Przepis na : obiad
Kalarepę uwielbiam. Lubię jak szczypie delikatnie w język i chrupie. Ale pomyślałam, że można ją też upiec. I to był strzał w dziesiątkę. Po upieczeniu jest delikatna i słodkawa. No i ten sos. Obłędny! Mogłabym go wyjadać łyżeczką. Można go podać z ulubionymi warzywami. Ja lubię maczać w nim seler naciowy. Wypróbujcie koniecznie! Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 45-60 minut Składniki: kalarepa – 2 sztuki, około 500g anchois – 5 filecików czosnek – 3 ząbki mleko – 150ml olej... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.