schab w sosie - 2316 przepisów (strona:65/155)

Bitki z grzybami 97

Bitki z grzybami to pomysł na smaczny obiad. Do przygotowania tego dania potrzebujemy wieprzowiny bez kości np karkówki, schabu lub szynki. Leśne grzyby dodane do sosu w którym dusi się mięso wnoszą niesamowity aromat i smak. Danie świetnie komponuje się z kaszami np pęczakiem, kaszą jęczmienną perłową, gryczaną, jaglaną czy bulgurem w towarzystwie sałaty. PRZEPIS NA BITKI Z GRZYBAMI Składniki

Dorota Smakuje
Zrazy wieprzowe w sosie z ogórków kiszonych 96

Zrazy wieprzowe w sosie z ogórków kiszonych 6 kotletów wieprzowych (schab, szynka), 2 cebule, 1 – 2 ząbki czosnku, 4 – 5 ogórków kiszonych, 200 ml dobrego bulionu (może być wieprzowy, drobiowy), sól, cukier, listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, masło klarowane lub masło i olej Cebule pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki pokroić w niezbyt cienkie półplasterki. Kotlety

królestwo garów
Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros 109

jest doskonałą bazą do wszelakich zapiekanek oraz sałatek. Dołożymy szybko przyrządzonego kurczaka, warzywa konserwowe, choć możesz równie dobrze użyć na przykład świeżej papryki, ser, łatwy sos i gotowe. Pomysły na obiady. Przepisy  Schab w kapuście kiszonej Tarta z kurczakiem Młoda kapusta zasmażana Kotlety drobiowe Tortilla z kurczakiem gyros Pyszna zapiekanka inspirowana sałątka gyros. Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros

MamaOskarka
Schab z kością duszony w mleku 111

wyjąłem i odłożyłem. W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem. Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin. Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami

R'n'G Kitchen
ŻEBERKA W DOMOWYM SOSIE PIECZENIOWYM 156

wiem jak Wy , ale ja uwielbiam mięsa w pysznych , kremowych sosach.Zazwyczaj są to bitki że schabu lub wołowiny , ale żeberka w tym SOSIE wyszły wyśmienite.Polecam bardzo ten przepis na wspólne , rodzinne spotkania przy stole. 1 kg.żeberek 2 łyżki mąki do obsypania mięsa 2 cebule sól, pieprz ostra i słodka papryka mielona szczypta czosnku granulowanego przyprawa uniwersalna bulion mięsny

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tajska wieprzowina z dynią 150

pokrojone w plasterki 2 średnie cebule drobno pokrojone 2 łyżki czerwonej pasty curry 0,5 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kozieradki 2 łyżeczki brązowego cukru 400g wieprzowiny (schab) pokrojonej w cienkie plastry 2 łyżki sosu rybnego 400ml mleka kokosowego połowa dyni piżmowej (około 700g) obrana i pokrojona w kostkę swieża kolendra sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Na głębokiej patelni

Codzienne Gotowanie
Weekend na Węgrzech - relacja 201

alkoholowy, nie zjadłam nawet połowy. Do posiłku zamówiliśmy piwo Dreher (jasne i ciemne). Druga kolacja znów była nierówna. Na przystawkę podano naleśnik z mięsnym farszem oraz sosem , a na danie główne pieczone plastry schabu ze słoniną i frytkami . Deser tym razem był przyjemny: śmietankowy deser z kwaskowatymi malinami . Drugie danie było bardzo tłuste i znów za słone, nie zjadłam całego

Pasja Smaku
Pita 173

schab pokrojony w plastry  pomidor ogorek  cebula  sos czosnkowy ketchup  bulka pita  sol  pieprz papryka slodka Myjemy mieso, osuszamy i doprawiamy przyprawami ( mozna utuc jak na kotlety ) Szmarzymy mieso wczesniej obtaczajac tylko w mace   Myjemy warzywa i wszystkie kroimy w plasterki  Rozkrajamy bulki i ukladamy warstwowo  pomidora, cebule, ogorka mieso

Klaudynkowa kuchnia
Schab z nadzieniem orzechowo koperkowym. 152

Dziś mam kolejną propozycję na nadziewany schab. Idealnie pasuje do obiadu ale i na zimno z ulubionym sosem i kromeczką chleba smakuje wyśmienicie.  Tutaj znajdziecie równie smaczny ale inny pomysł na odświętne danie.... Składniki; ok. 70 dag schabu bez kości składniki marynaty; 1/3 szklanki oleju 4 łyżki koperku drobno posiekanego 1 łyżeczka soli Skworcu , pół łyżeczki   pieprzu Skworcu

Radość kipiąca uśmiechem.
Schab w sosie żurawinowym 135

szkl rosołu 1 łyżka smalcu Schab lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Na patelni rozgrzać smalec, schab przyrumienić z obu stron, rosół rozmieszać z konfiturą z żurawiny, dodać do mięsa, redukować sos na średnim ogniu od czasu do czasu polewając mięso sosem, mięso można obrócić. Kiedy sos będzie gęstniał nie pozostawiać go juz bez kontroli. Podawać

Gotowanie jest łatwe
Schab tonkatsu w panko – kotlety schabowe po azjatycku 92

Zobaczcie, jaki pomysł na wariację na temat ma @decare! Kotletu schabowe (a w wersji wegetariańskiej – tofu) panierujemy w chrupiącym panko i podajemy z korzennym, słodkim sosem tonkatsu. Podoba Wam się taka wersja- spróbujcie schab tonkatsu w panko! Schab  … Artykuł Schab tonkatsu w panko – kotlety schabowe po azjatycku pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Domowa wędlina – pieczona łopatka 283

Zapewne wielu z Was zastanawia się z czego są zrobione wędliny, które możemy kupić w sklepie :) Ile jest w nich mięsa, a ile sztucznych polepszaczy smaku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab zapiekany z pieczarkami pod beszamelem 131

mleko, mąka, masło, śmietana, starty żółty ser, pieczarki, cebula. Przygotowanie: Schab naszpikować czosnkiem, posolić, odstawić na noc do lodówki. Włozyc do naczynia żaroodpornego lub garnka, zalać go do ¾ wysokości wrzącym osolonym mlekiem i wstawić do piekarnika. Po upieczeniu wyjąć mięso a mleko przecedzić i zrobić na jego bazie sos. Sos: Zrobić(...)zasmażkę z mąki i masła rozprowadzić to mlekiem z mięsa, śmietaną i dodać żółtego startego sera. Osobno przesmażyć pieczarki (ewentualnie z cebulą). Schab kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przekładamy mięso z pieczarkami, polewamy sosem, wierzch posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy do zrumienienia w temperaturze

Państwo Wojtczuk gotują
Roladki schabowe z kiszoną kapustą i kurkami - kategoria mięso 224

schab i kiszoną kapustę a do tego troszkę świeżych kurek:) Długo się nie zastanawiając przygotowałam farsz i zrobiłam mięsne roladki. Całość poddusiłam w pysznym sosie z dodatkiem czerwonego wina. Wyszło bardzo smacznie... Składniki: 1/2 kg schabu bez kości,  150g kiszonej kapusty,  300g kurek, cebula,  pęczek szczypioru,  4 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,  sól, pieprz,  szczypta(...)smażenia, zasypać łyżką mąki. Smażyć minutkę. Dodać resztę koncentratu pomidorowego, tymianek i estragon oraz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Wlać wino oraz szklankę wody.  Włożyć roladki do sosu, dusić po przykryciem około 20 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Z miłości do słodkości
Schab z brzoskwinią w galarecie 197

momencie należy zmniejszyć ogień) . Po upływie czasu, garnek zdjąć z ognia i poczekać, aż samoczynnie opadnie ciśnienie oraz odblokuje się pokrywa od szybkowaru. Gotowy schab przełożyć na deskę i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie sos przelać przez gazę, aby przecedzić wywar. Ewentualnie dolać wodę, ponieważ musi powstać 1 l płynu. Sos podgrzać, posmakować, ewentualnie dosolić i do gorącego wsypać żelatynę

Ugotować
Zagubione Schabowe 460

Zagubione Schabowe Często zostają nam kotlety schabowe, rozgrzewane na drugi dzień, nie są już takie smaczne. Proponuję zanurzyć w aromatycznym sosie, żeby kotlet nadal miał swoje walory smakowe. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz(...)roztrzepanym widelcem jajku i następnie panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.   Połowę kotletów układamy na dnie naczynia. 5.   Robimy sos pieczarkowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.   Sos zagęszczamy serkami topionymi, prużymy do chwili ich rozpuszczenia

Kulinarna Chwila
Kieszonki schabowe ze świeżymi śliwkami i wędzonym boczkiem 212

surowy schab , surowy  wędzony boczek , świeże śliwki , sól , pieprz , majeranek , cebula , czosnek , tłuszcz do obsmażenia, słodka śmietana  do doprawienia sosu. Boczek pokroić w średniej grubości plastry - nie mogą być większe niż nasz kawałek schabu. Śliwki umyć i wypestkować. Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pociąć na dość grube plastry. Od węższego brzegu naciąć przez środek ostrym(...)obrać i posiekać. Do obsmażonych kotletów dodać cebulę i czosnek - wszystko razem udusić do miękkości mięsa, podlewając bulionem lub wodą. Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je i doprawić sos. Ja nie dodawałam już mąki, lecz użyłam odrobiny słodkiej śmietanki, którą zagotowałam z wytworzonym podczas duszenia sosem. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Takie

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania