Schabowy pod pierzynką z pieczarek i sera. Pyszna wersja dla podania zwykłego schabowego, nawet dla gości :) Składniki: 3 plastry schabu 400 g pieczarek 150 g żółtego sera oregano papryka słodka sól jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki po czym wrzucamy do garnka i dusimy do odparowania wody. Na sam koniec lekko
Na Ciasteczkowych PapierachSchab to chyba najczęściej serwowane w moim domu mięso wieprzowe. Zwykłe , tradycyjne schabowe się już nieco przejadły, improwizuję więc z tym mięsem , aby było smacznie i rodzina była najedzona i zadowolona. Składniki: 80 dag schabu 330 ml śmietany 30% 30 dag pieczarek 1 cebula pól szklanki bulionu warzywnego sól , pieprz mąką do oprószenia kotletów masło do smażenia Wykonanie
Z Majeczką w kuchniKoletów schabowych u mnie na blogu pod dostatkiem..za każdym razem staram się zrobić ciut inaczej, a to zamienić jakiś składnik na inny, coś innego dodać lub odjąć..tym razem do panierki do bułki tartej dodałam ser żółty starty na drobnej tarce...w sumie to chyba podobne są na blogu.. schab, polędwica sól, zioła prowansalskie przyprawa
Moje domowe kucharzeniePomysł na połączenie mięsa z warzywami. Roladki schabowe w sosie sprawdzą się na każdym obiedzie. A jak smakują? Rewelacyjnie! 500 g schabu 1 brokuł 1 cebula 10 pieczarek Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Sos: 1,5 szklanki bulionu 150 g żółtego sera 2 łyżki śmietany 18% 1 płaska łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka
VioletoweKucharzenieJeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe i szukacie pysznego pomysłu na zdrowy i pożywny obiad to polecam takie roladki. Farsz z kaszy gryczanej, suszonych grzybów, cebuli i białego sera. Całość doprawiona ziołami. Naprawdę pyszne! Składniki: 700g schabu bez kości , 100g chudego białego sera, 100g kaszy gryczanej (użyłam Halina) , 6 suszonych grzybków, cebula
Z miłości do słodkościpieczarki 6 szt cebula 1 szt szalotka 1 szt pomidory 1/2 kg estragon 2 gałązki bazylia świeża kilka listków sól i pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Roladki schabowe z pieczarkami w pomidorach
czarrna od kuchniWiener Schnitzel, czyli sznycel wiedeński , to przysłowiowa „klasyka gatunku” – dokładniej ujmując „gatunku kotletowego”. Uchodzi za narodowe danie Austriaków, podobnie jak w Polsce nasz „schabowy”. I faktem jest, że podobieństwa pomiędzy tymi potrawami są, i to nawet spore. O czym więc warto pamiętać? Przede wszystkim Wiener Schnitzel jest robiony z cielęciny ciętej bez kości. Ściśle rzecz biorąc nie ma więc czegoś(...)Wiener Schnitzel (sznycel wiedeński) 2016-05-11 13:50:05 Cielęcy sznycel wiedeński, czyli znana na całym świecie klasyka wśród kotletów i narodowe danie Austriaków. Niebanalna alternatywa dla popularnego „schabowego”. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 sznycle cielęce (po ok. 180g) 1 duże (L) jajko bułka tarta mąka pszenna sól czarny pieprz świeżo mielony 3 czubate łyżki masła
Kulinarna PokusaNuda w kuchni to nie u mnie. Czasem się chce tego tradycyjnego (schabowe-ziemniaki-mizeria), to tego nie powiem to zrobię czy kluski śląskie (najlepsze ze starych ziemniaków). Ale w większości eksperymentuję w kuchni. Dziś tacos mi się zachciało. Dobra propozycja kolacji jak i obiadu. SKŁADNIKI: 4 łyżki Sos ostry chili 2 ząbki czosnku ok. 300 g kalafior
Misz-masz by DomiNuda w kuchni to nie u mnie. Czasem się chce tego tradycyjnego (schabowe-ziemniaki-mizeria), to tego nie powiem to zrobię czy kluski śląskie (najlepsze ze starych ziemniaków). Ale w większości eksperymentuję w kuchni. Dziś tacos mi się zachciało. Dobra propozycja kolacji jak i obiadu. SKŁADNIKI: 4 łyżki Sos ostry chili 2 ząbki czosnku ok. 300 g kalafior
Misz-masz by Domischabu suszone pomidory z kaparami 1/2 główki czosnku garść świeżych ziół, bazylii i oregano 3 większe pomidory 1/2 cukinii 1 szalotka sos piri-piri sól, … Czytaj dalej Schabowe z pomidorami w sosie
czarrna od kuchnipatelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę. Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach
VioletoweKucharzeniedań wytrawnych. Zawsze przy robieniu mleka sojowego czy tofu nie mogę się doczekać, aby coś zrobić z pozostałej okary. Najczęściej przygotowuje z niej kotlety a'la schabowe albo pasztet. Oprócz soi dodaje do niego kilka warzyw i powstaje pyszny dodatek do chleba. Bezglutenowy pasztet sojowy z okary Składniki: okara z 400g soi 2 duże marchewki
wegujemysłoika pędów bambusa 1 szklanka fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej sos teryiaki sól i pieprz do panierowania: 1 jajko sos teryiaki 1 łyżka przyprawy do … Czytaj dalej Roladki schabowe z bambusem
czarrna od kuchnibiałych szparagów papryka bez skóry w zalewie sól, pieprz cukier do panierki: bułka tarta 3-4 łyżki jogurtu 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szparagami
czarrna od kuchni