brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim jogurtem i musztardą dijon Justyna Placki z cukinii i makaronu Kasia Szybki makaron z papryką, cukinią w pomidorach z serem Pecorino Romano
Magiczne Życie Martytylko oliwą. Dzisiaj podaję przepis na prosty, zdrowy sos – dip, który może być podawany nie tylko do szparagów, ale i do marchewki, selera naciowego, kalarepki. Zielone szparagi są najcieńsze ze wszystkich odmian, aromatyczne i wyraziste w smaku. Są miękkie i nie trzeba ich obierać przed gotowaniem, przez
To co kochamcurry House of Asia 1-2 chili pokrojone 4 liście limonki kaffir House of Asia 3 łyżki sosu rybnego House of Asia 2 łodygi trawy cytrynowej 2 łodygi selera naciowego pokrojone na kawałki 2 marchewki i 1 pietruszka pokrojone w słupki ½ szklanki zielonego lub cukrowego groszku 2 cm imbiru startego sok z limonki do smaku 2 łyżki oleju
SzczyptaSmaQprzegotowanej lub mineralnej wody. Połącz z łyżką ostropestu. Jeżeli czujesz, że Twój organizm zatrzymuje wodę, pij sok z buraka! Składniki 1 surowy burak 2 marchewki kawałek korzenia imbiru łodyga selera naciowego Wyciśnij sok ze wszystkich składników! Czyż to nie jest proste? A jeśli jesteś wyziębiony i potrzebujesz rozgrzewki, to również ...burak! Składniki 1 burak 1 jabłko ok. 2 cm świeżego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki na 12 babeczek: 3 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (1 1/2 suchej kaszy), 4 szklanki ugotowanej fasoli (1,5 szklanki suchej), 1 cebula, pół marchewki, 1 laska selera naciowego, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka natki pietruszki, 2 łyżeczki soli himalajskiej, 3/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżka kminku mielonego, sezam, pestki
Jeść, by żyć w zdrowiuLiście kapusty są jedynym źródłem witaminy U. W związku z powyższym najlepszą metodą jej suplementacji jest sok, który Wam przedstawiam! Składniki na 1 litr soku: 4 marchewki 4 laski selera naciowego, ćwiartka główki kapusty, 2 pęki botwinki, 2 duże garście kiełków słonecznika, pół ogórka, 1-2 ząbki czosnku, pół ogórka, pół jabłka, łyżeczka oleju lnianego. Wykonanie: Wszystkie składniki wyciskamy
Jeść, by żyć w zdrowiujuż niebawem! Składniki: (ok. 2 litry bulionu) 50 g masła 350 g białych części pora 250 g obranej marchewki 200 g obranej cebuli 200 g obranych pieczarek 100 g selera naciowego 3 listki laurowe pół małego pęczka z natki pietruszki 3 gałązki świeżego tymianku 2 litry wody Przygotowanie bulionu warzywnego: Wszystkie warzywa pokroić w plasterki (najlepiej się sprawdza mandolina
Moja Delicjakrople sosu tabasco 1 szczypta (*) soli selerowej (solidna) 1 szczypta soli zwykłej (solidna) 1 szczypta pieprzu (solidna) Dodatkowo: lód w kostkach (pominęłam) Dekoracja: plaster cytryny (opcjonalnie) listki/łodyga selera naciowego (u mnie natka pietruszki) Wszystkie składniki wymieszać z lodem (lód pominęłam) - najlepiej za pomocą shakera. Całość przecedzić do szklanki (**) z 2-3 kostkami lodu i udekorować. Podawać bezpośrednio
Di gotujepieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu pieczonego boczku na musie z Jakubek ze szpinakiem, pure z ziemniaków z sosem tymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz
Kulinarne przygody Gatityabyśmy nie byli głodni. Przygotował dla nas pyszną jajecznicę z szynką Naturrino. Natomiast wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ; Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna Sałatka z golonką Naturrino ; Pieczony boczek na musie z jabłek, ziemniaki puree z sosem tymiankowym ; Było pysznie i wesoło
Kulinarne Fantazje Marioliporcje ) * makaron Spaghetti – ok. 200 g * mięso mielone z łopatki wieprzowej – 250 g * pomidory pelati bez skóry ( z zalewą ) – 1 puszka * duża marchew – 1 szt * seler naciowy – szt * czosnek – 2 ząbki * szalotka – 2 szt * czerwone wytrawne wino – 0,5 szkl * oliwa z oliwek * parmezan * sól pieprz, cukier, oregano , bazylia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Rozgrzewamy
Ostra na Słodkogara”. Ja uwielbiam robić porządki w lodówce. Wychodzą wtedy najlepsze sałatki i dania. Dziś takie danie z ciecierzycą. W moim woku znalazły się: kapusta biała (zostały 3 liście) seler naciowy (3 mniejsze łodygi) papryka czerwona (pół małej szpiczastej) cukinia (malutka, ok. 100 g) jarmuż (1 większy liść) natka pietruszki (kilka łodyżek) dynia (1/4 malutkiej sztuki, nie więcej niż
Kucharzycaśniadanie jajecznica z szynką i szczypiorkiem na grzance druga opcja II śniadania sałatka się robi i druga sałatka pierogi z nadzieniem z pasztetu i grzybów sałatka z selera naciowego, gruszki, orzechów i sera pleśniowego ze schabem sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek
Dzieje kuchennej Wiewiórymłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Omlet z ogórkiem i pomidorem. II Śniadanie 10:30 Sok wyciśnięty z jabłka i selera naciowego. Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana z ciecierzycą. II Danie 16:00 Babciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSkładniki: marchewka ananas jabłko pomarańcza szpinak seler naciowy Wszystkie warzywa i owoce wylądowały w sokowirówce. Super smak
nietadieta