Chyba każdy lubi paluszki. Super do pochrupania ale czy używaliście ich jako panierka do kotletów ? Kiedyś robiłam w ten sposób kotlety schabowe więc przyszedł czas na mielone. Panierka taka jest smaczna, delikatna i chrupiąca a kotlety soczyste. Ja użyłam paluszki Fanex , idealnie nadają się do panierki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnigorgonzola Sól Pieprz ¼ szklanki orzechów włoskich 250 g pełnoziarnistego tagliatelle Pełnoziarnisty makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem, bardzo cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Ser gorgonzola kroimy w plastry. Na każdym płacie mięsa układamy startą gruszkę
VioletoweKucharzeniesię serwując to danie swoim gosciom. Poza tym, jest tak proste do przyrządzenia, że bez problemu poradzi sobie osoba, która dopiero zaczyna swoją przygodę z gotowaniem :) Składniki: 4 kotlety schabowe kawałek pora (około 15cm) 1 większy pomidor 50g żółtego sera 2 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Mięso umyć i osuszyć. Lekko rozbić i posypać solą. Ser zetrzeć
kuchnia doskibardzo ciekawym smaku?Zapraszam na ucztę podniebienia.Musicie to wypróbować!Czy jakaś pani domu mogłaby podać to danie swoim gościom?Po sto razy tak.Zapraszam po przepis. 4 cienkie kotlety schabowe(po ok.15dag.) sól morska pieprz ziarnisty 8 plastrów surowego wędzonego boczku 4 plastry sera edamskiego 1 cebula 2 łyżki oleju 125 ml.bulionu warzywnego 225g.mrożonego szpinaku (najlepiej liściastego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa
Kulinarne przygody GatityBitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym to świetna, dietetyczna propozycja podania schabu. Bardzo smaczna inspiracja na jesienny obiad. Mięso rozpływajęce się w ustach i esencjonalny, aromatyczny sos pomidorowo-paprykowy, to jest naprawdę pyszne. Polecam! Składniki na 4 porcje: 8 cienkich plastrów schabu 2 mięsiste, czerwone papryki 4-5 pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku smalec/olej 2 łyżki mąki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!było długo namawiać. Trwało to chwilkę...może to ze względu na napięty harmonogram, może troszkę z jesiennej pogody, która wymuszała wylegiwanie się w pierzach :P Składniki 2 kotlety schabowe (po 200 g) 20 g smalcu 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 300 g ziemniaków 200 ml słodkiej śmietany natka pietruszki 3 łyżki oleju
R'n'G Kitchentylko miałam, ale oczywiście możecie użyć innego, ja polecam makron penne. Przepis: Składniki (dla 4 osób) 400 g makaronu świderki 13 kotletów sojowych a'la schabowe sos chrzanowy - przepis znajdziecie tutaj ( Sos chrzanowy ) Wykonanie: 1. Kotlety sojowe gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja jedynie do bulionu dodałam dużą ilość różnorodnych ziół
Mój pomysł namąka 200 g owoców cyklantery (dzikiego ogórka) oregano hyzop pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia gotowane ziemniaki. bazylia natka pietruszki Mięso rozklepujemy jak na schabowe, posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą. W rondlu rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojoną w paski paprykę, podsmażamy przez 10 min, dodajemy cyklanterę, przyprawiamy do smaku solą pieprzem
Gotowanie jest łatweOliwa z oliwek Dodatkowo: 1,5 szklanki wody 100 g ryżu 5 łyżek mrożonego groszku 1 łyżka suszonej marchewki Sól Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy kurki, dusimy
VioletoweKucharzenieprzygotowujemy wino i rozpuszczamy miód, dodajemy buraczki i smażymy mieszając aż wino wyparuje. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu by wydobyć lepszy smak. Mięso kroimy na plastry, ubijamy jak na schabowe, z łyżki mąki i ziół przygotowujemy posypkę, maczamy plastry, smażymy z obu stron, następnie dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę podlewamy ok pół szkl wody, zmniejszamy ogień i przykrywamy
Gotowanie jest łatweJakiś spory czas temu spróbowałam pierwszy raz szpinaku, po prostu się w nim zasmakowałam , więc tym razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania . Składniki ( dla 6 osób ) 8 plasterków schabu 1 czerwona cebula 3 ząbek czosnku sól
Mój Smakktórą sama zakisiłam i zawekowałam.Nic nie ma smakowitszego niż pyrkający KAPUŚNIAK na kuchence i zapachu boczku wędzonego dla smaku.Tak zapamiętałam Zupę z mojego dzieciństwa.Zapraszam. 2 kości schabowe 30 dag.kapusty kiszonej 50 dag.ziemniaków 2 litry wody 3 plastry boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżka podprażonej mąki pszennej na suchej patelni 1 łyżeczka kminku 2 liście laurowe
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki