schabu bez kości 5 pomarańczy 1 laska cynamonu 2 cebule 3 łyżki margaryny Palma z Kruszwicy sól, pieprz 100 ml wody 2 łyżki mąki Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę. Schab po umyciu i osuszeniu wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego z przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem, obkładamy margaryną Palma i cebulą. Dodajemy laskę cynamonu połamaną na 2-3 kawałki. Schab umieszczamy
Przysmaki Karolkiczęsto serwujecie swoim bliskim. Jest przy tym trochę roboty ale efekt zadowala nawet najbardziej wybredne podniebienia. Moja rodzinka uwielbia takie tradycyjne obiadki. Roladki schabowe 6 plastrów schabu 6 plastrów wędzonego boczku ogórek kiszony cebula 2 łyżki musztardy sól, pieprz 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela ang. mąka do obtoczenia(...)łyżki oleju Schab umyć, osuszyć i rozbić na cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować musztardą, ułożyć po plasterku boczku i po kawałku cebuli i ogórka kiszonego. Schab zwinąć w ciasne roladki. W razie konieczności związać nicią lub spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące.W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć roladki na rumiany kolor. Dodać resztę pokrojonej
Smakołyki Asiprawdziwki oczyścić, pokroić, szybko opłukać na durszlaku, wsypać do garnka i gotować w nie dużej ilości wody z solą około 20 minut na smalcu zrumienić pokrojony w kostkę schab z cebulą, dodać grzyby z wywarem, przyprawę jarzynkę, pieprz mielony i gotować z 10 minut śmietanę wymieszać z mąką i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia sosu makaron ugotować w osolonej
W Mojej Kuchni Lubięoczywiście danie smaczniejsze, ale nawet malutki kawałek już nada super aromat i smak. Składniki: - ziemniaki, które pozostały nam z poprzedniego dnia (najlepiej sałatkowe) - kawałek wędzonki (boczek, ogonówka, schab, itp.) - cebula (ilość dowolna, u mnie 1-2) - olej kokosowy i/lub masło klarowane - sól ( tylko gdy danie jest mało słone) Na patelni wysmażyć pokrojone w drobną kostkę kawałki wędzonki (można podłożyć
Smaczne Zdrowewędzonego schabu pod chrupiącą pierzynką z przypieczonego sera wyśmienity zimowy obiad. Zapiekanka ma zwartą konsystencję i pyszną kombinację smaków. Zapraszam do przepisu! Składniki: 500 g Kasslera ze schabu 1 cebula - najlepiej czerwona 2 łyżki oleju 500 g kiszonej kapusty 200 ml soku z jablek sól, pieprz, gałka muszkatałowa, majeranek 200 ml śmietany kremówki 3 jajka 100 g sera gouda
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: kopytka: 0,5 kg ugotowanych ziemniaków, 1 jajko, 1 szklanka mąki, szczypta soli, sos: 500 g schabu, 1 cebula, 1 kostka grzybowa, 1 garść suszonych grzybów, 2 łyżki mąki, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie: Ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, szczyptę soli i przesianą mąkę. Zagniatamy ciasto na kopytka. Następnie posypujemy(...)nożem kopytka o długości ok. 3cm. Do gotującej się wody wrzucamy kopytka i gotujemy jeszcze ok 1 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Wyciągamy je łyżką cedzakową. Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby
Aga w kuchniAromatyczny, dobrze doprawiony schab z dodatkiem kiełbasy z cielęciny i ogórków kiszonych. Bardzo ciekawy i oryginalny smak! 500 g schabu Przyprawy: Sól. Pieprz, Chili pieprz cayenne, zioła prowansalskie Oliwa z oliwek 2 cebule 200 g pieczarek 1 pętko kiełbasy z cielęciną 1 czerwona papryka 1 szklanka wody 3 ogórki kiszone Schab myjemy i kroimy w paseczki grubości(...)Skrapiamy oliwą z oliwek. Odstawiamy do lodówki (u mnie na całą noc). Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki w plasterki, natomiast paprykę w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Następnie dodajemy schab. Dusimy około 10 minut. Dokładamy pieczarki z papryką i podlewamy szklanką wody. Na końcu dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i pokrojone w kostkę ogórki. Dusimy do miękkości mięsa
VioletoweKucharzenieziemniaki 0,5-0,8 kg, 3 cebule, 4 z. czosnku, 50-70g smalcu. Przyprawy: sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie...(opcjonalnie swoje ulubione) -- -- -- -- -- -- -- -- -- Przygotowanie: ziemniaki, cebulę, czosnek- obieramy ; schab płuczemy zimną wodą -osuszamy. Do natłuszczonego naczynia wkładamy pokrojone ziemniaki i cebulę, potem wkładamy ponacinane mięso posypane solą i przekładamy je grubymi plastrami ziemniaków, następnie posypujemy całość
chleba naszegomięciutki, dzięki temu, że roladę zapiekłam w rękawie do pieczenia. Na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu i Wam polecam spróbować i ocenić Składniki: – 800g schabu – 1 cebula (150g) – 1 marchewka (170g) – 1 cukinia (200g) – 1 papryka (100g) – 7 pieczarek (150g) – 1op sera camembert – 1 pęczek koperku – 4 ząbki
Smaki Armineniesamowicie pyszna odmiana od dobrze wszystkim znanych kotletów schabowych. Przepis jest super prosty. Nie potrzebujesz nawet gotowego bulionu. Idealne połączenie warzyw i mięsa. Te pyszne kawałki kruchego schabu z cebulą, pieczarkami i wspaniałym sosem zaprawionym śmietanką możesz podać z ziemniakami gotowanymi. Cudownie smakują też kluski śląskie lub pyzy ziemniaczane . A do tego surówka z czerwonej kapusty .. To dopiero pomysł
AniaGotuje.plSmaczne i łatwe w przygotowaniu Składniki ( 4 porcje): 4 dobrze rozbite kotlety ze schabu 1 cebula 4 ziela angielskie 4 liście laurowe sól i pieprz olej do smażenia mąka pszenna i masło do zasmażki- po 1 łyżce Przygotowanie: na patelni rozgrzej olej cebulę pokrój w kostkę na rozgrzanym oleju obsmaż na rumiano z obu stron, przełóż je do garnka
Oka w rosole czyli KaFka gotujetutaj nic treściwego, dlatego dzisiaj alternatywna wersja niedzielnych schabowych. Są one zdecydowanie bardziej fit, a smakują jeszcze lepiej niż tradycyjne! Przyjmując jednego kotleta na porcję, potrzebujemy: 4 plastry schabu mleko cebula, 2 ząbki czosnku 3 duże pomidory por kukurydza w puszce ser pleśniowy (u mnie z niebieską pleśnią) ok.80-100g przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, suszone zioła oliwa Schabowe wkładamy
Taste of imaginationSkładniki: 1/2 kg mięsa np.karkówki lub schabu 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka garść fasolki szparagowej pół puszki kukurydzy 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz przyprawa do gulaszu szczypta słodkiej papryki kilka kropel sosu sojowego odrobina mąki ziemniaczanej 1 torebka kaszy gryczanej Wykonanie: Mięso pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka i podlać ok 1 szkl wody. Dusić
Olga Piecze i Gotujesię chmielowy napój to okazało się to zupełnie niepotrzebne, wszystkie smaki zgrały się idealnie :) Składniki na ok. 4 porcje: 600 g schabu lub łopatki wieprzowej (u nas był schab) 1 cebula 500 ml jasnego piwa 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1 mały seler 200 g pieczarek 0,5 puszki groszku przyprawy: sól
Simply Foodtrzeba. Zresztą mięciutkie zraziki z pachnącym lasem farszem nie mogą być nie dobre. Na niedzielny obiad w grzybowym sezonie chyba nie ma lepszej propozycji Składniki: 7 plastrów schabu 1 cebula 500 g prawdziwków 3 łyżki startej mozzarelli ząbek czosnku łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz olej 5-6 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe Mięso rozbić przez woreczek. Trzy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia