Schab słodko- kwaśny z ryżem i kolendrą - kuchnia chińska

Schab słodko- kwaśny z ryżem i kolendrą - kuchnia chińska

Schab słodko- kwaśny z ryżem i kolendrą - kuchnia chińska

Przepis na : obiad

Składniki: - 350 g schabu - czerwona papryka - mała cukinia - 1/2 puszki kukurydzy lub kolby kukurydzy - cebula 1/2 - 2 ząbki czosnku przeciśnięte - sos limonko-wy z kolendrą - limonka - imbir - ocet ryżowy - sos sojowy jasny - 2 łyżki płynnego miodu - 1 łyżka mąki kukurydzianej -3 łyżki oleju słonecznikowego - chili czerwone - kolendra świeża  Wykonanie: Ostrym nożem kroimy mięso na równe, cienkie kawałki. Olej rozgrzewamy na gorącym woku, dodajemy kawałki mięsa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, słodkie, sosy, ryż po chińsku, sos sojowy, miód, cukinia, cebula, imbir, mąka, ryż, mięso, kuchnia chińska, obiad, czosnek, papryka, sos do ryżu, ryż smażony

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.