Wiejski rosół jak u babci , prawdziwa kuchnia

10
  • Wiejski rosół jak u babci , prawdziwa kuchnia
  • Wiejski rosół jak u babci , prawdziwa kuchnia

    Przepis na : obiad

    Wiejski rosół jak u babci ,prawdziwa kuchnia Wiejski rosół , koniecznie musi być ugotowany na kurze i to łączy wszystkie receptury , bo każdy gotuje go nieco inaczej, lecz ten jedyny składnik jest niezmienny . Kura musi być tłusta , spasiona , pochodzić z przydomowego chowu i mieć nie odcięte kurze łapki Moja była zasłużoną nosicielką jaj , niezbyt stara , miała rok i pecha . Z powodu nadwagi spadła z grzędy i złamała nogę tak paskudnie , że pozostało tylko ….. ugotować rosół . Może dla niektórych to okrut... Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Ogrodnik w podróży

    Dodaj komentarz