schabowe - 3359 przepisów (strona:68/224)

Sos chrzanowy do mięs 116

jest już gęsty i gładki, wlać do niego wcześniej zahartowaną śmietanę (czyli wymieszaną z 2-3 łyżkami gorącego sosu). Polecam przepis na „ Roladki schabowe ” z tym właśnie sosem. Krok po kroku: 1. Zrobić zasmażkę 2. Wlać ciepły bulion 3. Dodać chrzan 4. Zahartować śmietanę 5. Wymieszać całość ze śmietaną

KuchniaWeDwoje.pl
Strogonow ze schabu i pieczarek 162

Znudziły się nam już klasyczne schabowe więc postanowiłam przygotować coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam! Składniki : * 400g schabu bez kości * łyżka tłuszczu do smażenia  * łyżka mąki pszennej  * cebula * 2 ząbki czosnku  * czerwona papryka  * kilka pieczarek  * łyżka koncentratu pomidorowego

Magiczne Życie Marty
Rolada serowa 142

więcej 4-5 mm. Wstawiamy na około 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, najlepiej przy włączonym termoobiegu. W międzyczasie oczyszczamy mięso i rozbijamy jak na kotlety schabowe, leciutko solimy i pieprzymy. Suszone pomidory moczymy w ciepłej wodzie jakieś 15 minut i kroimy. Jeśli korzystacie z pomidorów z oleju pomińcie namaczanie, natomiast dobrze je odsączcie. Szpinak myjemy

Pichceniomania
Zapiekane tosty schabowe 231

przygotowanie. Jest to również  zdrowsza alternatywa do wszechobecnych fast foodów jak również idealna propozycja jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś nowym a jednak tradycyjnym.  Składniki - 4 kotlety schabowe bez kości - 1 duża cebula - 1 pomidor - 8 plastrów żółtego sera - 8 kromek pieczywa tostowego - 4 jajka - ½ szklanki kwaśnej śmietany - suszona bazylia, pieprz ziołowy

Świat Smaku
Bigos z kiszonej kapusty 138

suszone pomidory, czy śliwki (rodzina nie lubi). Jeśli jest za rzadki - zagęszczam go zasmażką... A Wy jak przyrządzacie Wasz ulubiony bigos? 2 kg kiszonej kapusty (z marchewką)  kości schabowe lub żeberka (wg uznania) boczek wędzony (ilość wg uznania) kiełbasa (ilość wg uznania)   2 cebule 3 listki laurowe   3-4 ziarna ziela angielskiego 20g grzybów suszonych

Di gotuje
Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym 178

Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe to zachęcam do wypróbowania moich roladek. Tym razem proponuje połączenie mięsa z wyrazistym smakiem ogórka konserwowego otulonego ciągnącym się serem żółtym. Miłośnicy sera na pewno będą zadowoleni :) Składniki: schab wieprzowy 1 plaster ogórek konserwowy pół szt, ser żółty 1 plaster, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sol, pieprz czarny, papryka słodka

kulinarne odsłony pati
Soczyste kotlety z kurczaka 154

Wyglądem przypominają schabowe, ale pod panierką (od dawien dawna pojawiła się w naszym domu) kryje się soczysta, ziołowa pierś kurczaka. Kotleciki są dziś u mnie cieńsze niż zwykle i w klasycznej panierce. Nie ośmieliłam się podać ich z niczym innym jak tradycyjnymi ziemniaczkami z koperkiem, a następnego dnia z ryżem maślanym i natką pietruszki. Do tego lekka

Zasmakuj Kuchni
Sylwestrowe przekąski - moje propozycje 231

Sałatka z selera naciowego Sałatka z szynką, brokułem i mandarynką Sałatka z pieczarkami Sałatka na każda okazję Polędwica wieprzowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą Juki ułańskie, czyli kieszonki schabowe z farszem Drobne ciasteczka na każdą okazję Cygaretki Ciasteczka Frigolotti   Sernik marmurkowy z Nutellą Szampan z melonem Mam nadzieję, że wybierzecie coś dla siebie i Waszych gości. Życzę SMACZNEGO

Kuchnia u Krysi
Zapiekane roladki schabowe FIT 786

kąpać”). Z wierzchu delikatnie pryskamy je olejem i pieczemy pod przykrywką w 180 stopniach przez 40 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Artykuł Zapiekane roladki schabowe FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Chrupiace, panierowane kotleciki z boczniakow 136

Oczywiście usłyszałam, że kotlety.  Zapytałam czy z mięsa czy może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa...  Przygotowałam więc dwie wersje i co się okazało? Grzybowe zniknęły, schabowe zostały!!! Chrupiące, panierowane kotleciki z boczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kanie w cieście pod pierzynką 106

Wystarczył spacer który trwał pięć minut a zbiory przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Kosz duży kani udało mi się nazbierać.W cieście naleśnikowym smakują tak samo pysznie jak zrobione ala schabowe. Zapiekane z innymi warzywami są pyszne. 1 bakłażan 2 pomidorki koktajlowe 1 pomidor 2 łyżki sera żółtego startego 4 grzyby kanie 1 szklanka mąki 2/3 szklanki mleka 3 łyżki

wesoła kuchnia
Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 142

rozpuszczonymi dwiema łyżkami stołowymi sody oczyszczonej; opłucz i wysusz mięso przed przyrządzeniem; pozwala uniknąć zważenia się gotowanego mleka ; w tym celu dodaj do niego szczyptę sody oczyszczonej; sprawia, że schabowe są bardziej chrupiące ; w tym celu dodaj trochę sody oczyszczonej do tłuszczu, na którym będzie smażony schab na kotlety; pomaga pozbyć się intensywnego zapachu kalafiora ; dodaj 1 łyżeczkę sody

Trzeci talerz
Schabowe zapiekane ze szpinakiem 113

Tradycyjny schaboszczak zapiekany ze szpinakiem, a na wierzchu przepyszna, ciągnąca się mozzarella. Składniki 4 kotlety schabowe (po 200 g) 300 g świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 100 g serka naturalnego (typu almette) mąka 1 jako bułka tarta smalec do smażenia 150 g tartej mozzarelli sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
ROLADKI PAPRYKOWE Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 141

mielona 1 łyżka vegeta lub kucharek 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki cebula 1 szt. olej 2 łyżki sól 1 szczypta  METODA:  Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić

Kuchnia Paulettes
Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 109

szkl. do podlania bułka tarta ok. 1/2 szkl.  Metoda: Filety umyć, osuszyć i przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania