seler naciowy - 4547 przepisów (strona:207/304)

Bucatini alla crudaiola na letni obiad 27

pomidory koktajlowe i świeża papryka marynowane w oliwie a następnie połączone z makaronem. BUCATINI ALLA CRUDAIOLA SKŁADNIKI 250 gramów makaronu bucatini; 8 pomidorków koktajlowych; garstka liści bazylii; jedna łodyga selera naciowego; jedna zielona papryka; 1-2 ząbki czosnku; 1-2 łyżeczki kaparów; suszone oregano; oliwa extra vergin; sól, pieprz; przepis na bucatini alla crudaiola Artykuł Bucatini alla crudaiola na letni

Kuchnia Tomka
Zupa z łososiem i warzywami fińska 36

litra domowego bulionu warzywnego; 300 gramów fileta z łososia; 2 ziemniaki; 1 marchewka; 2 garści groszku (może być mrożony); 1 czerwona cebula; połowa brokuła; kawałek pora; 1 łodyga selera naciowego; mleko; gęsta, kwaśna śmietana; pęczek świeżego... Artykuł Zupa z łososiem i warzywami fińska pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Sałatka z ciecierzycą i oliwkami 44

ciecierzycą . Prosta, szybka do zrobienia, sycąca i co oczywiście bardzo ważne… PYSZNA! Sałatka z ciecierzycą i oliwkami W misce poza tytułowymi dwoma składnikami znalazły się rownież łodygi selera naciowego, pomidorki koktajlowe, cebula, czosnek, uprażone orzechy nerkowca oraz duża ilość zielonej pietruszki, która jest świetnym źródłem witaminy C. Całość skąpana jest w odrobinie oliwy, soku z cytryny i doprawiona kuminem

Blendman
Ossobuco alla Fiorentina z warzywami 36

Plaster giczy cielęcej duszony z drobno pokrojonymi warzywami oraz białym winem i świeżym rozmarynem. OSSOBUCO ALLA FIORENTINA SKŁADNIKI 3 plastry giczy cielęcej; 1 marchewka; 1-2 łodygi selera naciowego; 1 duża cebula; garść mrożonego, zielonego groszku; kilka gałązek świeżego rozmarynu; kilka ząbków czosnku; kieliszek białego, wytrawnego wina; masło; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na ossobuco... Artykuł Ossobuco alla Fiorentina

Kuchnia Tomka
Zupa z mamuta z ogromem innych warzyw 30

Zupa jarzynowa z dodatkiem mamuta zbudowana na bazie soffritto czyli długo smażonych cebuli, selerze i marchwi. ZUPA Z MAMUTA SKŁADNIKI 500 gramów zielonego mamuta; 3 duże ziemniaki; 1 spora marchewka; bulwa kopru włoskiego (fenkułu); mały kawałek pora; 1 większa cebula; 1 duża łodyga selera naciowego; 2-3 ząbki czosnku; suszony cząber; suszone zioła prowansalskie; gęsta, kwaśna... Artykuł Zupa z mamuta

Kuchnia Tomka
Tagliatelle al ragu bolognese 36

RAGU BOLOGNESE SKŁADNIKI 400 gramów świeżego makaronu tagliatelle lub pappardelle; 700 gramów wołowiny (najlepiej karku lub łopatki); 300 gramów surowego, niewędzonego boczku; 100 gramów marchewki; dokładnie 100 gramów selera naciowego; 100 gramów cebuli; szklanka dobrego, włoskiego czerwonego wina;... Artykuł Tagliatelle al ragu bolognese pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kaszanka z soczewicą z warzywami 33

SOCZEWICĄ SKŁADNIKI 1 kaszanka o wadze około 200 gramów; 30 gramów szynki szwarcwaldzkiej; 1 nieduża czerwona cebula; mały kawałek czerwonej papryki; 50 gramów czarnej lub zielonej soczewicy; 1 łodyga selera naciowego; dymka; mała papryczka chilli; przepis na kaszankę z soczewicą z warzywami Artykuł Kaszanka z soczewicą z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Spaghetti alla bolognese czyli twór potwór 35

gramów makaronu spaghetti, ale jednak lepiej tagliatelle; 450 mielonej wołowiny; 450 gramów mielonej wieprzowiny; 100 gramów surowego, wędzonego boczku (również zmielonego); kieliszek czerwonego, wytrawnego wina; 1 marchewka; łodyga selera naciowego; 1 cebula; masło; oliwa z oliwek; domowy sos pomidorowy; pół szklanki... Artykuł Spaghetti alla bolognese czyli twór potwór pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Najlepsze przepisy na falafel - Jak go smażyć, z czym jeść? 46

oleju 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego oregano 1/4 szklanki soku z cytryny Opcjonalnie: 1/4 szklanki startej na grubej tarce marchewki lub selera naciowego. Wszystkie składniki razem zmiksuj na gładką masę. Masa powinna być lepka, ale nie zbyt gęsta. Jeśli jest zbyt mokra, dodaj trochę mąki. Wyroluj w długie wałeczki i pokrój

kruche babeczki
Makaron z owocami morza 29

makaronu spaghetti lub linguine 300 ml przecieru pomidorowego szklanka bulionu rybnego lub jarzynowego 8 świeżych małży 8 większych krewetek 3-4 nieduże kalmary marchewka czerwona cebula 1-2 łodygi selera naciowego suszony anyż suszone... Artykuł Makaron z owocami morza pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Klopsy w sosie cytrynowym z Grecji 30

soku z cytryny. KLOPSY W SOSIE CYTRYNOWYM SKŁADNIKI 250 gramów mięsa mielonego 3/4 szklanki ryżu do risotto czerwona cebula natka pietruszki świeży koperek oliwa extra vergine duży ziemniak marchewka seler naciowy lub korzeniowy mały por lub dymka 3 wiejskie jajka mąka... Artykuł Klopsy w sosie cytrynowym z Grecji pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Ragout z jelenia po myśliwsku 37

czerwonym winie. RAGOUT Z JELENIA SKŁADNIKI 600 gramów mięsa gulaszowego z jelenia; 500 ml bulionu wołowego; 300 ml czerwonego wina; 150 gramów cebuli; 80 gramów marchewki; 80 gramów selera naciowego; mąka pszenna; koncentrat pomidorowy; 5-7 jagód jałowca; suszony rozmaryn; suszony tymianek; liść laurowy; sól, pieprz; przepis... Artykuł Ragout z jelenia po myśliwsku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pieczeń wołowa w sosie warzywnym z Porto 20

sosie grzybowym z dodatkiem wina porto. PIECZEŃ WOŁOWA W SOSIE SKŁADNIKI 1,5 kg kawałek łopatki wołowej (cały kawałek tzw. plecko); słonina wędzona; 1 marchewka; kawałek pora; 1 łodyga selera naciowego; 3 ząbki czosnku; suszone oregano; suszony rozmaryn; oliwa z oliwek; kieliszek czerwonego porto; pół szklanki wywaru z... Artykuł Pieczeń wołowa w sosie warzywnym z Porto pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Tomka
Risotto ze szparagami jakiego nie jadłeś 29

Idealne risotto z dodatkiem chrupiących zielonych szparagów. RISOTTO ZE SZPARAGAMI SKŁADNIKI 180 gramów ryżu carnarolli lub arborio (po 60 gramów na osobę); pęczek zielonych szparagów; łodyga selera naciowego; mała cebula; 1 ząbek czosnku; masło; pół szklanki białego wytrawnego wina; parmezan lub inny ulubiony ser dojrzewający; przepis na risotto ze szparagami Artykuł Risotto ze szparagami jakiego nie jadłeś pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Risotto z fenkułem chili i ricottą 35

domowego bulionu z kurczaka; 1 kieliszek białego wina; 1-2 bulwy kopru włoskiego (fenkuła); 4 łyżki sera ricotta; 100 gramów sera Grana Padano; masło; 1 główka czosnku; 1 cebula; seler naciowy; chili;... Artykuł Risotto z fenkułem chili i ricottą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka