schabowe - 3359 przepisów (strona:57/224)

Surówka z kiszonej kapusty z prażoną cebulką 143

Bardzo lubię surówki z kiszonej kapusty i często robię je do obiadu, zwłaszcza jesienią czy zimą. Dziś również postanowiłam zrobić surówkę z kiszonej kapusty do tradycyjnego schabowego, ale surówkę trochę nietypową, bo z prażoną cebulką, jabłkiem, koperkiem i majonezem. Surówka wyszła pyszna, trochę taka sałatkowa i sycąca, ale pyszna. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 200g kapusty kiszonej(...)oczkach i dodałam do kapusty. Dodałam ponadto dwie pełne łyżki prażonej cebulki oraz płaską łyżkę posiekanego koperku. Wszystko doprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam z majonezem. Surówkę podałam do schabowego i ugotowanych ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na surówki, np. kolorowa surówka z kiszonej kapusty (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/kolorowa-surowka-z-kapusty-kiszonej.html), surówka obiadowa z kapusty

Waniliowe Improwizacje
Kolorowa surówka z kapusty kiszonej 136

zachwalać. Zna ją chyba każdy i raczej każdy lubi. Z reguły taką surówkę podaje się do smażonej ryby, ale również do dań mięsnych. Ja ją bardzo lubię z tradycyjnym schabowym lub mięsem duszonym w sosie własnym. Najpopularniejsza jest surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jedynie marchewki i cebulki z olejem i np. natką koperku lub pietruszki. Ja dziś jednak postanowiłam(...)smaku solą i pieprzem i polałam olejem. Składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam na ok. 30 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Surówkę podałam z ziemniakami i kotletem schabowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na surówki, np. surówka obiadowa z kapusty kiszonej (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/surowka-obiadowa-z-kapusty.html), surówka z kapusty kiszonej z marchewką (link

Waniliowe Improwizacje
Duszony schab z pieczarkami 458

przepis właściwie powstał w wyniku improwizacji, a takie dania zdecydowanie lepiej smakują. Klasyczny schabowy nieco się już znudził, więc szukałam pomysłu na podanie schabu inaczej i w trochę lżejszej formie. Dodałam dwa do dwóch i oto jest przepis. Okazał się strzałem w dziesiątkę! Mięsko po kilkudziesięciu minutach duszenia da się pokroić drewnianą łyżką. Jest tak kruche, że wprost rozpływa się(...)Tłuszcz: 18,7 g Węglowodany: 3,7 g Przygotowanie Schab kroimy w plastry o grubości około 1 cm i każdy rozbijamy tłuczkiem (mniej więcej, jak na kotlety schabowe). Każdy oprószamy solą, pieprzem oraz tymiankiem, a następnie kroimy na 2-4 części w zależności od wielkości. Mięso odstawiamy na bok. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie półplasterki. Cebulę kroimy w piórka

Analiza Smaku
Pieczone golonki indycze 82

Cześć! Golonki indycze akurat były na promocji i tak wymyśliłam obiad. Nie zawsze musi być to samo: schabowy z ziemniakami, schabowy z czymś tam i czymś tam jeszcze. Upiec można golonkę z indyka i rodzinkę mamy nakarmioną. Kupiłam te golonki i zamarynowałam na noc. Są one dość spore, więc fajnie jest jak mięso odleżakuje w przyprawach przez noc w lodówce

Pieprzyć z Fantazją
Schab duszony w warzywach 114

Schab obok karkówki to najczęściej kupowany przez nas gatunek mięsa wieprzowego. Ze schabowego przeważnie robimy tradycyjnego kotleta w panierce lub roladki, ewentualnie schab ze śliwką. Jednak z tego chudego mięsa można przygotować wiele innych potraw. Przykładem jest schab duszony w warzywach. Mięso jest soczyste, kruche i smakuje wyśmienicie w aromatycznym sosie!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g schabu(...)ziela angielskiego sól, pieprz, ostra papryka mąka 2 łyżki oleju 100 ml śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, usunąć błonki. Pokroić w plastry jak na schabowe. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem, ostrą papryką i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i obsmażyć kotlety z każdej strony na złoty kolor. 2. Na patelnię

Danka Pichci
Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 91

Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ

nietylkopasta.pl
Kotlet ze iberaszōngym (Schabowy z niespodzianką) 90

Smak ajnfachowego1 schabowego zno kołżdy, ale styknōm2 dwie łeżki jednego składnika i już na talyrzu lōnduje nōm inksze3 danie. Miyso marynowołech bez noc we bazyliowym [...] Artykuł Kotlet ze iberaszōngym (Schabowy z niespodzianką) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Schabowe Puerto Rico 109

Schabowe Puerto Rico Kotlety schabowe pod nietypową pierzynką, idealne danie na święta lub niedzielny obiad a może zaskoczymy nimi gości. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do panierki ·        2 jajka

Kulinarna Chwila
Pieczone schabowe z boczniaków FIT 95

całkowicie z niego zrezygnować, ale na pewno chcę je ograniczać. Jest wiele ciekawych i równie smacznych przepisów bez mięsa, czy z jego odpowiednikiem. Dlatego, chciałabym przedstawić Wam rewelacyjne pieczone schabowe z boczniaków, które smakiem naprawdę mogą konkurować z mięsną ich wersją. Ponadto, dzięki temu, że są pieczone – zawierają o wiele mniej tłuszczu. Spróbujcie i sami przekonajcie się jakie(...)panierowane boczniaki. Skrapiamy je oliwą i wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Pieczemy je 30 minut, a w połowie czasu odwracamy je na drugą stronę. Smacznego! Artykuł Pieczone schabowe z boczniaków FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kotlety wyśmienite... 148

Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem... Potrzebne będą : schab  pieczarki  ser  sól, pieprz  jajko  bułka tarta  smalec do smażenia  Schab myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, jajko rozkłócamy widelcem, kotlety moczymy w jajku, później w bułce tartej i smażymy na smalcu, jak tradycyjne schabowe. Pieczarki oczyszczamy lub obieramy

Pelusiowa Kuchnia