Kotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie Rozgrzewające danie na zimowe wieczory! Gwarantowana satysfakcja i ocieplenie :) Składniki: 4 świeże kotlety schabowe 1 kg kapusty kiszonej 500 ml wina Riesling z Alzacji 2 łyżki smalcu gęsiego 1 łyżka miodu sól i pieprz 2 liście laurowe kilka ziaren jałowca czerwony pieprz do przyozdobienia
Wino Francja KuchniaByło pysznie, co sam przyznał. Więc skoro smakowało komuś kto twierdzi że jest to kiepskie danie, będzie smakowało i Wam. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami PLACEK PO WĘGIERSKU Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 1 h 50 minut Składniki: – 300 g wołowiny na gulasz – 1 cebula – pół
nietylkopasta.plpeklowania 2-3 doby. Po tym czasie należy mięsko rozdrobnić. A więc mięsko klasy 1 mamy już gotowe, jedyne co trzeba zrobić to zmiękczyć je. Wykonujemy to tłuczkiem do schabowych. 2 kg zmiękczamy natomiast 1 kg pozostawiamy w postaci kostki. Mięso zmiękczamy uderzając kilka razy każdy kawałek ale bez przesady to nie schabowe :) Mięso kl.2 mielimy na sitku fi.8
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, cukier 2 łyżki, kostka rosołowa 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebulka 2 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, kotlety schabowe 5 sztuk, majeranek 3 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, ocet jabłkowy 3 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku fasolę Jaś namoczyć w zimnej wodzie na całą noc, wodę(...)wsypać cukier, kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i gotować w szybkowarze 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, ząbki czosnku z mięsem schabowym pokrojonym na kosteczki do mięsa dodać ugotowaną fasolę, wywaru wlać tyle aby powstał sos, zagotować do smaku dodać majeranek, paprykę ostrą, ocet jabłkowy, cukier do smaku, przyprawę w płynie, gotować
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj kolejna odsłona kotleta schabowego z panierem własnej pomysłowości.Chrupiąca skorupka i soczysty wewnątrz kotlecik. kotlety schabowe ser parmezan starty bułka tarta natka pietruszki vegeta sól pieprz szczypta pieprzu kajeńskiego jajka do obtoczenia kotleta czosnek zioła prowansalskie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety rozbijamy,solimy i pieprzymy.Jaja roztrzepujemy w miseczce.Przygotowujemy panierkę:wszystkie składniki sypkie ,posiekano drobno natkę pietruszki,mieszamy ze sobą w misce.Kotlety maczamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiRoladki schabowe przygotowałam na naszą rocznicową kolację. Kruche i rozpływające się mięso, farsz z grzybków nazbieranych przez Małżonka i pyszny sosik #lowicz wzbogacony śliwkami i rozmarynem, które delikatnie podbiły jego aromat. Do tego porcja kaszy i pyszna surówka z kapusty. Czego chcieć więcej? Zawsze wydawało mi się, że śliwki do grzybów pasują, ale nigdy w ten sposób nie przyrządzałam dań
Kuchnia w czekoladzieDostałam 2 dorodne sztuki kani i od razu wiedziałam co z nimi zrobię, dlatego jeżeli będziecie mieli możliwość kiedyś ich spróbować, to zachęcam. Moja babcia mówiła na to „schabowe z kani” i pod taką nazwą publikuję dzisiejszy post. Składniki dla 2-3 osób 2-3 sztuki kani w zależności od wielkości 2 jajka 6 łyżek mleka Sól do smaku
Fabryka pomysłówpieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe
Kulinarne przygody GatityZapraszam na pyszne i aromatyczne danie obiadowe. W ramach konkursu zrobiłam roladki schabowe zapiekane w sosie uniwersalnym ciemnym Łowicz. Roladki wyszły takie pyszne, że Łooo!. #lowicz Składniki: 10 plastrów schabu 100 g boczku wędzonego w plastrach 5 małych kiszonych ogórków 1 czerwona papryka musztarda sól ,pieprz 1 łyżka oleju 1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz wykałaczki Przygotowanie: Schab myjemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnezmielonej golonki WYKONANIE Mięso po klasyfikacji kroimy: szynkę w kostkę 3-4 cm natomiast golonkę w mniejszą kostkę. Szynkę zmiękczam tłuczkiem ale bez przesady to nie schabowe. Golonkę zostawiamy w postaci kostki. Oba mięska peklujemy w osobnych pojemnikach zgodnie z gramaturą. Czas peklowania 48 godz. Po 24 godz. do szynki dodajemy wodę 100 ml. i wszystkie przyprawy zgodnie z gramaturą
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.się to tak: byliśmy na grzybobraniu i nazbieraliśmy mnóstwo nierozwiniętych kapeluszy kani - czubajka kania . Już brakło mi pomysłów co z nimi zrobić oprócz marynowania w occie, suszenia, smażenia jak schabowe i faszerowania serem. Pomysł napatoczył się przypadkiem. Miałam gulasz z dnia poprzedniego i kaszę, wiedziałam że danie będzie pyszne. Możecie spróbować ze swoim ulubionym gulaszem i ulubioną kaszą, my wielbimy
Moje Małe Czarowaniegram to szczypta? Co tak naprawdę kryje się pod idealną konsystencją ciasta na chleb. I jak to jest z tym całym zakwasem? Czy naprawdę wielką filozofią jest zrobić schabowe? Mleko a mleczko kokosowe wtf... Potem pomysł nieco podupadł,a ja zostawiłam blog. O blogu przypomniałam sobie gdy ciasto nie chciało się kleić, zapomniałam rozgrzać piekarnik,a z szafki poleciała sól
U Fiolkibułka - ile potrzeba, prawdziwki 50 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka pepperoni 1 mała, śmietana gęsta 2 łyżki, frytki domowe - w opisie, mizeria - w opisie grube kotlety schabowe w worku foliowym mocno i cienko rozbić, włożyć do roztrzapnych jajek z maślanką, kucharkiem, pieprzem i marynować klika godzin grzyby prawdziwki oczyścić, pokroić na kawałki i gotować w niedużej ilości
W Mojej Kuchni LubięKotlety smażone w stylu schabowego z bardzo smacznych grzybów, jakimi są kanie. Smażona kania świetnie zastępuje na talerzu obiadowym kotlet mięsny. Kania to grzyb jadalny, który pojawia się w naszych lasach u schyłku lata i na początku jesieni, można go znaleźć zazwyczaj w trawie na skraju lasu graniczącego z łąką. Jeśli nie jesteśmy grzybiarzami i nie mamy potrzebnej wiedzy(...)gatunkach grzybów to najlepiej grzyby kupować u sprawdzonych sprzedawców, gdyż wiele gatunków grzybów jadalnych ma podobnie wyglądające odpowiedniki trujące. Kanię zrobiłam w panierce podobnej do schabowego, ale grzyby przez chwilę moczyłam w roztrzepanym jajku z mlekiem. Moczenie sprawiło, że kotleciki w środku były soczyste, a z wierzchu chrupiące. Musicie koniecznie spróbować takich pysznych kotletów w wersji wegetariańskiej. Składniki
Kuchcik gotujetartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą i pieprzem. Natomiast do innej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Ser przygotowujemy podobnie jak schabowe. Camembert moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i czynność powtarzamy. Zwróćcie uwagę żeby panierka była grubsza, wtedy ser za szybko nam nie wypłynie. Na rozgrzanej patelni smażymy
CookMag