Wiejski rosół jak u babci , prawdziwa kuchnia

Wiejski rosół jak u babci , prawdziwa kuchnia

Wiejski rosół jak u babci , prawdziwa kuchnia

Przepis na : obiad

Wiejski rosół jak u babci ,prawdziwa kuchnia Wiejski rosół , koniecznie musi być ugotowany na kurze i to łączy wszystkie receptury , bo każdy gotuje go nieco inaczej, lecz ten jedyny składnik jest niezmienny . Kura musi być tłusta , spasiona , pochodzić z przydomowego chowu i mieć nie odcięte kurze łapki Moja była zasłużoną nosicielką jaj , niezbyt stara , miała rok i pecha . Z powodu nadwagi spadła z grzędy i złamała nogę tak paskudnie , że pozostało tylko ….. ugotować rosół . Może dla niektórych to okrut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.