schab w sosie - 2316 przepisów (strona:106/155)

Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 949

pieczone w pysznej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab po bałkańsku PRZEPIS TUTAJ *** *** Żeberka pieczone w kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe inaczej PRZEPIS TUTAJ *** *** Sezamowe roladki drobiowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w ketchupowo-majonezowej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Wołowina po burgundzku PRZEPIS TUTAJ *** *** Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Łopatka ziołowa pieczona

Blog z Apetytem
ROLADA SCHABOWA W MARYNACIE MUSZTARDOWEJ NADZIEWANA CEBULĄ + FILMIK 218

całkowicie odparować.  Na rozwinięty schab wykładamy ostudzoną cebulę, mięso zwijamy delikatnie jak roladę, następnie związujemy nicią.  Roladę pieczemy w naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczenia, w temperaturze 180 % C, przez około 1- 1,5 godziny.  Po całkowitym ostudzeniu z mięsa zdejmujemy nić, kroimy mięso na plastry. Z powstałego wywaru można przygotować sos pieczeniowy.  Mięso podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Jednogrankowy miszmasz cukiniowo pomidorowy 201

miękkości.Na drugiej patelni smażymy schab pokrojony w kostkę oraz mielone podlewając rosołem .Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojoną marchew i nadal dusimy.Teraz przekładamy je do cukinii i pomidorów.Dusimy razem,doprawiamy zmielonym czosnkiem oraz solą,pieprze,papryką  mieloną do smaku.Pomidory i cukinii nam się rozgotują i tak ma być,mamy gotowy sos z mięskiem.Makaron gotujemy al-dente

Różowa kuchnia
Schab wędzony dymem w płynie 144

aromat wędzarniczego dymu (na przykład: zup, sosów, czy też potraw jednogarnkowych). I ja postanowiłam się skusić na wypróbowanie tego płynnego dymu, bo słyszałam od różnych osób, że daje bardzo ciekawe efekty smakowe. Zastanawiałam się jakie danie przy jego użyciu przygotować i po chwili zastanowienia wybór padł jednak na klasykę, czyli wędlinę. Postanowiłam zrobić schab, który najpierw marynowałam w  solance

Kulinarne przygody Gatity
ZRAZIKI SCHABOWE Z WARZYWAMI 120

kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju. Do gotującego się bulionu przekładamy obsmażone roladki. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem. Gotujemy roladki ok 45 minut. Bulion z gotowania roladek zagęszczamy mąką. Roladki podajemy z ziemniakami, polewamy sosem

Z Majeczką w kuchni
Bogracz 174

przeróżne formy bogracza. Od konsystencji wręcz sosu aż po bardzo rzadką zupę. Można go zrobić troszkę ostrym ( ja tak zrobiłam) albo łagodnie jeśli ktoś nie gustuję w ostrych przyprawach. To danie zajmuje troszkę czasu ale w sumie na samo przygotowanie ponieważ później musi się samo gotować :) Zakupy: - 1 kg szynki - 0,5 kg schabu - 3 piersi z kurczaka - marchewka

Tanio smacznie i prosto
Schab w sosie musztardowo koperkowym 257

koperku, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Plastrów schabu nie rozbijać, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i mięso z obydwu stron podsmażyć do zarumienienia. Następnie mięso przełożyć do głębszej patelni i zalać wodą. Przykryć pokrywką i dusić ok.,30min. na niewielkim ogniu. Po tym czasie dodać musztardę, zamieszać i spróbować sos. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć

W kuchni u Moniki
Rolada schabowa ze śliwką 139

strony przykrywamy folią aluminiową aby schab nie wysechł. Gdy rolada będzie upieczona,  zlewamy płyn z pieczenia do garnuszka w którym gotowały się śliwki( możemy podlać trochę wody na blaszkę, wymieszać aby nic nam się nie zmarnowało). Podgotowujemy. Lekko miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem ewentualnie odrobiną cukru ( według uznania ). Pokrojoną roladę podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 260

Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Polędwiczka z wiśniowym sosem autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Karkówka z grilla marynowana w wódce autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Pieczony karczek z tymiankiem, czosnkiem i cytryną autorka: Goaa | blog: jedz i smakuj Karkówka(...)życie Szaszłyki wołowe na grillowej patelni Ballarini autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Rolada z indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami

Kuchenna Kontrrewolucya
Schab duszony z warzywami 175

inaczej, bez panierki i bez sosu. Przepis został zaczerpnięty z jednego z blogów kulinarnych, jednakże efekt przede wszystkim zdjęciowy jest zupełnie inny. Wstawiłam zdjęcia potrawy takiej jaka w rzeczywistości jest, bez żadnych poprawek kolorystycznych (filtry etc.). Wygląd warzywny może odstraszać, ale smakował wybornie. Przy okazji jedzenia mięsa możemy jeść przecież zdrowo. Składniki na schab duszony z warzywami (3 porcje): schab

Karola gotuje
Roladki schabowe z mozzarellą i szpinakiem 179

granulowany oliwa  Przygotowanie : Schab oprószam sola i pieprzem. Rozklepuje układam świeży szpinak i mozzarelle, oprószam czosnkiem.  Zwijam w roladki. Spinam wykałaczkami.  Opiekam na oliwie po 2-3 min z każdej strony i przekładam do naczynia. do zapiekania. Zapiekam w 200 stopniach przez około 20 - 25 min pod folią, odkrywam polewam powstałym sosem i dopiekam do zarumienienia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gulasz z soczewicą i gotowanym schabem 182

posiekać. Warzywa zalać wywarem, dodać schab, obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, przepłukaną soczewicę i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Wlać passatę, a następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolę razem z posiekaną natką, ziołami i kminkiem. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy oraz słodką paprykę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, gdyby sos okazał się za kwaśny. Podawać jako

Czerwień i błękit
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 171

Sos czosnkowy: ząbki czosnku blenderować z szczyptą soli. Stopniowo  dodawać olej, aż powstanie puszysta i elastyczna pianka. Na koniec dodać  sok z cytryny, miód, szczyptę ziół i natkę pietruszki. Zalecam  ostrożność przy stosowaniu - ostry ! II miejsce – Blender (pałka) MBL-04   Magdalena Skrzypek wygrywa, bo jej przepiękny i smakowity schab moje serce zdobywa. Schab z morelami

Moniki Smakołyki
Rolady schabowe z serem bałkańskim według Karola Okrasy. 134

minut.  Rolady schabowe: Plastry schabu myjemy, osuszamy, zawijamy w folię i rozbijamy na grubość około ½ cm. Doprawiamy białym pieprzem i zawijamy w nie farsz. Spinamy wykałaczkami. Roladki pieczemy na natłuszczonej patelni grillowej ( ja zrobiłam je na grillu elektrycznym, a potem jeszcze włożyłam na chwilę do piekarnika razem z marchewkami i niewielką ilością sosu). Sos piwny: Do garnka wrzucamy

noteskulinarnyfiga
Roladki ze schabu ze śliwkami i grzybami 201

Jeszcze jedna wersja zrazów/roladek schabowych. Zamiast tradycyjnego nadzienia ( ogórek kiszony, cebulka, skórka razowca, wędzonka itd. ) nadziałam roladki suszonymi śliwkami bez pestek i grzybami suszonymi. Dodałam

Buniabaje w kuchni