schab z cebulą - 1563 przepisów (strona:21/105)

Tortilla na szybko 148

szybkie w przygotowaniu jedzonko , doskonale nadaje się na szybki obiad , bądź kolację , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki  ( dla 3 osób )  1 paczka Tortilli  2 cebula  200 dag schabu wieprzowego  2 łyżeczki papryki słodkiej  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka czosnku granulowanego  szczypta gałki muszkatołowej  3 łyżki oliwy do smażenia  sól(...)szklanki wody  3 liście sałaty lodowej  serek ziołowy  Wykonanie  Mięso kroję w cienkie paski , następnie na rozgrzaną patelnie z olejem dokładam nasze pokrojone mięso , obraną cebulę pokrojoną w plasterki , wszystkie nasze przyprawy , i przesmażamy wszystko razem około 10 minut często mieszając , po tym czasie zalewamy dwiema szklankami wody i gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy

Mój Smak
Schab duszony 189

Przygotowujemy również warzywa:-3 marchewki-2 cebule-pół paprykioraz pół szklanki bulionu warzywnego i masło klarowane do smażenia.Marchewkę kroimy w słupki,paprykę w paskia cebulę w piórka.   Schab układamy na patelni z rozgrzanym masłem i na niewielkim ogniu smażymydo zrumienienia obu stron, kilka razy obracając.   Dodajemy warzywa i podsmażamy razem do zeszklenia.Warzywa doprawiamy do smaku

Maminek kulinarny
Rolada schabowa nadziewana mieloną wołowiną z pieczarkami 157

schabu - 500 gram mielonej wołowiny - 1 pęczek pietruszki - 400 gram pieczarek - 1 cebula - 1 jajko - sól - pieprz - papryka słodka oraz ostra - olej - kilka plasterków boczku Przygotowanie: Schab rozkrawamy na roladę. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem soli oraz pieprzu. Po wystudzeniu, dodajemy mielone mięso wołowe, poszatkowaną pietruszkę, 1 jajko. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą

Życie zamknięte w smaku
Schab z kością w czerwonej cebuli ze śliwkami 258

cebuli i śliwek węgierek. Kość nadaje dodatkowego smaku, więc mięso znacząco różni się od takiego tradycyjnego schabu. Polecam na niedzielny obiad. 4 plastry schabu z kością sól pieprz czarny kardamon cynamon 4 czerwone cebule 300 g śliwek węgierek 1/2 szklanki octu jabłkowego 1 plasterek imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego olej rzepakowy do smażenia Plastry schabu rozbić

https:KKuchniaMniam
Schab w sosie własnym 155

dzisiaj z Wami moim przepisem na schab w sosie własnym, który ja podałam z kopytkami i surówką z buraczków.   Składniki (na 6 porcji): 6 plastrów schabu (1-2 cm) 2 średnie cebule sól, pieprz olej do smażenia 1 łyżka mąki pszennej woda Schaby (możemy je delikatnie rozbić) przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na oleju(...)schab się ładnie zbrązowieje – jest to właśnie „ten” sekret brązowego sosu! Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem, olej i również ją brązowimy. Następnie zalewamy wodą tak, aby woda przykryła mięso i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, aż cebula nam się prawie cała rozgotuje (ok 60 minut, w razie potrzeby dolewamy wody). Następnie

CookYourself
Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej 154

Kolejna odsłona kanapkowego schabu, alternatywy dla sklepowych wędlin. Tym razem w intensywnej w smaku marynacie cebulowo-czosnkowej.  1,5 kg schabu marynata: 6 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 3 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka soli 1. Ze schabu odkrawamy błonki i tłuszcz.   2. Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez(...)praskę, cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab.  3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry

Szefowa kuchni
Przepyszny obiad ze schabu, inaczej 194

patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Doprawić dopiero teraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić pozostałe masło i obsmażyć cebulkę. Tylko musi stracić kolor surowizny. Doprawić solą i odrobiną pieprzu. Rozłożyć cebulkę na plastrach schabu. Na tej samej patelni obsmażyć pieczarki, smażyć aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą i pieprzem. Wlać

Kuchnia Pokoleń
Schab pieczony w mleku 195

doprawić dowolnymi przyprawami. Można też podać na ciepło jako danie obiadowe, sos można zrobić na mleku w którym był pieczony schab. składniki: 2 kg schabu, u mnie schab karkowy czubryca czerwona 2 cebule 2-3 listki laurowe mleko w temperaturze pokojowej odrobina oleju Schab natrzeć dokładnie sporą ilością czubrycy czerwonej z dodatkiem oleju. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć(...)patelni ze wszystkich stron. Obsmażone mięso przełożyć ponownie do naczynia żaroodoprnego. Dodać pokrojonę cebulę oraz listki laurowe. Całość zalać mlekiem tak aby mleko przykryło 2/3 mięsa. Naczynie przykryć i wstawić do piekanika nagrzanego na 180 C, piec ok 2 godzin. Po godzinie pieczenia schab obrócić. Na koniec pieczenia można naczynie odkryć aby mięso bardziej się przyrumieniło. Po upieczeniu zostawić

Monia miesza i gotuje
Kotlety schabowe duszone w sosie musztardowo - cebulowym 208

Składniki: 4 plastry schabu o grubości 1,5 cm; 3 średnie cebule; Bułka tarta do obtoczenia kotletów; Mąka pszenna do obtoczenia kotletów; 1 duże jajo; 1 czubata łyżka musztardy (u mnie sarepska(...)szklanki wody; 1/2 szklanki zimnej wody + 1 czubata łyżka mąki pszennej; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: Cebule obrać, pokroić w pióra. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety schabowe. Każdy kotlet rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące pszennej, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec

Gospodyni Miejska
Bitki po staropolsku 145

smak zapamiętam na zawsze… Proste i tradycyjne mięso uduszone w bulionie wołowym z cebulką… Kilka składników i mamy rewelacyjny rodzinny obiad… 500 g schabu wieprzowego 2 duże cebule 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka bulionu wołowego Sól Pieprz Koperek do posypania Schab dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry. Delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą. Każdy płat dokładnie przyprawiamy

VioletoweKucharzenie
Roladki z pieczarkami 166

kaszą lub świeżym pieczywem. Być może zdążycie jeszcze je przygotować na sylwestrową noc. Polecam i życzę szampańskiej zabawy! Roladki z pieczarkami Składniki na 6 sztuk: 6 plastrów schabu 300g pieczarek 1 cebula ząbek czosnku 1-2 szklanki bulionu warzywnego przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżka majonezu łyżka śmietany łyżeczka mąki pszennej łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Schab rozbijamy dość cienko, oprószamy

Smak mojej kuchni
Zapiekanka po wiejsku 188

Zapiekankę często przyrządzam na różne uroczystości rodzinne, jest bardzo smaczna. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami, moja rodzina uwielbia tą zapiekankę. Składniki: 6 plastrów schabu 1 kilogram ziemniaków 0,5 kilograma pieczarek 250 gram żółtego sera 1 cebula Ząbek czosnku 250 ml. bulionu warzywnego 250 ml. śmietany 18 % 40 gram mąki pszennej 40 gram masła Sól, pieprz Gałka muszkatołowa mielona Pół(...)plastry. Plastry schabu oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor, odkładamy na talerz. Umyte pieczarki kroimy na pół, obsmażamy na patelni po smażeniu schabu, smażymy do odparowania wody. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i szklimy na roztopionym maśle, delikatnie wsypujemy mąkę i chwilę przesmażamy, zasmażka powinna mieć jasny kolor. Bulion mieszamy ze śmietana, wlewamy

Bajeczna Kuchnia
Kotlet schabowy wg Magdy Gessler 201

podszedł”, no ale co można źle zrobić w takim przepisie??;) A Wy jak robicie schabowego? Próbowaliście już tak przygotowanego? Smakował Wam? 6 plastrów schabu (ilość w zasadzie wg potrzeb) mleko 2 cebule 1-2 jajka bułka tarta sól, pieprz smalec lub olej do smażenia Kotlety delikatnie rozbijamy. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Przekładamy do miski lub woreczka(...)strunowego. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do mięsa, rozkładając ją pomiędzy poszczególnymi plastrami schabu. Całość zalewamy taką ilością mleka, by mięso było przykryte. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy. Dokładnie (!) osuszamy je ręcznikiem papierowym. Jajka wybijamy na talerz, rozbełtujemy widelcem. Na drugi talerzyk wsypujemy bułkę tartą. Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w bułce

Smaki Na Talerzu
Pieczony schab w morelowej glazurze z jabłkiem i tymiankiem 617

zmodyfikowałam, a przede wszystkim skróciłam czas pieczenia. Po 1h i 15 min mięso jest dobrze upieczone i soczyste. Pycha! SKŁADNIKI (ok 10 porcji) 1,5 kg schabu środkowego 1 jabłko 1  czerwona cebula (użyłam zwykłej) 1 łyżeczka suszonego majeranku kilka gałązek świeżego tymianku 2 łyżki dżemu morelowego pieprz cayenne sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umyte i osuszone mięso kroimy w plastry

DefinicjaSmaku
Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro 126

Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro Sznycel wieprzowy w cebuli to prosta , smaczna i efektowna potrawa . Pozwala ona także ograniczać kaloryczność posiłku np. przez zastąpienie wieprzowiny indykiem lub kurczakiem . Moi chłopcy lubią mięso , więc lubią też oczywiście sznycle , co nie jest niczym zaskakującym dla mnie . Pewnie gdyby marchewka miała świński ryjek lub jeszcze lepiej piórka , była by o wiele(...)sprawdza się od lat Składniki na 3 – 4 osoby : ładny ,chudy kawałek szynki , bez żył i tłuszczu o wadze około 0,5 kg ( może być też schab ) 1 duża cebula 1 łyżka oleju rzepakowego sól , pieprz do smaku Dip retro : 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu greckiego 1 łyżeczka ketchupu 1 łyżeczka słodkiej musztardy ( miodowa Roleski , figowa

Ogrodnik w podróży

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję