bardzo fajnym nadzieniem są alternatywą dla naszego rodzimego i wciąż bardzo popularnego schaboszczaka w bułce. Przygotowuję je dość często zmieniając tylko farsz. Na blogu znajdziecie roladki schabowe z szynką parmeńską i brokułami , duszone roladki ze schabu z białą kiełbasą , rolady ze schabu a'la zrazy , a dziś zapraszam na rolady nafaszerowane serem, szynką
Walijskie PichcenieGołąbki inaczej, czyli bez zawijania (KLIK) 3) Lodowa kawa mrożona (KLIK) 4) Sałatka z zupek chińskich (KLIK) 5) Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym (KLIK) 6) Marchewkowe roladki schabowe (KLIK) Najbardziej oczywiście cieszy mnie popularność lodów kawowych, bo wstawiłam je ledwie kilka dni temu, a w tym czasie osiągnęły najwięcej odsłon ze wszystkich przepisów :))) Na te urodziny życzę
Kolorowy Przepisowniksosie kurkowym to danie proste, ale wykwintne. Nadaje się na obiad niedzielny. Tak przygotowany sos kurkowy jest bardzo aromatyczny, delikatny, wręcz aksamitny. Pyszny, to mało powiedziane :) Składniki: 4 kotlety schabowe sól pieprz kilka łyżek oleju 4 średnie cebule 300 g kurek 150 ml śmietany 30 % Wykonanie: Całe danie wykonamy na jednej, dużej patelni - rondelku, do której mamy pokrywkę. Mięso
Smak mojego domuPóki jest sezon na młodą fasolkę - u mnie obowiązkowo musi być zupa fasolowa. Przeważnie robię ją w lżejszej wersji - bez zasmażki i śmietany, na żeberkach, bądź kościach schabowych. Jest bardzo syta, więc z powodzeniem może zastąpić obiad. Zresztą moja jest pełna mięska - uwielbiam takie zupowe, gotowane... mięso na wywar (użyłam kości schabowych, ale idealnie nadadzą się - wędzone
Di gotujejuż jeść, te aromatyczne, pyszne i kryjące całą głębie smaku. Dlaczego u nas nie? Nie wiem, chyba my Polacy nie jesteśmy nauczeni smaku. Wciąż pokutuje w naszych domach syndrom schabowego, uznawanego za jedyny słuszny i prawdziwy obiad. Nasi rodzice wychowani w czasach gdzie sklepy świeciły pustkami, mięso było na kartki, a najlepszy obiad to był ten na skrobi, zakorzenili(...)dobrze! Dzisiaj możemy wybierać w czym tylko chcemy, żywności mamy pod dostatkiem, z różnych stron świata, dlatego zachęcam Was kochani, jeśli posiadacie w sobie syndrom "polskiego rosołu i schabowego", wyjdzie przed szereg, szukajcie nowych smaków, nowych aromatów, produktów, przypraw, kosztujcie i smakujcie, próbujcie różnych kuchni wszędzie tam, gdzie jest to możliwe, otwórzcie się na nowe, a zobaczycie jak wiele radości
SMYKWKUCHNIoleju. Wrzucić skrojoną w piórka czerwoną cebulę i połówki śliwek węgierek. Chwilę podsmażyć i dodać starty na tarce imbir, ocet, sos sojowy i cukier. Wymieszać, a po chwili położyć schabowe kotlety i podlać wodą, tak aby przykryła cebulę. Nakryć pokrywką i dusić, aż wszystko będzie miękkie. W razie konieczności można dolewać wodę, ale w efekcie końcowym powinna całkowicie odparować
https:KKuchniaMniamViolaPassion Schabowy ,mielony ,mielony ,schabowy. Dość !!!!! Jesteście znudzeni jak ja? Czas na wspaniałe danie. Przedstawiam wam karkówke miękką i soczysta. Doskonałe danie które można podać z ziemniakami . Składniki : 1 kg kartkówki 4 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 1/2 szklanki piwa 0.5 kg kapusty kiszonej Sól,pieprz Sposób: Jak zawsze przy mięsie Doradzam umyć,oczyścić
Viola cooks with passionViolaPassion Wspaniałe danie. Robiłam już podobne danie z piersi z kurczaka. Nazwa znów długa przepraszam. Nazwijmy tę potrawę inaczej.... "Schabowe cukierki" A dlaczego cukierki? Za chwilę zobaczycie. Składniki: Schab poporcjowany i rozbity tłuczkiem posolic i po pieprzyc dwie roladki na jedną osobę. Możecie użyć pierś z kurczaka 2 kulki Mozzarelli Szynka parmeńska polecam Włoska "Prosciutto di Parma
Viola cooks with passionbrokuł, kalafior, marchewka) 100 g żółtego sera Oliwa z oliwek Mieszankę warzywną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na plastry (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem. Każdy przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na foli aluminiowej rozkładamy połowę kurczaka. Na nim układamy warzywa i starty na tarce o średnich
VioletoweKucharzeniejednak zaryzykowałam i spróbowałam. Moje dzieciaki stwierdziły, że jest lepszy, moim zdaniem na pewno inaczej smakuje, jest bardziej aromatyczny i delikatnie wilgotny. Spróbujcie, może i Wam posmakuje, kotlet schabowy, w takie właśnie wersji :) Składniki: 500 g schabu bez koście sól słodka mielona papryka kminek mielony sok z 1/2 cytryny Do gotowania : 1,5 l wody ziele angielskie liść laurowy
Bea(u)ty kitchenświeżej słoniny z wieprzka.Dlatego te zupy tak się pamięta.Dzis nic ich niezastąpi , ani osób które je gotowały , a których już między nami nie ma.Zapraszam. 1 kość schabowa 1 marchew 1 pietruszka kilka suszonych grzybków 1/3 szkl.kaszy mazurskiej 3 ziemniaki pół szklanki mleka świeża natka sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Warzywa czyścimy i ścieramy na tarce jarzynowej,podsmażamy je nie rumieniąc na masełku(...)Zalewamy niewielką ilością wody,do dajemy namoczone,suszone grzyby, kość schabową,gotujemy. Oddzielnie w 3 szkl.wody gotujemy kaszę mazurską,pod koniec dodajemy do niej pokrajane w kostkę ziemniaki.Łączymy smak warzywny z kaszą,dodajemy jeszcze 3 dag.masła i mleko,solimy zupę do smaku.Przed podaniem posypujemy zupę natką pietruszki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwrzucam do piwnicy - cebula worek , zawieszam worek na kołki , aby mogła mieć stale przewiew - do zamrażarki kupuję i kroję w kotlety schab -karkówkę - szynkę wieprzowa - łopatkę - porcje rosołowe , kości schabowe, - piersi kurze , udka , skrzydełka ,ćwiartki,kurczaki, - mięso z indyka - wołowinę - słoninę , podgardle,boczek wędzony - królik, kaczka, - podroby - różne sosy np.tatarski , cygański , itp - čwikłę , chrzan , chrzan z żurawiną ,żurawinę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirobić je częściej, bo dzieci je uwielbiają. Nie protestuję, bo sama też je lubię :) Zresztą, tak jak już kiedyś pisałam, bardzo lubię połączenie mięsa z ananasem. Składniki: 4 kotlety schabowe jajka i bułka tarta do obtoczenia 4 plastry ananasa z puszki ok. 200g zółtego sera sól Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem, aby uzyskać płaty o grubości około
kuchnia doskiobrazku). Każdy kawałek cukinii posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy je razem ze szczyptą vegety. Cukinię panierujemy jak tradycyjne schabowe - najpierw obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron (należy uważać, aby zbyt szybko nie przypalić naszych
My simple kitchenPrzepis pochodzi od Kasi [*], która była wielbicielką kuchni śląskiej. Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie. Składniki 2 kotlety schabowe (po 200 g) 150 g pieczarek 1 cebula 1 jajko bułka tarta mąka smalec do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy
R'n'G Kitchen