Składniki na 2 porcje: 2 plastry schabu bez kości (po ok 100 g) szklanka mleka 1 małą cebulę sól pieprz mielony 1 jajko bułka tarta olej lub masło do smażenia Przygotowanie: Mięso przygotuj dzień wcześniej wieczorem. Opłucz i osusz kotlety. Możesz zrobić też schabowe z kością, podobno są lepsze. Ja jednak nie dostałam w sklepie, a i przy gustach mojego
Anioszek w kuchnisię tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką. Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 3 łyżeczki łagodnej musztardy 2 ogórki konserwowe 2 cebule sól morska pieprz 2-3 łyżki oleju Mięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 500 g wieprzowiny - schab lub polędwica - 1-2 marchewki por paczka suszonych grzybów czerwona cebula bulion warzywny mąka pszenna lub ziemniaczana szczypior Sos: sok z połowy pomarańczy sok z połowy cytryny łyżka octu jabłkowego 5 łyżek sosu sojowego ciemnego ostra papryka 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki miodu 3 łyżki wody Przygotowanie: Marchewkę umyć, obrać i pokroić w słupki. Pora
Gaździnka warzyboczku, dla nadania potrawie lepszego smaku. Do takich mielonych oczywiście możemy wykorzystać także inne mięso np. gulaszowe, łopatkę, karkówkę czy szynkę. Składniki: 60 dkg schabu wieprzowego (łopatki, szynki) 50 dkg surowego boczku 3 jajka 2 cebule 3 łyżki bułki tartej sól liść laurowy ziele angielskie pieprz ziołowy majeranek 1/2 szklanki wody 1 ząbek czosnku olej Wykonanie
Walijskie PichcenieSchab wieprzowy jak najbardziej pozadany jest w zdrowej kuchni.Oczywiscie dla milosnikow miesa.Jest miesem chudym.Tluszczu zawiera nawet nieco mniej niz piers z kurczaka.Pieczen ze schabu ,czy schab
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gotuję dla męża i dwoje dzieci Schab w kapuście kiszonej Składniki: schab - 1,50 kg kapusta kiszona - 1 kg śmietana - 250 g cebula - 2 szt sól i pieprz bazylia oregano ziele angielskie - 4 ziarenka liść laurowy - 2 listki oliwa PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na 12 kotletów, lekko rozbić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor
Kuchnia Danusiwarzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Przejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzieSkładniki: - 350 g schabu - czerwona papryka - mała cukinia - 1/2 puszki kukurydzy lub kolby kukurydzy - cebula 1/2 - 2 ząbki czosnku przeciśnięte - sos limonko-wy z kolendrą - limonka - imbir - ocet ryżowy - sos sojowy jasny - 2 łyżki płynnego miodu - 1 łyżka mąki kukurydzianej -3 łyżki oleju słonecznikowego - chili czerwone - kolendra świeża Wykonanie: Ostrym nożem kroimy mięso na równe, cienkie kawałki. Olej rozgrzewamy
SMYKWKUCHNIsiebie, że jeśli włożysz w to odrobinę serduszka to nie ma możliwości by cokolwiek mogło nie wyjść. Składniki (na 2 porcje): · 300 gram schabu · 200 gram kurek lub innych świeżych grzybów · 1/3 szklanki suszonych grzybów(...)posiekane świeże oregano · cebula · masło · 300 gram pomidorków koktajlowych Suszone grzyby zalej ½ szklanki wrzątku. Odstaw na 30 minut. Schab pokrój na cienkie plastry, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na maśle z dodatkiem świeżego rozmarynu po dwie minuty z każdej strony
Mango Papajadomowej roboty papirus, czyli papier do pieczenia posmarowany olejem i posypany przyprawami. Polecam również przygotować schab faszerowany cukinią . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, 3 plastry sera żółtego sól, pieprz, suszony tymianek 8 podgrzybków 1 cebula 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Umyte i osuszone podgrzybki kroimy w drobną kostkę wraz z cebulką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z 1 łyżka oleju
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwaszej wyobraźni idealnego sosu. Składniki: 0,5 kg schabu 20 suszonych moreli (mogą być śliwki albo orzechy) 1 łyżka majeranku, ziół prowansalskich, tymianku 1 łyżka soli sos 50 ml oleju pęczek włoszczyzny (jedna marchewka, mała pietruszka, kawałek selera, kawałek pora) 1 mała cebula 1 łyżka cukru ( ja użyłam miodu) 1 łyżka koncentratu(...)nożem przecinamy przez środek na wylot i nadziewamy morelami. Zioła mieszamy i nacieramy schab. tak przygotowaną pieczeń wkładamy do rękawa albo brytfanki i pieczemy 180 C przez ok 60 minut. W między czasie przygotowujemy sos. W garnuszku na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy włoszczyznę z cebulą pokrojoną w małą kosteczkę. Smażymy tak długo, aż zacznie brązowieć, następnie dodajemy łyżeczkę cukru
Niezły MłynekBardzo sprawdza się w wersji z różnego rodzaju kaszami i surówkami. Mój dzisiejszy niedzielny obiad. Składniki: kg schabu bez kości 200ml śmietany 12% 300ml bulionu pieprz, sól 10dag pomidorów suszonych 2 ząbki czosnku suszona chilli duża cebula oliwa kasza kuskus Przygotowanie: Mięso myje, oczyszczam i kroję w plastry. Delikatnie sole i pieprzę. Cebulę i czosnek obieram(...)kroję w kostkę. Oliwę rozgrzewam na patelni i wrzucam na nie cebulę z czosnkiem. Po ok minucie dodaję plastry mięsa, Obsmażam z obu stron. Jeżeli mięso nie mieści się w całości na patelni to robię to partiami. Kiecy cały schab jest delikatnie podsmażony, zalewam go bulionem i duszę ok 5 minut. W tym czasie kroję w drobną kostkę pomidory
ChilliJemyzależności od wielkości warzywa) seler i ziemniaki w proporcji 1:1 3 ząbki czosnku schab (1 - 2 plastry dla osoby, zależnie od apetytu :)) korzeń pietruszki 50 ml śmietany 50 ml mleka sól, pieprz smalec wieprzowy Sos: 50 g wędzonego boczku 50 g cebuli 50 g masła 4 pieczarki korzeń pietruszki 150 ml ciemnego piwa 100 ml bulionu wołowego(...)pozostały na niej smak zeskrobujemy i również dodajemy do schabu. Schab pieczemy w temperaturze ok 150 stopni przez 30 - 40 minut. W wolnym czasie przystępujemy do przygotowania sosu. W tym celu boczek kroimy w cienkie paski i przesmażamy bez dodatku tłuszczu. Po chwili dodajemy pokrojoną drobno cebulę, pieczarki i pietruszkę. Wszystkie składniki mieszamy i dusimy pod przykryciem
Taste Of My Daynudno! Kotlety z karkówki lub schab oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu, rozbijamy. Mięso zasypujemy z obu stron zieloną czubrycą. Wcieramy przyprawę w mięso dłońmi, masując, lekko pieprzymy, odstawiamy żeby zdążyło przejść smakiem. Pieczarki oczyszczamy z piasku szczeciniastym pędzelkiem lub wilgotną ściereczką. Małe kroimy na ćwiartki, większe na ósemki. Siekamy zieleninę, przeciskamy przez praskę obrany czosnek. Cebulę obieramy i kroimy w niezbyt(...)pietruszki 3-4 łyżki startego cheddara albo parmezanu 0,5 łyżeczki soli pieprz 250g pieczarek 30g masła 1 średnia czerwona cebula 2-3 gałązki grubego szczypioru 1 łyżka natki pietruszki 2 kotlety z karkówki lub schabu, po 180-250g każdy 2 łyżeczki zielonej czubrycą pieprz 2-3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
Karo in the KitchenPotrzebne produkty; schab 4Sztuki sól szczypta pieprz szczypta ciasto na placki ziemniaczane: ziemniaki 4Sztuki mąka 3Łyżki śmietana 1Łyżka (daje jaśniejszy kolor i są pulchniejsze, ale nie trzeba) sól szczypta pieprz szczypta jajko 2Sztuki cebula 1/2 sztuki olej 1Łyżka czosnek ząbek Sos Śmietanowy; śmietana 18% 3Łyżki majonez 3Łyżki czosnek 3Ząbki (pokrojone jak najdrobniej lub utarte) szczypiorek(...)sobą dodając soli mieszamy i wkładamy na 20 min do lodówki 2. Schab ubijamy z dwóch stron soląc i pieprząc 3. Placki ziemniaczane. Obieramy ziemniaki, myjemy i ścieramy na bocznej tarce na małych oczkach dodajemy mąki, śmietanę, jajka pokrojoną jak najdrobniej cebulę, łyżkę oleju mieszamy dodając do smaku soli i pieprzu. 4. Obtaczamy mięso w cieście
pichciszto