foremek, aby galaretka ładnie z nich wyskoczyła. Nic, trzeba będzie róbować dalej, a może Wam się uda, to pochwalcie się swoimi wynikami. Składniki: 600 g schabu wieprzowego b/k 500 g kurzych łapek 1 cebula 2 marchewki 1/2 średniego selera 1 nieduza pietruszka 3-4 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 3 zabki czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyzeczka(...)jajka ugotowane na twardo Sposób przygotowania: Do garnka włożyć umyte i oczyszczone kurze łapki. Zagotować wodę i zdjąć powstałe szumowiny. Na wierzchu ułożyć schab, obrane marchewki, selera, pietruszkę, podpieczoną na palniku cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, 2 ząbki czosnku, łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa około 1, 5 godziny. Po tym czasie galaretę zdjąć
Gosia gotujepory nie wie, że tam śliwki były :D Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 3 grube plastry schabu 20g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 ziarenka jałowca Sól, pieprz do smaku 1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz 8 świeżych śliwek węgierek lub 4 suszone ½ łyżeczka zmielonego rozmarynu 2 łyżeczki masła klarowanego(...)łyżki mąki 3 łyżki oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Plastry schabu doprawiamy solą oraz pieprzem. Rozbijamy bardzo cienko. Grzyby namaczamy przez całą noc, a następnie siekamy drobno z cebulą i rozgniecionym w moździerzu jałowcem. Smażymy na maśle kilka minut. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Farsz nakładamy na ⅔ plastra schabu, zwijamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Kuchnia w czekoladziedobrego dziś na niedzielny obiad? U mnie tradycyjny schab, pieczony w sosie własnym z dodatkiem musztardy. Składniki: 1 kg schabu 2 łyżki musztardy 2 białe cebule 2 łodygi selera naciowego 1 liść laurowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól ketchup Wykonanie: Schab opłukać, osuszyć i posmarować musztardą. Do naczynia żaroodpornego wlać ½ litra ciepłej wody, włożyć pokrojoną cebulę z selerem, liściem
Tradycyjna Kuchniasię dzisiaj z Wami moim przepisem na schab w sosie własnym, który ja podałam z kopytkami i surówką z buraczków. Składniki (na 6 porcji): 6 plastrów schabu (1-2 cm) (600g) 2 średnie cebule (200g) sól, pieprz olej do smażenia (50g) 1 łyżka mąki pszennej (10g) woda Schaby (możemy je delikatnie rozbić) przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na dobrze(...)rozgrzanej patelni na oleju, aż schab się ładnie zbrązowieje – jest to właśnie „ten” sekret brązowego sosu! Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem, olej i również ją brązowimy. Następnie zalewamy wodą tak, aby woda przykryła mięso i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, aż cebula nam się prawie cała rozgotuje (ok 60 minut, w razie
CookYourselfCebula, cebula, czosnek, czosnek, zbudujemy sobie mostek..." No dobra, mostu nie budujemy, ale roladki polecam zrobić. Duszona cebula, czosnek, ser i delikatne mięso... Czego chcieć więcej? Składniki: 4 kotlety ze schabu bez kości 4 plastry salami 4 ząbki czosnku 100g sera typu feta 1 duża cebula oliwa z oliwek pieprz czarny Przygotowanie: Fetę rozgniatamy widelcem, mieszamy z przeciśniętym(...)przez praskę czosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek do uzyskania jednolitej pasty. Schab rozbijamy tłuczkiem i smarujemy czosnkowo-serową pastą. Układamy po plastrze salami i zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczką, wstępnie obsmażamy ze wszystkich stron na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebule kroimy w piórka, wrzucamy do rondelka i smażymy na oleju, aż się zeszkli. Doprawiamy czubatą łyżeczką czarnego
Gotuj z RumcajsemSchabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. 1 kg schabu 300 g pieczarek 3 cebule 100 g sera feta 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ( (kupisz tutaj) 1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy
VioletoweKucharzenieświęta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Dzisiaj polecam danie jednogarnkowe -zapiekankę ziemniaczaną! Składniki : 10 ziemniaków średnich, ok. 50 dag schabu ( bez kości ), 2 duże cebule, 30 dag pieczarek, 30 dag żółtego sera, 300 ml śmietany 30 %,( ja użyłam 18 %) tymianek, ostra i słodka papryka, sól, pieprz, Wykonanie : Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy(...)masłem. Ziemniaki posypujemy połową startego żółtego sera. Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w dużą kostkę, po czym wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy kilka minut. Dodajemy umyte ( lub obrane ) i pokrojone w ćwiartki pieczarki i dusimy do momentu , aż odparuje nam się woda. Następnie dodajemy pokrojoną w grube półplasterki cebulę i dusimy kilka minut i zalewamy wszystko śmietaną
Pysznosci Babci BasiSKŁADNIKI: 8 plastrów schabu 2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki) 1 cebula (pokrojona w ósemki) kiełbasa firmy HAŃDEREK "Ze Wsi Buczkowice " (krojona w ćwiartki) sól pieprz musztarda 2 łyżki masła WYKONANIE: 1. Schab rozbić tłuczkiem. 2. Posypać solą i pieprzem. 3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy 4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek 5. Zwinąć
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 8 plastrów schabu 2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki) 1 cebula (pokrojona w ósemki) kiełbasa firmy HAŃDEREK "Ze Wsi Buczkowice " (krojona w ćwiartki) sól pieprz musztarda 2 łyżki masła WYKONANIE: 1. Schab rozbić tłuczkiem. 2. Posypać solą i pieprzem. 3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy 4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek
Dziś Ja gotujemnie dzisiaj naszło na polską kuchnię :) Przedstawiam Wam przepis na zraziki ze schabu nadziane ogórkiem kiszonym, cebulą i boczkiem. Przepis znalazłam na stronie mojegotowanie.pl Zapraszam do przygotowań! Składniki na 8 zrazików (4 porcje): 8 kotletów schabowych 8 plastrów boczku 16 plastrów ogórka kiszonego 8 plastrów cebuli 3-4 łyżki oleju 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 kostki rosołowe
My Culinary Artmięsa wieprzowego i w takim wydaniu lubimy je najbardziej:). Koniecznie z delikatnym sosem śmietanowym. By nie było nudno, urozmaiciłam go musztardowym posmakiem. Smacznego! 500g schabu 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 czubate łyżeczki ostrej musztardy 300 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Schab kroimy w plastry, delikatnie(...)rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na tarce. 2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab - powinien się zarumienić. Wtedy dodajemy warzywa i grzyby, zalewamy 1/2 litra wody. Dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę. 3. Do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę. Mąkę rozrabiamy w odrobinie zimnej
Szefowa kuchnipatelni a może kiedyś w woku? Składniki: na dwie porcje ok. 100-150 g makaronu chow main (pół paczki) 2 plastry schabu ok. 100 g pokrojonych pieczarek (1,5 szklanki) 1/2 czerwonej papryki 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka startego imbiru szczypiorek 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka oleju sezamowego 1/2 łyżeczki cukru 3-4 łyżki(...)mięso będzie kruche. Na koniec dodajemy pokrojone w plastry lub na ćwiartki pieczarki i starty imbir. Makaron gotujemy we wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Do schabu i pieczarek przekładamy podsmażoną cebulę z papryką i czosnkiem, dodajemy ugotowany makaron. Podsmażamy razem na patelni przez kilka minut, mieszając. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podajemy posypany posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
bistro mamawykorzystałam : 1/2 kg schabu 1 główkę młodej kapusty garść malutkich pieczarek 3-4 ziemniaki (u mnie ugotowane w mundurkach poprzedniego dnia) 2 cebule sól pieprz przyprawa do wieprzowiny świeży koperek ew. ulubione zioła olej Wykonanie: Schab kroimy w paseczki, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, odstawiamy(...)chłodne miejsce na ok. 30 minut. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, i odcedzamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy z każdej strony schab, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i oczyszczone pieczarki. Mieszamy i podsmażamy całość chwilę. Następnie dodajemy kapustę, mieszamy, podlewamy odrobiną wody, solimy, pieprzymy i dusimy całość około 10-15 minut. Kapusta powinna być miękka
Walijskie Pichcenieporcja mięsa być musi. Taka to już nasza polska tradycyjna. Zamiast nudnych schabowych polecam takie zraziki z warzywami. Pycha! Składniki: 1 kg schabu 4 marchwie 2 pietruszki 3 kiszone ogórki 1 por biała część 1 cebula musztarda delikatesowa Wikinga ROLESKI sól,pieprz 4 szklanki bulionu warzywnego mąka(...)panierowania olej do smażenia Wykonanie: Schab kroimy w plastry, każdy cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju. Do gotującego się bulionu przekładamy obsmażone roladki. Doprawiamy bulion
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 8 plastrów schabu, 300g pieczarek, 0,8l bulionu, 2 cebule, sól, pieprz, mąka pszenna, olej. Przygotowanie: Plastry schabu posolić i popieprzyć (mięsa nie rozbijać), obtoczyć w mące. Podsmażyć do zarumienienia na rozgrzanym oleju. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka i zalać bulionem. Przykryć pokrywką i pozostawić na średnim ogniu. Pieczarki pokroić w plastry, a cebulę w półksiężyce. Podsmażyć
W kuchni u Moniki