schabowe - 3359 przepisów (strona:76/224)

Kapusta pekińska i kalafior zapiekane pod mięsem i serem - zapiekanka kalafiorowa. 149

mielony pieprz czarny sól curry imbir kminek słodka papryka ostra papryka Można użyć też swojej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka czy np. gyros. Wykonanie: Piersi rozciąć tak jak na schabowe wzdłuż mięsa, na 6 części. Robić je tłuczkiem, oprószyć przyprawami, pozostawić na minimum godzinę w lodówce do przegryzienia. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, włożyć na posolony wrzątek i blanszować

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pomarańczowy schab na parze 173

parze w ziołowych przyprawach z pomarańczami. Kolejny szybki obiad, dla mających mało czasu. Dużym plusem parowaru jest to, że nie trzeba przy nim stać, nic się nie przypali, jak schabowe na patelni, kiedy byśmy je na dwadzieścia minut zostawili same sobie :)   Składniki : 2 plastry schabu 1 pomarańcza  1 łyżka oliwy extra vergine  1 ząbek czosnku

Parowar Faceta
KOTLET SCHABOWY 170

KOTLET SCHABOWY Nie ma nic lepszego jak nasz tradycyjny, polski kotlet schabowy. Składniki: schab jajko sol pieprz olej lub smalec do smażenia Przygotowanie: 1. Schab myjemy i kroimy na plastry.    2. Kazdy plaster rozbijamy z obu stron, tłuczkiem do mięsa.  3. Solimy i pieprzymy.  4. Przygotowujemy 2 głębokie talerze. a) do jednego wbijamy sparzone wcześniej jajko

Kulinarnie z Polką na Kresach
Tortilla Piknik Heaven 203

czyli schabowe z botwinka w tortilli Boskie lato ma swoje prawa i zalety, oprócz pięknej pogody, jest dostep do kominka oraz ogródka mamusi :)  Świerze warzywa prosto z ziemi... Inny smak, inny zapach...a połączenie samo sie nasowa... Składniki na 4 osoby oczywiście w zależności

Lajtkraft food intolerance
Duszony schab z warzywami 210

pieprzu, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz, 1 kostka rosołowa, 1 łyżka mąki, ok. 100 ml śmietanki 30%, tłuszcz do smażenia. Kiedy już zupełnie znudzą się nam tradycyjne kotlety schabowe, a w lodówce mamy tylko pokrojony w plastry schab - polecam serdecznie dzisiejszy przepis. Mięso robi się delikatne, mięciutkie, rozpadające się pod widelcem - a dodatek warzyw sprawia, że całe

Świat Domowej Kuchni
Schabowe z papryką i żółtym serem 119

Szybki standardowy obiadek. Od czasu do czasu taka normalność się przydaje, obiad normalny dodatek w postaci brokuła z tego przepisu już niekoniecznie :) Składniki 2-4 kotlety schabowe 1/2 czerwonej papryki 1 jajko bułka tarta sól, pieprz Dodatki 1/2 opakowania ziemniaków ( u mnie ćwiartki ziemniaków z Lidla) Brokuły na ostro ulubiony sos u mnie czosnkowy Może wszyscy będą mieli

Piekielna Kuchnia Pati
Kotlety schabowe duszone z cebulką i jabłkiem 156

Dzisiaj propozycja dania obiadowego. W roli głównej schab, a ściślej mówiąc kotleciki schabowe duszone z cebulką i jabłkiem. To właśnie jabłko sprawia ,że danie nabiera wykwintnego samku. SKŁADNIKI 1/2 kg schabu be kości 4 jabłka 2 cebule 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz 1/2 szklanki wody  olej do smażenia WYKONANIE Mięso płuczemy, kroimy na kotlety . Możemy przekroić na połowę

W kuchennym oknie Ewy
Schabowy 138

Kotlet schabowy po raz kolejny...tym razem do jajek dodałam troszkę śmietany i suszoną natkę pietruszki.. schab,polędwica śmietana suszone natka pietruszki sól, pieprz, vegeta mąka jajka  bułka tarta   Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać troszkę śmietany i przyprawy, wymieszać.Kotlety  maczać w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
ZAPIEKANE KOTLETY SCHABOWE (PRZEPIS MAMY) 496

Recepturę na zapiekane kotlety schabowe dostałam od mojej Mamy, Felicji. Danie bardzo przypadło do smaku naszej rodzinie, więc przygotowałam je na Nowy Rok. Kotlety można usmażyć dzień przed zapieczeniem. Potrawa sprawdzi się na święta, karnawał, wesela, domowe przyjęcia, czy komunie. Gorąco polecamy! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego

Przepisy Aleksandry
Cheupiące schabowe 122

Dziś zrobiłam na obiad kotlety schabowe w bardzo chrupiącej panierce z grubo tartej bułki. Kotlety podałam z mixem sałat i ziemniakami.   SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu  1/2 szklanki bułki tartej - grubej  2 jajka 6 łyżek mleka surowego sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kotlety rozbijam dokładnie ale nie za cienko. Każdy kawałek

Gotowanie Patki
Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli 128

Pyszne kotlety przygotowane jak schabowe, tyle że z karkówki. Składniki: 4 dość cienkie plastry karkówki 2 cebule szklanka mleka sól, pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Cebulę kroimy w piórka. W misce na przemian układamy plastry karkówki i cebulę. Całość zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnie karkówkę

e-PrzepisyKulinarne
KORECZKI SCHABOWE 232

dymionej śliwki.Na imprezę polecam gorąco ciepłe przekąski , łatwe do zrobienia  , a wyśmienite w smaku.Lekko wytrawne ,danie świetnie smakuje do win , wódki i wytrawnych nalewek .Polecam. 4 kotlety SCHABOWE lub piersi kurze - zależy co kto preferuje 8 śliwek polskich wędzonych lub kalifornijskich 4 plastry sera wędzonego Radamer sól i pieprz  jajko i bułka do panierki *************************************************** Kotlety cienko

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety schabowe tradycyjne 163

czym kojarzy się Wam typowy polski obiad ? Nam z kotletem schabowym albo z mielonym. Do tego oczywiście zasmażana kapusta, mizeria lub ulubiona surówka i mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przekąski na Sylwestra 1452

Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem

Szefowa kuchni
Kapelusze w panierce. 130

tarta jajko sól Pieczarki myjemy, oddzielamy kapelusze i wrzucamy do garnka z osoloną wodą - gotujemy do miękkości. Kiedy już nam pieczarki zmiękną rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą.   Smacznego

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania