Kotlety schabowe w marynacie z miodu i musztardy

Kotlety schabowe w marynacie z miodu i musztardy

Kotlety schabowe w marynacie z miodu i musztardy

Przepis na : obiad

Składniki: 3 kotlety schabowe sól pieprz łyżka miodu 2 łyżki musztardy 2 jajka łyżka mleka bułka tarta Wykonanie: Kotlety rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć z obu stron. Polać je miodem (ja zanurzyłam widelec w miodzie i cienkimi strumykami polewałam) następnie nasmarować je musztardą. Kotlety najlepiej przyrządzić rano i wstawić do lodówki aby przeszły smakami. Przed smażeniem zanurzyć je w kąpieli z rozbełtanego jajka i mleka, opanierować w bułce tartej. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.