schabowe - 3359 przepisów (strona:68/224)

Schabowe zapiekane ze szpinakiem 128

Tradycyjny schaboszczak zapiekany ze szpinakiem, a na wierzchu przepyszna, ciągnąca się mozzarella. Składniki 4 kotlety schabowe (po 200 g) 300 g świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 100 g serka naturalnego (typu almette) mąka 1 jako bułka tarta smalec do smażenia 150 g tartej mozzarelli sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
ROLADKI PAPRYKOWE Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 156

mielona 1 łyżka vegeta lub kucharek 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki cebula 1 szt. olej 2 łyżki sól 1 szczypta  METODA:  Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić

Kuchnia Paulettes
Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 121

szkl. do podlania bułka tarta ok. 1/2 szkl.  Metoda: Filety umyć, osuszyć i przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko

Kuchnia Paulettes
ROLADKI Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 139

łyżki sól do smaku papryka konserwowa 1 słoik ogórek konserwowy 4-5 szt. dymka szczypiorku smażona cebula w kostce 1 kostka Metoda: Schab rozbić tłuczkiem bardzo cienko ( jak na schabowe ). Na każdym schabie ułożyć pokrojonego w słupki ogórka i paprykę. Zwinąć roladki. Roladki oprószyć z każdej strony solą i papryką. Na patelni rozgrzać olej. Ułożyć roladki i smażyć

Kuchnia Paulettes
SZNYCLE SCHABOWE ZAPIEKANE W CIEŚCIE Z JABŁKAMI 187

Przepyszna  i treściwa POTRAWA na zimowe dni, kiedy to marzy się o świeżych owocach.Konkretne danie jednogarnkowe dla całej rodziny. 4 kotlety schabowe bez kości 4 jabłka w plastrach majeranek Ciasto do mięsa:/ 3 jajka 4 łyżki startego sera żółtego 1/2 szkl.śmietany 4 łyżki mąki 2 łyżki oleju naczynie do zapiekania masło *********************************** Do miski wlać śmietanę ,jajka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SCHAB DUSZONY W SOSIE MARCHEWKOWYM 192

Pyszny,mięciutki schabik w niesamowicie smacznym sosie warzywnym.Świetny dla rekonwalescentów , osób które dbają o linię i dzieciaczków.Goraco polecam przepis. 4 kotlety schabowe 2 marchewki starte na tarce o dużych oczkach 1.5 szkl.bulionu  natka pietruszki 1 łyżka posiekanej świeżej maggi lub z butelki 1 łyżeczka do smaku 50 ml.krmówki śmietany 30% 1 cebula sól i pieprz

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szaszłyki z pomidorami z makaronem orzechowym 130

Moja propozycja na niedzielny obiad zamiast nieśmiertelnego schabowego. A kotlet schabowy zrobię, gdy chłopaki znów za nim zatęsknią, a tęsknią częściej niż go robię. Składniki na 2 porcje • 1 większa polędwiczka wieprzowa • 18 pomidorków koktajlowych • 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) • 1 łyżeczka migdałów • 1 łyżeczka orzechów laskowych • 1 łyżeczka nasion słonecznika

To co kocham
Roladki schabowe w pomidorach 111

Roladki obsmażyć na oleju i ułożyć w naczyniu do zapiekania. • Pomidory zagotować, dodać śmietanę, serek i mieszać, aż się rozpuści. Przyprawić. • Sosem zalać roladki schabowe i piec 30 minut w temperaturze 180 st.C. • Podawać z kaszą gryczaną

To co kocham
Roladki wieprzowe z pesto i mozzarellą 158

Czasem lubię zaszaleć i poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu. Trochę więcej czasu niż na zwykłe schabowe poświęcam więc na roladki. Ale nie spędziłam w kuchni kilku godzin, bo wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Moje roladki nadziałam mozzarellą i zielonym pesto. W towarzystwie sałatki z pomidorów można

To co kocham
Panierowane paluszki śledziowe 136

Trochę inny pomysł na śledzie czyli śledzie jak schabowe, w panierce z jajka i bułki tartej. Mnie osobiście paluszki bardziej smakowały na zimno niż na ciepło. Polecam, bo nikt nie spodziewa się śledzia pod panierką. Składniki: • 4 filety śledziowe w oleju • 2 łyżki mąki pszennej • 1 jajko • 4 łyżki bułki tartej

To co kocham
Parmigiana z selera korzeniowego (zapiekanka z serem i sosem pomidorowym) 159

Czytelniczek zapytała mnie, z czym jeszcze można przygotować to danie. Wtedy wymyśliłam tę jesienno-zimową wariację, w której bakłażana zastąpiłam selerem korzeniowym.  Kotlety z selera, panierowanego niczym kotlety schabowe, to popularny wegetariański przysmak. Zapieczone z serem i sosem pomidorowym przeobrażają się we wspaniały comfort food na włoską nutę . Wiem, że seler korzeniowy nie jest zbyt popularnym warzywem

Chilli Czosnek i Oliwa
Roladki schabowe z pesto pietruszkowym i suszoymi pomidorami 180

Zaszalałam ostatnio i pokombinowałam trochę z tym zielonym pesto. W zamrażarce czekają jeszcze pierogi, ale póki co dzielę się przepisem na takie ciut inne schabowe. Co prawda zwykłego kotleta nie przebijają (ale to wiecie, zdanie Męża jest), co jednak nie znaczy, że są złe.  Podane w całości mogą być dodatkiem do dania głównego, a pokrojone w talarki smaczną

Kuchnia w czekoladzie
Pieczeń w panierce 162

się skusi. Składniki: grube plastry klopsa lub pieczeni np. rzymskiej (lub takiej KLIK ) jajko mąka bułka tarta olej Sposób przygotowania: 1. Plastry pieczeni lub klopsa panierujemy jak mięso na schabowe, najpierw w mące, potem w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. 3. Podajemy wedle uznania z ulubionymi

Kuchnia domowa Ani
WEGAŃSKIE KOTLETY Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 144

Wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez kotletów i moja rodzina należy do tego grona. Podczas, gdy jedni ubijają mięso na schabowe, ja gotuję soczewicę i kaszę, co stanowi bazę do moich wegańskich kotletów. Rośliny strączkowe w połączeniu z kaszą jaglaną tworzą idealny farsz. Kotlety takie bardzo łatwo dają się uformować, nie kruszą się zbytnio po upieczeniu

Jeść, by żyć w zdrowiu
Dewolaje w sezamie i słoneczniku 168

łyżki ziaren sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 2 jajka Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka dokładnie myjemy i usuwamy błonki. Kroimy na plastry (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy posiekaną drobno natkę pietruszki oraz plastry żółtego sera. Zwijamy w rulon. Do jednej miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania