mięsem z dzika, lub sarny i podaję z komosą ryżową. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 300 gram mięsa z dzika (ja miałam akurat schab) 250 gramborowików 1 cebula 2 łyżki smalcu 30 ml nalewki z czosnku niedźwiedziego (można zastąpić wódką) świeży rozmaryn jałowiec pieprz sól Wykonanie: Mięso z dzika i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na smalcu
Quinoa Raz!Osobiście bardzo lubię sosy grzybowe, a z dodatkiem śliwki rewelacja. Wielkie podziękowania dla mojej kochanej mamusi, która systematycznie zaopatruje mnie w suszone grzybki :) Składniki: 4 kotlety ze schabu lub karczku 1 cebula 3-4 śliwki suszone 7-8 grzybów suszonych mąka do obtoczenia liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty pieprz mielony sól Mięso delikatnie rozbić. Posypać solą i pieprzem
kuchnia doskimocno doprawiony. Od Was zależy decyzja :) W każdym razie korzystałam z tego przepisu wielokrotnie, z pewnością i nie raz jeszcze do niego wrócę. Polecam! Składniki: kilka plastrów schabu woda, olej 1 cebula 1 listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz słodka mielona papryka ostra mielona papryka szczypta pieprzu cayenne mąka + śmietana Sposób wykonania: 1. Mięso delikatnie rozbijamy
Kuchnia domowa Animoja mama i najlepiej komponuje się on z kluseczkami, ja jednak podałam go z ryżem i również smakował wyśmienicie. Polecam! Składniki : 500g wieprzowiny (u mnie schab) 500g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 150ml śmietany 150ml jogurtu greckiego 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego duża szczypta płatków chili (wg smaku) duża szczypta słodkiej papryki sól, pieprz Przygotowanie
Codzienne GotowanieSkładniki: ok. 0,5 kg schabu koperek 1 duża cebula 1 marchew liście laurowe ziele angielskie sól i pieprz mąka do zagęszczenia Wykonanie: Mięso pokroić w plasterki, natrzeć je solą i pieprzem, pokropić oliwą z oliwek i posypać posiekanym koperkiem. Następnie poprzekładać mięso posiekaną cebulką i odłożyć do lodówki na ok 0,5 h. Podsmażyć mięso z obu stron
The Sweet Damselrobi wrażenie. Spokojnie możecie zaserwować to danie na rodzinne spotkanie przy stole. Zasmakuje na pewno. Składniki (na 5-6 osób z apetytem): 1,5 kg ładnego, chudego schabu karkowego 2 średnie cebule mały słoik majonezu kilka łyżek keczupu pikantnego sól, pieprz przyprawa do mięsa wieprzowego bez konserwantów Przygotowanie: Umyte mięso kroimy na kotlety grubości ok 1,5 cm. Bardzo lekko
Kuchnia po mojemuzrobić z zamrożonym farszem grzybowym po uszkach wigilijnych? Rolada wieprzowa z grzybami SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu farsz grzybowy (grzyby, cebula pietruszka) kasza pęczak sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, lubczyk Umyte kotlety wieprzowe rozbić na cienkie płaty. Posolić popieprzyć i ułożyć je w taki sposób by utworzyły prostokątna płaszczyznę. Nałożyć farsz i zrolować. Ja takie rolady dla bezpieczeństwa zawsze owijam nitką
MarciochaKucharzyBITKI Z PYSZNYM FARSZEM . Farsz każdy z Was może skomponować sam, ja daję propozycję, która warta jest spróbowania, zachęcam... SKŁADNIKI: 0,6 kg szynki wieprzowej lub schabu 2-3 duże cebule 150 g sera feta (lub mozzarella) dwie łyżki mąki łyżka koncentratu pomidorowego garść posiekanych orzeszków pistacjowych lub włoskich dwie łyżki natki
Kuchnia BeatySkładniki: 500 g schabu bez kości 1 cebula 3 ząbki czosnku 2-3 listki laurowe łyżka musztardy delikatesowej kilka gałązek tymianku łodyga selera naciowego (opcjonalnie) 1 cm korzenia imbiru sól, pieprz, zioła prowansalskie, rozmaryn, lubczyk 2-3 łyżki sosu sojowego, kilka kropel cytryny ok 10 suszonych śliwek pół paczki fasolki szparagowej łyżka oleju pęczek natki pietruszki 2 marchewki żółta
Gaździnka warzymoja jedna z ulubionych zup!Zupa bogata w grzyby.Aromaty.Wspomnienia.Składniki-dobrej jakości wędzonki- kiełbasa, schab, boczek itp. itd-cebula-4 ząbki czosnku100 g suszonych grzybów a nawet i więcej -śmietana-sól, pieprz, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, lubczyk, gałka muszkatołowa, maggiWsadzamy do garnkanaszą wędzonkę, dodajemy zioła. Zalewamy filtrowaną wodą, sparzamy nasze wyroby wędzone aby woda zabrała z nich
Z Kuchni Do Kuchnisiebie dodałam jałowiec.Składniki:5 grubszych plastrów schabu bez kości1 cebulasłodka mielona paprykaostra mielona paprykaszczypta chillisól, pieprz, cukierliść laurowyziele angielskiekulki jałowca2 gałązki świeżego rozmarynu1 łyżka mąki ziemniaczanejolejSposób przygotowania:1. Mięso umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i mocno zrumienić plastry mięsa. Obsypać papryką słodką i ostrą oraz chilli. Przełożyć do rondelka.2. Posiekaną cebulę dorzucić na patelnię, zrumienić, lekko posolić. Zalać
Kuchnia domowa Anipanierki. A smakuje naprawdę dobrze!Składniki:500 g schabu bez kości1 cebula150 g pieczarek3-4 ogórki kiszone (mogą być też korniszony)sól, pieprzolejSposób wykonania:1. Mięso umyć, osuszyć. Podzielić na 10 kotletów. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki.3. Cebulę pokroić w kostkę.4. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, obsmażyć cebulę z pieczarkami
Kuchnia domowa Anispróbować. Danie świetnie smakuje z kieliszkiem czerwonego wina jako dodatek, o czym sama się przekonałam. Składniki na 4-5 porcji: 750g mięsa gulaszowego z szynki (może być schab, szynka itp.) 2 cebule 2 pory – ok. 0,9 kg 4 średnie marchewki 1 liść laurowy szczypta chili sól pieprz Marynata: ¾ szklanki czerwonego wina wytrawnego 4 łyżeczki słodkiej papryki
Fabryka pomysłówschabu takie jak na kotlety (moje były ok 1 cm grubości) Chrzan z Imbirem sól pieprz papryka słodka mielona mąka do obtoczenia łyżeczka cukru 2 niewielkie cebule olej do smażenia kurkuma Wykonanie: Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety i przyprawiłam solą, pieprzem i papryką mieloną. Cebulę obrałam i pokroiłam na kilkumilimetrowe plastry. W woku rozgrzałam niewielką ilość
Blondynka Gotujedziś na pyszny i soczysty schab w sosie pieczarkowym. Pasuje zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykły dzień np. z kluskami. Polecam. Składniki: 1 kg schabu bez kości 30 dag pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól pieprz 2 łyżki mąki 3 łyżki śmietany 4 szklanki wody lub bulionu Schab natrzeć przeciśniętym czosnkiem, majerankiem, solą(...)strony przez 2 minuty. Przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykryciem. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oleju lub maśle. Dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki, solimy. Dusimy, aż płyn lekko odparuje. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy wodą lub bulionem. Przykrywamy. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu schab wyjąć, sos przełożyć do garnka, a w szklance wymieszać
Ewusiowe Smaki