koperkowa 114

wody ½   pomarańczy Woda selerowo – koperkowa 1 l wody 1 łodyga selera naciowego 2 gałązki koperku Wykonanie: Do 1 wody dodajemy umyte i pokrojone składniki. W przypadku pomarańczy, musimy ją porządnie wymyć i sparzyć wrzątkiem. Kroimy połowę pomarańczy razem ze skórą. Zalewamy wodą i odstawiamy do lodówki na godzinkę lub dwie. Potem wystarczy już tylko rozlać i wypić.  (function

Smaki Ewy
Zapiekanka pasterska z mięsem mielonym i puree 1055

oryginale znajduje się mięso mielone z jagnięciny, ale spokojnie można użyć też innego gatunku mięsa i danie wyjdzie równie pyszne ;) Niektórzy do tej zapiekanki dodają również seler naciowy i zielony groszek – poniżej jednak wersja minimalistyczna, którą śmiało możecie zmodyfikować o swoje ulubione […] The post Zapiekanka pasterska z mięsem mielonym i puree appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pęczak z kurczakiem i papryką w sosie pomidorowym 140

papryka, wszystko to otulone sosem pomidorowym i wzbogacone o oliwki które uwielbiamy! :) Do podania nie mogło zabraknąć odrobiny startego żółtego serka ;) Składniki: 1 szklanka posiekanej włoszczyzny ( u mnie marchew, seler naciowy i por) 1 cebula 1 duża czerwona papryka puszka pomidorów krojonych 3 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz sól ziołowa 300 g piersi z kurczaka suszone zioła (oregano, bazylia, tymianek

coolinarny
Krem z pieczonej marchewki 163

najlepszym nośnikiem smaku, a dodatkowo pozwala na lepsze wchłanianie witamin z użytych do zupy warzyw. W bulionie obowiązkowo muszą znaleźć się warzywa takie jak: korzeń marchwi, pietruszki selera, por, seler naciowy i opalona, a nawet lekko zwęglona cebula i oczywiście przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, kilka ziaren pieprzu. Wszystkie składniki zalewam zimną wodą i gotuję na bardzo małym ogniu, smak

Smakowity Blog Kulinarny
Udka kaczki duszone w soku jabłkowym / Spiced braised duck legs 201

soku jabłkowym (8 porcji) Składniki: 8 kaczych udek ze skórą 1 łyżka oleju roślinnego 2 marchewki, obrane i z grubsza posiekane 1 cebula, z grubsza posiekana 2 łodygi selera naciowego, przycięte i z grubsza posiekane 1 por, przycięty umyty i z grubsza posiekany 4 ząbki czosnku, całe i nieobrane 1 liść laurowy 4 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu

karmelowy
PRZYKŁADOWY DZIENNY JADŁOSPIS WEGAŃSKIEGO DZIECKA 193

dietetycznym czy na warsztatach kulinarnych. Zapraszam! Po przebudzeniu: szklanka wody strukturyzowanej z sokiem z cytryny . 1/2  - 1 h później - śniadanie: szklanka świeżo wyciskanego soku .  Składniki: 1 laska selera naciowego, 1/2 marchewki, garść kiełków słonecznika i kiełków zielonego groszku , 1/2 pomarańczy, 5 liści jarmużu. 1 h poźniej - drugie śniadanie: komosowo - gryczane naleśniki awokado, kiełkami i surowymi warzywami .   Składniki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zupa marchewkowo-soczewicowa 119

dodać grzanki, indyjskie chlebki naan, wszelakie nasiona czy tak jak ja, kiełki. Zupa marchewkowo-soczewicowa Składniki: 0,5 kg marchewki 1 średnia cebula 1/2 pora 1 łodyga selera naciowego 1l-1,5l wody 150 g czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju Przygotowanie: Obraną marchewkę pokrój na kawałki wraz z innymi warzywami. Zalej woda i dodaj

wegujemy
Zielony koktajl warzywno-owocowy 194

który będzie idealny jako przekąska pomiędzy posiłkami.  Zielony koktajl warzywno-owocowy Składniki:  1 dojrzały banan 1/4 ananasa 1 mandarynka garść szpinaku 1/2 ogórka  1 łodyga  selera naciowego ok. 1 szkl. wody lub mleka roślinnego Przygotowanie: Umyj warzywa.  Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj.  Smacznego

wegujemy
Zimowy koktajl 116

Piję go od jakiegoś czasu, więc chętnie podzielę się z Wami składem :) Jest słodziutki i zdrowy a składniki dostępne zimą i niedrogo :) Składniki: pół marchewki pół jabłka gałązka selera naciowego 3/4 szklanki soku z pomarańczy 3 plasterki świeżego imbiru Warzywa dokładnie umyć , obrać, podzielić na mniejsze kawałki, zmiksować wszystko w blenderze

coolinarny
Zupa gulaszowa 243

zabieganych oraz studentów. Pyszny obiad można ugotować w bardzo krótkim czasie, bez wielkich nakładów finansowych. SKŁADNIKI: 500 g łopatki wieprzowej (może też być szynka) 200 g pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1/2  marchewki 1/2 pietruszki 1/2 białej częśći pora 3 ziemniaki 1 papryka (u nas pół żółtej i pół czerwonej) ostra papryczka - opcjonalnie 2 liście laurowe 3 kulki ziela

Kuchnia od dwojga
Pikantny dip serowy 134

nieznacznie zmodyfikowałem ten przepis, bo pomyślałem, że równie doskonale sprawdzi się on jako dip do przekąsek, takich jak czipsy, nachosy, paluszki, itp. A jeśli wolicie zdrowsze jedzenie to do selera naciowego. Pierwsza klasa, pasuje idealnie. Dodatkowo odkryłem ciekawą rzecz (właściwie nie ja, tylko Ania, która pewnie teraz nieco częściej będzie bohaterką blogowych historii). Schowaliśmy ten dip do lodówki, a rano

Marder&Marder Manufacture
Sałatka w słoiku do pracy 169

masz?" gwarantowane;) Konkretnego przepisu na sałatkę w słoiku podawać nie będę, każdy może zrobić ją z tego, co akurat ma w lodówce. Sałata, rukola, roszponka, marchew, kukurydza, groszek, cieciorka, seler naciowy, pomidorki, kiełki, pikle, oliwki, suszone pomidory, ser żółty, feta, mozzarella, wędliny, pieczone mięso (np. kawałki kurczaka), tuńczyk albo inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone

Obiad gotowy
Zielony sok 42594

propozycję soku zielonego, na początku podchodziłam do niego trochę sceptycznie, ale jak go spróbowałam to przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, jest po prostu przepyszny! Składniki na około litr soku: Pół selera naciowego duża garść szpinaku 4 duże jabłka 3-5 ogórków 3 limonki opcjonalnie: mała garść kolendry i natki pietruszki Owoce należy umyć, nie trzeba obierać ze skórki. Limonki należy obrać

Delusional Trine
Sałatka makaronowa z serkiem wiejskim 173

Składniki: 200 g Serka Wiejskiego Piątnica 150 g krótkiego makaronu, np. świderki 100 g tuńczyka w oleju 2 małe pomidory 50 g selera naciowego 50 g zielonego groszku 1 zielona papryka oliwki, sok z cytryny, oliwa z oliwek. Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru oleju. Do głębokiego naczynia wsypujemy ostudzony makaron

WojnaNaSmaki.pl
HUMMUS 179

łyżeczką nasion sezamu i cienko pokrojonymi krążkami czerwonej cebuli. Doprawiamy czerwoną papryką w proszku i pozostałym kminkiem. Skrapiamy oliwą.  Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką oraz cząstką cytryny do wyciśnięcia

cool and minty