schab w sosie - 2316 przepisów (strona:67/155)

Gulasz ze schabu w pomidorach 220

Składniki: 3/4 kg schabu ok. 1 kg pomidorów 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz 1/2 łyżki pasty z ostrych papryczek sól słodka papryka, zioła

czarrna od kuchni
Mini kotleciki mięsno - ryżowe 131

rączki, które mogą stanowić danie główne lub przekąskę pomiędzy posiłkami. Są smaczne na gorąco i po przestygnięciu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g schabu wieprzowego 0,5szkl. suchego ryżu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Ryż przesypałam do garnka, zalałam

Waniliowe Improwizacje
Schab w orientalnym wydaniu 221

Teraz przepis na schab w orientalnym wydaniu. Super proste i szybkie danie (liczone bez czasu moczenia schabu w mleku). Potrzebujemy:

Tylko pysznie
Carbonara ze szparagami 201

Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orientalny schab z grzybami mung 183

przepis autorski) Składniki: 0,5 kg schabu bez kości 1 garść suszonych grzybów mung sos sojowy imbir suszony chilli suszone czosnek suszony miód łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżka jogurtu naturalnego cebula olej do smażenia ziele angielskie i liść laurowy – po 2 sztuki sól, pieprz Przygotowanie: mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety, odłóż na bok grzybki zalej wrzątkiem o odstaw

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schab duszony 225

Dodajemy warzywa i podsmażamy razem do zeszklenia. Warzywa doprawiamy do smaku.    Dolewamy bulion, przykrywamy i dusimy 45-60 minut do miękkości mięsa. Schab jest gotowy.    Możemy go podać z ziemniakami, sosem brokułowym i dowolną surówką.    Sos brokułowy: -delikatne części brokuła gotujemy w niewielkiej ilości bulionu warzywnego -kiedy jest miękki miksujemy lub przecieramy przez sito

Maminek kulinarny
Wieprzowina smażona z brokułami 241

różyczki 1 łyżka oleju  arachidowego 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru 1 drobno posiekana papryczka chili 500 g wieprzowiny (u mnie schab) 2 łyżki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 1/4 szklanki bulionu 1-2 łyżeczki mąki kukurydzianej do sosu 1 łyżka cukru makaron ryżowy lub chiński Wykonanie: Brokuły blanszujemy (zalewamy wrzątkiem) przez minutę

Kulinarne przygody Gatity
Chińska zupa z jajkiem 376

następnego (musi być pikantna), dobra na chandrę. SKŁADNIKI (składniki na ok. 6 niewielkich porcji) 2-2,5 litra bulionu drobiowego 6 grzybów mun 200 gram schabu wieprzowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki octu ryżowego 2 jajka (roztrzepane) 2 łyżeczki cukru 1-2 papryczki chilli (z pestkami lub bez, może być więcej – w zależności

OstryKęs
Pulpety w sosie cytrynowym 203

Pulpety w sosie cytrynowym. Pyszny, tani i łatwy obiad. Sos cytrynowy będzie też pysznym dodatkiem do innych jasnych mięs, np. do gotowanego schabu, polędwicy, królika, czy gotowanej piersi kurczaka pokrojonej w plastry. Pulpety drobiowe przygotowałam według mojego przepisu na pulpety drobiowe . Składniki na sos cytrynowy: 1-1 ½ szklanki bulionu z gotowania pulpetów Ok. ½ szklanki słodkiej śmietanki 30% 1 łyżka masła

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab zapiekany z mozzarellą / Pork chops baked with mozzarella 308

Przedstawiam kolejny szybki pomysł na obiad dla zabieganych, a lubiących smacznie i domowo zjeść:). Soczyste kotlety ze schabu (najlepiej z kością) zapiekane z mozzarellą w miodowo-musztardowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek. Danie praktycznie „robi się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki np. z puree z kapustą i brie i lekką sałatkę, które stworzą przepyszny(...)obiad dla całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Schab zapiekany z mozzarellą (6 porcji) Składniki: 6 kotletów schabowych z kostką, każdy po ok 150-200 g 2 cebule pokrojone w cienkie plasterki 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 łyżki musztardy Dijon 3 łyżki miodu 1 łyżka mąki 300 ml śmietanki 18 % sól, pieprz i gałka muszkatołowa

karmelowy
Karkówka pieczona w sosie myśliwskim 205

jakiś czas piekę większy kawałek schabu lub karkówki i podzielony na porcje zamrażam ( część na obiady , część krojona w cienkie plasterki do chleba).Te obiadowe porcje podgrzewam potem w różnych sosach. Sprawdziłam swoje przepisy na karkówkę i okazało się, że nie pokazałam najprostszego przepisu ( tzn. spisywałam przepis na kotlety z karkówki w sosie myśliwskim ale to nie to samo). Czytaj

Buniabaje w kuchni
Karkówka duszona w ciemnym piwie 387

Wprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w czerwonym winie z suszonymi śliwkami  i schab duszony w śmietanie z pieczarkami . Dzisiaj przedstawiam przepis na karkówkę duszoną w ciemnym piwie, z dodatkiem miodu i przypraw. Najlepiej smakuje z ugniatanymi ziemniakami lub pieczywem

My Culinary Art
Schab zapiekany w sosie śmietanowo - musztardowym 284

bardzo polecam tak przygotowany schab, bo nam bardzo smakował. Mięso nie było za suche a śmietana wraz z pozostałymi dodatkami utworzyłam aromatyczny sos. Mięso podałam z ziemniakami i surówką z kapusty. Pychota :) 4 porcje: Składniki: 4 plastry schabu 3 marchewki 1 pietruszka 3 cebule 200 g śmietany 18% 200 g śmietany 30% musztarda miodowa Dijon - Maille ( De Care ) sól, pieprz

My simple kitchen
Schab inaczej 300

której jestem w stanie porzucić wszystko dookoła, aby jak najwięcej czasu poświecić właśnie jej. Oderwana od pieluch przygotowałam noworoczny schab. Przepis pochodzi z mega starego poradnika domowego, podaję go w oryginale, choć przyznam, że teraz nie robiłabym sosu, jedynie mięso podlałam winem, a ser potarłam i przykryłam nim całość, bowiem z tym rozpuszczaniem sera bywa ciężko.  Składniki(...)mielona papryka  rozmaryn Sposób Schab pokroić na plastry, lekko je rozbić i obsmażyć na tłuszczu na rumiano. Posolić, posypać przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, pokryć plastrami wędzonego boczku i warstwą uprzednio podsmażonych pieczarek. W rondelku stopić pokrojony lub utarty żółty ser, podgrzać z winem na małym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia.  Przygotowanym sosem zalać mięso i wstawić

Kuchenne aromaty