Znudziły się nam już klasyczne schabowe więc postanowiłam przygotować coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam! Składniki : * 400g schabu bez kości * łyżka tłuszczu do smażenia * łyżka mąki pszennej * cebula * 2 ząbki czosnku * czerwona papryka * kilka pieczarek * łyżka koncentratu pomidorowego
Magiczne Życie Martywięcej 4-5 mm. Wstawiamy na około 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, najlepiej przy włączonym termoobiegu. W międzyczasie oczyszczamy mięso i rozbijamy jak na kotlety schabowe, leciutko solimy i pieprzymy. Suszone pomidory moczymy w ciepłej wodzie jakieś 15 minut i kroimy. Jeśli korzystacie z pomidorów z oleju pomińcie namaczanie, natomiast dobrze je odsączcie. Szpinak myjemy
Pichceniomaniaprzygotowanie. Jest to również zdrowsza alternatywa do wszechobecnych fast foodów jak również idealna propozycja jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś nowym a jednak tradycyjnym. Składniki - 4 kotlety schabowe bez kości - 1 duża cebula - 1 pomidor - 8 plastrów żółtego sera - 8 kromek pieczywa tostowego - 4 jajka - ½ szklanki kwaśnej śmietany - suszona bazylia, pieprz ziołowy
Świat Smakususzone pomidory, czy śliwki (rodzina nie lubi). Jeśli jest za rzadki - zagęszczam go zasmażką... A Wy jak przyrządzacie Wasz ulubiony bigos? 2 kg kiszonej kapusty (z marchewką) kości schabowe lub żeberka (wg uznania) boczek wędzony (ilość wg uznania) kiełbasa (ilość wg uznania) 2 cebule 3 listki laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego 20g grzybów suszonych
Di gotujeJeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe to zachęcam do wypróbowania moich roladek. Tym razem proponuje połączenie mięsa z wyrazistym smakiem ogórka konserwowego otulonego ciągnącym się serem żółtym. Miłośnicy sera na pewno będą zadowoleni :) Składniki: schab wieprzowy 1 plaster ogórek konserwowy pół szt, ser żółty 1 plaster, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sol, pieprz czarny, papryka słodka
kulinarne odsłony patiWyglądem przypominają schabowe, ale pod panierką (od dawien dawna pojawiła się w naszym domu) kryje się soczysta, ziołowa pierś kurczaka. Kotleciki są dziś u mnie cieńsze niż zwykle i w klasycznej panierce. Nie ośmieliłam się podać ich z niczym innym jak tradycyjnymi ziemniaczkami z koperkiem, a następnego dnia z ryżem maślanym i natką pietruszki. Do tego lekka
Zasmakuj KuchniSałatka z selera naciowego Sałatka z szynką, brokułem i mandarynką Sałatka z pieczarkami Sałatka na każda okazję Polędwica wieprzowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą Juki ułańskie, czyli kieszonki schabowe z farszem Drobne ciasteczka na każdą okazję Cygaretki Ciasteczka Frigolotti Sernik marmurkowy z Nutellą Szampan z melonem Mam nadzieję, że wybierzecie coś dla siebie i Waszych gości. Życzę SMACZNEGO
Kuchnia u Krysikąpać”). Z wierzchu delikatnie pryskamy je olejem i pieczemy pod przykrywką w 180 stopniach przez 40 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Artykuł Zapiekane roladki schabowe FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongOczywiście usłyszałam, że kotlety. Zapytałam czy z mięsa czy może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa... Przygotowałam więc dwie wersje i co się okazało? Grzybowe zniknęły, schabowe zostały!!! Chrupiące, panierowane kotleciki z boczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki
Dzieje kuchennej WiewióryWystarczył spacer który trwał pięć minut a zbiory przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Kosz duży kani udało mi się nazbierać.W cieście naleśnikowym smakują tak samo pysznie jak zrobione ala schabowe. Zapiekane z innymi warzywami są pyszne. 1 bakłażan 2 pomidorki koktajlowe 1 pomidor 2 łyżki sera żółtego startego 4 grzyby kanie 1 szklanka mąki 2/3 szklanki mleka 3 łyżki
wesoła kuchniarozpuszczonymi dwiema łyżkami stołowymi sody oczyszczonej; opłucz i wysusz mięso przed przyrządzeniem; pozwala uniknąć zważenia się gotowanego mleka ; w tym celu dodaj do niego szczyptę sody oczyszczonej; sprawia, że schabowe są bardziej chrupiące ; w tym celu dodaj trochę sody oczyszczonej do tłuszczu, na którym będzie smażony schab na kotlety; pomaga pozbyć się intensywnego zapachu kalafiora ; dodaj 1 łyżeczkę sody
Trzeci talerzTradycyjny schaboszczak zapiekany ze szpinakiem, a na wierzchu przepyszna, ciągnąca się mozzarella. Składniki 4 kotlety schabowe (po 200 g) 300 g świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 100 g serka naturalnego (typu almette) mąka 1 jako bułka tarta smalec do smażenia 150 g tartej mozzarelli sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchenmielona 1 łyżka vegeta lub kucharek 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki cebula 1 szt. olej 2 łyżki sól 1 szczypta METODA: Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić
Kuchnia Paulettesszkl. do podlania bułka tarta ok. 1/2 szkl. Metoda: Filety umyć, osuszyć i przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko
Kuchnia Paulettesłyżki sól do smaku papryka konserwowa 1 słoik ogórek konserwowy 4-5 szt. dymka szczypiorku smażona cebula w kostce 1 kostka Metoda: Schab rozbić tłuczkiem bardzo cienko ( jak na schabowe ). Na każdym schabie ułożyć pokrojonego w słupki ogórka i paprykę. Zwinąć roladki. Roladki oprószyć z każdej strony solą i papryką. Na patelni rozgrzać olej. Ułożyć roladki i smażyć
Kuchnia Paulettes