schab w sosie - 2316 przepisów (strona:69/155)

Schab inaczej 265

której jestem w stanie porzucić wszystko dookoła, aby jak najwięcej czasu poświecić właśnie jej. Oderwana od pieluch przygotowałam noworoczny schab. Przepis pochodzi z mega starego poradnika domowego, podaję go w oryginale, choć przyznam, że teraz nie robiłabym sosu, jedynie mięso podlałam winem, a ser potarłam i przykryłam nim całość, bowiem z tym rozpuszczaniem sera bywa ciężko.  Składniki(...)mielona papryka  rozmaryn Sposób Schab pokroić na plastry, lekko je rozbić i obsmażyć na tłuszczu na rumiano. Posolić, posypać przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, pokryć plastrami wędzonego boczku i warstwą uprzednio podsmażonych pieczarek. W rondelku stopić pokrojony lub utarty żółty ser, podgrzać z winem na małym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia.  Przygotowanym sosem zalać mięso i wstawić

Kuchenne aromaty
Pulpety w sosie śmietanowo - ziołowym 107

ryżem, makaronem, lub kaszą, żeby była odmiana. Często wymyślam różne sosy, aby nadać im trochę innego smaku i wyglądu. Tym razem zdecydowałam się na sos śmietanowo - ziołowy. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500g schabu 1 jajko 1 łyżka kaszy manny do pulpetów 0,5 łyżeczki przyprawy włoskiej 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku mąka owsiana do panierowania

Waniliowe Improwizacje
Schab w sosie kurkowym 196

Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Kurki szybko umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Większe przekroić na pół. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety schabowe. Każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej. Na rozgrzany na patelni olej (4 łyżki) położyć(...)zależności od apetytów, porcja dla 4 - 5 osób. Świeże kurki można zastąpić puszką kurek w zalewie lub słoikiem duszonych kurek. Przygotowany w ten sposób schab jest soczysty i miękki, a kotlety nie wymagają dokładnego rozbijania. Sos kurkowy należy solidnie przyprawić pieprzem, gdyż grzyby dobrze smakują w połączeniu z tą przyprawą. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Schab pieczony w musztardzie 165

będzie podany na ciepło, można z wytopionego soku po doprawieniu i zmiksowaniu upieczonej cebuli i czosnku (jeśli nie są mocno zapieczone) zrobić sos. Sos zagęścić dodając 2 - 3 łyżki śmietany 30%, oczywiście chwilę gotować. Po wystudzeniu schab świetnie sprawdza się jako wędlina na kanapki. Jeśli ma być na kanapki, należy wystudzić go bez rozcinania rękawa. Zobacz również: schab pieczony

Kuchcik gotuje
Schab gotowany z warzywami 223

suchych, ale przygotowanie go w taki sposób gwarantuje, że suchy wcale nie będzie. Mięso jest kruche i delikatne, a w połączeniu z pysznym sosem i warzywami smakuje genialnie. Gorąco polecam   Przepis na dwie porcje dania Schab gotowany z warzywami   SKŁADNIKI: 4 plastry schabu sól pieprz czarny mielony 2 łyżki oleju 1 cebula 4 małe marchewki 1 pietruszka kawałek

WSZYSTKO SMACZNE
Roladki schabowe z cukinią i serem duszone w mleczku kokosowym 185

Dzisiejszy obiad- to kolejna udana improwizacja i schab w tej wersji na pewno będzie często gościł na moim stole. Jest pyszny, delikatny, sos jest kremowy z lekkim posmakiem kokosu. Ja uwielbiam takie połączenia smaków, a Was zachęcam do wypróbowania. Może Wam też posmakuje schab przyrządzony w ten sposób Składniki na 2 porcje: – 2 duże dobrze rozbite kawałki schabu(...)pokrywką z dziurką przez około 45 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i smażyć przez kilka minut ciągle mieszając sos, aż zgęstnieje. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Roladki schabowe z cukinią i serem duszone w mleczku kokosowym Roladki schabowe z cukinią i serem duszone w mleczku kokosowym Roladki schabowe

Smaki Armine
Schab duszony w pomidorach 149

Schab jest chudym mięsem, które łatwo przesuszyć. Duszenie mięsa powoduje, ze jest ono bardzo miękkie i soczyste a powstały sos pomidorowy przesiąknięty aromatem mięsa. Łatwe i niewymagające danie obiadowe dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 1kg schabu bez kości łyżka masła łyżka oliwy sól, czarny pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany, oregano 5 gałązek selera naciowego 500-600g pomidorów lub 2 puszki

Pyry na Gaz
Rurki z kostką schabową i szpinakiem 116

makaronu rurki 600 g upieczonego w rękawie schabu 200 g szpinaku 1 mały fenkuł (koper włoski) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany 1 łyżeczka mąki pszennej 6 dag żółtegostartego sera sól, pieprz biały do smaku Wstaw wodę na makaron i ugotuj go w czasie , gdy będziesz przygotowywać sos. Umyj i obierz warzywa. Posiekaj drobno cebulę(...)maśle. Dodaj fenkuła, posiekany drobno czosnek i przesmaż wszystko  posypując lekko solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokrojony w kostkę upieczony schab, zalej śmietaną i duś wszystko razem około 10 minut. Po tym czasie zagęść sos mąką wymieszaną w małej ilości wody. Dodaj  połowę żółtego sera - wymieszaj i dopraw do smaku ostatecznie. Na końcu dodaj  szpinak

Gotuj Sam!
Karkówka pieczona w sosie BBQ 701

sosie BBQ to mój pomysł na bardzo smaczną wędlinę domową. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na Domowe Wędliny w tym na: Schab pieczony Baleron pieczony Pasztet tradycyjny Dzisiaj zapraszam was na pieczone mięso w ostrym sosie berbecue (można użyć i łagodnego). Ten sos o dymnym posmaku świetnie komponuje się z mięsem. Na kanapki, do burgerów, na obiad, na świąteczny stół

Dorota Smakuje
Schabowe roladki w sosie kurkowo kremowym z kaszą gryczaną 185

kaszą gryczaną świetnie się zgrały i jeszcze lepiej smakowały. Składniki na ok 4-5 porcji : roladki: 0,5 kg schabu, ok. 150 g serka śmietankowego z papryką capresi, 2-3 ogórki konserwowe np. o smaku chili, 100 % oleju rzepakowego, sos kurkowo kremowy: 400 g świeżych małych kurek, 1 mała główka czosnku, ½ cytryny, pieprz czarny grubo mielony do smaku(...)mięsa. Schab zwijamy w roladę, jak krokieta, tak żeby mięso zamknęło boki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki. Oleju powinno być tyle, żeby mięso w połowie mogło być w nim zanurzone. Smażymy z każdej str. na złoty kolor. Roladki przekładamy do odsączenia na papierowy ręcznik, następnie gorące zwijamy w folię aluminiową, żeby zachowały temperaturę. sos kurkowo kremowy

Moniki Smakołyki
Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami oraz sałata z musztardą dijon 198

pieprzem, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy, potem przekładamy do naczynia żaroodpornego.  Na tej samej patelni przyrządzamy pieczarki - solimy, smażymy.  Kiedy my zajmowaliśmy się pieczarkami, ze schabu odciekło trochę soku - usuwamy go z naczynia żaroodpornego i przelewamy do jakiegoś pojemniczka - nie wyrzucamy! Przyda się on podczas przygotowywania beszamelu. Składniki na beszamel: - 80 gram sera Emmentaler - 2 łyżki(...)przypaliło i wszystko elegancko zgęstniało.  Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty na początku ser. Na samym końcu mieszamy wszystko z sosem z mięsa oraz pieczarkami. Kolejność warstw w naczyniu żaroodpornym: schab, beszamel z pieczarkami, ser Gran Padano. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (funkcja termoobieg bądź grill) przez jakieś 5 minut (aż wszystko ładnie się zarumieni). Składniki na sałatę: - sałata

Życie zamknięte w smaku
Roladki schabowe z piekarnika 343

Następnie wstawić do piekarnika i czekać na pyszny efekt. Schabowe roladki zapiekane z ziemniakami to jeden z wielu wariantów wykorzystania schabu. Jeśli lubisz dania z piekarnika, które są zazwyczaj mniej kaloryczne od smażonych, to nasz przepis na roladki ze schabu powinien Ci się spodobać. Z czym podawać roladki schabowe? Świetnie sprawdzą się z pewnością ziemniaki pieczone. Ale również ryż, kluski(...)Roladki ze schabu to z pewnością świetna alternatywa dla przepisu na klasyczny kotlet schabowy. Roladki z pieczarkami, roladki z boczkiem, roladki z grzybami, pomysłów jest naprawdę mnóstwo. Pamiętajmy tylko o jednym. Schab jest mięsem suchym (o niskiej zawartości tłuszczu) i nie będzie tak soczysty jak np. karkówka lub łopatka. Możemy to zrównoważyć farszem lub pysznym sosem. Polecamy! Roladki schabowe

Kuchnia Na Wypasie
Piersi z kurczaka w sosie z dwóch rodzajów papryk i szpinaku FIT 96

obiad do lunchbox’a. Dzięki użyciu dwóch rodzajów papryk – marynowanej i pieczonej do przygotowania sosu, uzyskujemy niesamowitą kompozycję słodko-słonych smaków. Tak przygotowany sos będzie pasował zarówno do drobiu, jak i do schabu, więc możecie kombinować do woli. Składniki: – 500g piersi z kurczaka/indyka – 300-400g marynowanej papryki (czerwonej) – 2 czerwone papryki – 2 garści(...)kostkę, a w małej miseczce łączymy oliwę, paprykę słodką i chili, sól oraz pieprz. Tak przygotowaną marynatą obtaczamy mięso i odstawiamy. Paprykę pieczoną i marynowaną blendujemy na gładki sos. Cebulę kroimy w kostkę. Kurczaka obsmażamy na patelni, gdy już będzie gotowy – ściągamy go z patelni. W miejsce mięsa wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy. Następnie dodajemy bulion lub wodę

Be Fit Be Strong
Schab pieczony w rękawie 47

Schab pieczony w rękawie i aromatycznej mieszance przypraw to doskonała propozycja zarówno na obiad, jak i dodatek w wersji kanapkowej. Pychota! Bardzo pyszny schab pieczony z wykorzystaniem rękawa, który świetnie sprawdzi się zarówno w wersji obiadowej podany z powstałym sosem własnym i dodatkami, takimi jak: kluski śląskie, kopytka czy modra kapusta, ale także zaserwowany jako ... The post Schab pieczony

Pogotujmy.pl
Sos tatarski 177

tatarski to chyba najlepszy towarzysz dla różnego rodzaju wypiekanych na świąteczny stół mięs. Idealnie łączy się ze schabem, mięsem z grilla, ale można go też podać na wigilijny stół, bo przecież śledzie w sosie tatarskim to niemalże klasyka. Nie warto sięgać w sklepie po słoik z sosem tatarskim, można zrobić go bardzo szybko w domu, a ten własnoręcznie wykonany

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania