Schab w lekkim sosie pieczarkowo-cebulowym

Schab w lekkim sosie pieczarkowo-cebulowym

Schab w lekkim sosie pieczarkowo-cebulowym

Pyszne mięsko w pysznym sosie - idealne na niedzielny obiad. Składniki: 1 kg schabu 1 cebula 3-4 pieczarki olej do obsmażenia mięsa mąka krupczatka do obtoczenia mięsa 1 suszony grzybek listek laurowy ziele angielskie 1 łyżka śmietany 12-18% woda sól, pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy mielona wędzona papryka natka pietruszki Sposób wykonania: 1. Mięso pokroić na plastry. Oprószyć pieprzem z obu stron. Mięso lekko rozgnieść ręką, po czym obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron. 2. W mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.