seler naciowy - 4547 przepisów (strona:238/304)

Sycący obiad zimowy IV, rzeszowskie murale 184

zdjęciu: surówka (seler naciowy + kapusta stożkowa + suszona żurawina + jogurt naturalny + przyprawy), pikantno-słodki kotlet sojowy , duszone grzyby leśne z kwaśną śmietaną, kule ziemniaczane, ogórki kiszone. Trasą rzeszowskich murali  Rynek i Osiedle 1000-lecia: -> ul. Sokoła (scena ze spektaklu Szajny "Deballage" i widok Rzeszowa)  -> ul. Grunwaldzka (bombowiec "Łoś", do którego silniki były produkowane w rzeszowskiej

Qlinarnie i Qlinarnie
Świąteczna szynka glazurowana miodem 238

Marynata: 3-4 łyżki oliwy liść laurowy 3 ząbki czosnku suszony rozmaryn i cząber sól, świeżo mielony pieprz Wywar: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera naciowego biała część pora 15 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe Glazura: kilkanaście goździków 3 łyżki płynnego miodu 100 g cukru  100 ml czerwonego wina PRZYGOTOWANIE Szynkę nacinamy lekko w skośną kratkę. Oliwę mieszamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kipi kasza 241

charakteryzuje, z czym się ją podaje, co zawiera, kto którą powinien jeść i dlaczego. Później wchodzą przepisy. I się zaczyna… Sałatka z kaszy gryczanej nieprażonej, żółtej papryki, selera naciowego i moreli w winie, sałatka z quinoi z dynią, marchewką, curry i imbirem. Krupnik z kaszą perłową, żur z pęczakiem, rosół z kostką z kaszy manny. Na obiad cannelloni

GRUBY WAŁEK
Naleśniki z farszem mięsnym (z rosołu) 138

zioła. Dodatek startego sera żółtego bardzo poprawia smak farszu. Naleśniki z farszem mięsnym 4 naleśniki (tutaj przepis) mięso z rosołu dowolne (około 500g) 1 duża cebula 1 łodyga selera naciowego 100 g żółtego sera pieprz ziołowy i czarny  sos sojowy i chili do smaku 1 łyżka masła (sklarowanego) Zmiel mięso. Na maśle przesmaż drobno posiekaną cebulkę i łodygę selra

Gotuj Sam!
Zakręcona Fritella z fenkułem i pomidorkami 143

Obiecałam kolację z resztek makaronu i oto ona. Błyskawiczna, zdrowa i smaczna Fritella! Co chcieć więcej? ... aa możecie  użyć innych chrupiacych warzyw (selera naciowego, kalarepki, groszku ... itp)  ale i możecie zjeść ją na śniadanie. Zakręcona Fritella  z fenkułem i pomidorkami  (1 porcja) 1 szklanka ugotowanego makaronu (świderki, kolanka, muszelki itp) 1 niewielki fenkuł (koper włoski

Gotuj Sam!
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 25.11.2016r. 142

brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone   Małgorzata  Kukułkówka - nalewka Agnieszka  Pieczone pestki dyni   Magdalena  Orzechowe placuszki waniliowe   Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna  Placki z cukinii i makaronu   Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino Romano

Magiczne Życie Marty
Szparagi w sosie jaglano-bazyliowym 122

tylko oliwą. Dzisiaj podaję przepis na prosty, zdrowy sos – dip, który może być podawany nie tylko do szparagów, ale i do marchewki, selera naciowego, kalarepki. Zielone szparagi są najcieńsze ze wszystkich odmian, aromatyczne i wyraziste w smaku. Są miękkie i nie trzeba ich obierać przed gotowaniem, przez

To co kocham
Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą 181

curry House of Asia  1-2 chili pokrojone 4 liście limonki kaffir House of Asia 3 łyżki sosu rybnego House of Asia 2 łodygi trawy cytrynowej 2 łodygi selera naciowego pokrojone na kawałki 2 marchewki i 1 pietruszka pokrojone w słupki  ½ szklanki zielonego lub cukrowego groszku 2 cm imbiru startego sok z limonki do smaku 2 łyżki oleju

SzczyptaSmaQ
Pyszny zielony detoks, sok z książki "Życie ma smak" Marioli Bojarskiej-Ferenc. Ten i nie tylko.... 154

przegotowanej lub mineralnej wody. Połącz z łyżką ostropestu. Jeżeli czujesz, że Twój organizm zatrzymuje wodę, pij sok z buraka! Składniki 1 surowy burak 2 marchewki kawałek korzenia imbiru łodyga selera naciowego Wyciśnij sok ze wszystkich składników! Czyż to nie jest proste? A jeśli jesteś wyziębiony i potrzebujesz rozgrzewki, to również ...burak! Składniki 1 burak 1 jabłko ok. 2 cm świeżego

Z Kuchni Do Kuchni
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 110

Składniki na 12 babeczek:  3 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (1 1/2 suchej kaszy), 4 szklanki ugotowanej fasoli (1,5 szklanki suchej), 1 cebula, pół marchewki, 1 laska selera naciowego, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka natki pietruszki, 2 łyżeczki soli himalajskiej, 3/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżka kminku mielonego, sezam, pestki

Jeść, by żyć w zdrowiu
NAJZDROWSZY SOK DOMOWEJ ROBOTY (Z KAPUSTĄ, MARCHEWKĄ, BOTWINKĄ, SELEREM, KIEŁKAMI SŁONECZNIKA...) 170

Liście kapusty są jedynym źródłem witaminy U. W związku z powyższym najlepszą metodą jej suplementacji jest sok, który Wam przedstawiam! Składniki na 1 litr soku: 4 marchewki 4 laski selera naciowego, ćwiartka główki kapusty, 2 pęki botwinki, 2 duże garście kiełków słonecznika, pół ogórka, 1-2 ząbki czosnku, pół ogórka, pół jabłka, łyżeczka oleju lnianego. Wykonanie: Wszystkie składniki wyciskamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bulion warzywny z pieczarkami 164

już niebawem! Składniki: (ok. 2 litry bulionu) 50 g masła 350 g białych części pora 250 g obranej marchewki 200 g obranej cebuli 200 g obranych pieczarek 100 g selera naciowego 3 listki laurowe pół małego pęczka z natki pietruszki 3 gałązki świeżego tymianku 2 litry wody   Przygotowanie bulionu warzywnego: Wszystkie warzywa pokroić w plasterki (najlepiej się sprawdza mandolina

Moja Delicja
Krwawa Mary/Bloody Mary - oryginalny drink z sokiem pomidorowym 122

krople sosu tabasco 1 szczypta (*) soli selerowej (solidna) 1 szczypta soli zwykłej (solidna) 1 szczypta pieprzu (solidna) Dodatkowo: lód w kostkach (pominęłam) Dekoracja: plaster cytryny (opcjonalnie) listki/łodyga selera naciowego (u mnie natka pietruszki) Wszystkie składniki wymieszać z lodem (lód pominęłam) - najlepiej za pomocą shakera.  Całość przecedzić do szklanki (**) z 2-3 kostkami lodu i udekorować. Podawać bezpośrednio

Di gotuje
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 145

pieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z  gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu pieczonego boczku na musie z Jakubek ze szpinakiem, pure z  ziemniaków z sosem tymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz

Kulinarne przygody Gatity
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 130

abyśmy nie byli  głodni. Przygotował dla nas pyszną jajecznicę z szynką Naturrino. Natomiast wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ;    Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna     Sałatka z golonką Naturrino ;     Pieczony boczek na musie z jabłek, ziemniaki puree z sosem tymiankowym ;     Było pysznie i wesoło

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania