schabowe - 3359 przepisów (strona:74/224)

Schab w sosie pieczarkowo -serowym. 156

Proste i smaczne danie obiadowe .Soczyste i kruche kotlety schabowe w sosie pieczarkowo – serowym z warzywami .Pamiętajcie,że warzywa im krócej podsmażacie na patelni ,tym są smaczniejsze. Brokuł odstał 5 minut we wrzątku ,był idealny. Składniki : dla dwóch osób 2 kawałki schabu ,lub więcej ,zależy ile zjecie 200 g pieczarek mała cebulka 150 ml śmietany 18 % pieprz ,sól

Ladylaura.
Schab 146

Roladki schabowe Schab w sosie cebulowo-jabłkowym Schab w sosie herbacianym Makaron z woka

NA MOIM TALERZU
Tarta czekoladowa 139

jest moją mocną stroną i zawsze przygotowanie czegoś słodkiego jest dla mnie dużym wyzwaniem. Co więcej nie jestem wielką miłośniczką słodyczy i gdyby miała do wyboru ciasto lub schabowego z pewnością wybrałabym schabowego;) Trzeba być jednak elastycznym i próbować różnych smaków, a takie wyzwanie w kuchni to po prostu nauka nowych umiejętności. Przepis na tę tartę czekoladową wypatrzyłam w książce

Codzienne Gotowanie
Pierś z kurczaka 174

kurczaka Kotleciki z jarmużem Roladki z jarmużem Tortilla  Sałatka z kurczakiem Sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka gyros Domowa wędlina Kurczak garam masala Szybki makaron z woka Roladki (schabowe) można użyć piersi z kurczaka Ryż ala risotto

NA MOIM TALERZU
Schab po góralsku 361

zapiekane z kapustą kiszoną, a wszystko pod pierzynką ze śmietany. Rewelacyjne w smaku. Można podać z ziemniakami, frytkami, kluskami. Jest to pomysł na szybki obiad i alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Nie, nie :) Tradycyjny schabowy też jest smaczny, uwielbiam go. Tutaj znajdziecie przepis na schab zapiekany z ajvarem  . Składniki 1 kg kapusty kiszonej 700 g schabu bez kości

O kuchni z uczuciem
Roladki ze schabu na parze 229

family  1 rzodkiewka  Przyprawy :  curry  pieprz czarny  pieprz czosnkowy  kmin rzymski  Z większego kawałka schabu kroimy 2 plastry. Rozbijamy plastry jak na schabowe. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym oraz czosnkowym, kminem rzymskim i curry. Papryki myjemy i kroimy na paski, nadziewamy nimi schab, zwijamy

Parowar Faceta
Schab nadziewany szpinakiem 141

łyżce oleju z cebulą i czosnkiem,  do momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem. Schab rozklepujemy jak na schabowe, nakładamy szpinak z serem, spinamy w kształcie pierożków wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, panierujemy i smażymy na złoty kolor na tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i sałatą

Gotowanie jest łatwe
Grillowana wieprzowina w marynacie 135

Układamy w salaterce i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy w lodówce na noc. Mięso grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Można je również panierować i smażyć jak tradycyjne schabowe (należy jednak wcześniej zetrzeć z mięsa nadmiar marynaty aby panierka dobrze się trzymała

Pyry na Gaz
KOLOROWE ROLADKI SCHABOWE 149

Schabowe roladki z kolorowym farszem to doskonały pomysł na obiad.     SKŁADNIKI 4 plastry schabu, kawałek cienkiej kiełbasy, 1 ogórek kiszony, ćwiartka marynowanej czerwonej papryki, 2 łyżki ostrej musztardy, 1/2 l bulionu, 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 1 łyżka śmietany sól, pieprz WYKONANIE 1. Ogórka kroimy na 4 podłużne części, to samo robimy z kiełbasą i papryką

słodki bratek
Kotlety "słoneczne" 187

świątecznym stole. Uwierzcie mi na słowo, że jest to trio doskonałe - usmażone piersi z kurczaka, żółty ser i słodki ananas. Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne a'la kotlety schabowe to spróbujcie je lekko urozmaicić poprzez dodanie sera i krążka ananasa.  Składniki na porcję dla 4 osób: co najmniej 0,5 kg piersi z kurczaka puszka ananasa kilka plasterków

Ugotować
Roladki zapieczone w sosie z oscypkiem 176

Sól Pieprz Liść lubczyku Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki lub mniejsze kawałki. Wykładamy nimi dno naczynia.  Filety drobiowe kroimy i rozbijamy jak na schabowe. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawa do mięsa. Na każdym płacie układamy plasterki oscypka. Ściśle zwijamy i układamy na ziemniakach. Wierzch przyprawiamy przyprawą do mięsa i posiekaną natką pietruszki

VioletoweKucharzenie
Wiosenna zupa z warzywami i kaszą jaglaną 167

łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka masła Około 3 litry wody Kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe 6-7 ziarenek kolorowego pieprzu Sól do smaku Sposób przygotowania: Kostkę schabową myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą około 3 litry, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka kolorowego pieprzu, doprowadzamy do wrzenia. Na suchą małą patelnię wsypujemy suchą kaszę jaglaną , prażymy(...)tarce obraną i umytą marchewkę , pietruszkę, pokrojone w kostkę ziemniaki, różyczki kalafiora oraz uprażoną kaszę jaglaną i dusimy aż warzywa się zeszklą, wtedy dodajemy wszystko do garnka z kostką schabową i gotujemy około 20 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy w między czasie solą do smaku, na sam koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki różyczki świeżego brokuła i gotujemy do momentu

Wanilia i Kardamon
Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa. 853

Thermomix będzie do tego idealny. Mam nadzieję, ze zakochacie się w tym przepisie :) Ja niedługo zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe :) Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy) 1 łyżka papryki czerwonej 1/2 łyżeczki mielonego chili Wykonanie: Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo)  Dodajemy przyprawy i mieszamy

Apetyt na Zielone
Bigos z młodej kapusty (z mięsem, warzywami i jarmużem) 162

wartości odżywczych. W sumie to mało znana roślina, ale warto go poznać i polubić. Nasz organizm będzie nam wdzięczny. 1-2 główki młodej kapusty (w zależności od wielkości) kości schabowe lub żeberka (wg uznania) kiełbasa (ilość wg uznania) 1-2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 pęczka koperku 50g jarmużu (oczyszczonego i umytego) 3-4 ziarna ziela angielskiego

Di gotuje
Kotlety schabowe 121

Składniki: kawałek schabu przyprawa do schabowych Rafex sól mąka jajko bułka tarta Mięso dokładnie myjemy, porcjujemy. Rozbijamy na kotlety. Posypujemy solą i przyprawą do schabowych.  Mięso obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania