schab w sosie - 2316 przepisów (strona:107/155)

Domowe zdrowe i najlepsze - pieczona szynka 228

schabu, niż kupować gotowe nafaszerowane  nie wiadomo czym wędliny. Staram się tak robić, chociaż nie zawsze mam na to czas. Dzisiaj prezentuję przepis na pyszną szyneczkę pieczoną w naczyniu żaroodpornym.Pieczeń zachowuje swoją soczystość i może być podana zarówno na ciepło, jak  i na zimno. Do tego odpowiedni sos

W kuchennym oknie Ewy
Świąteczna polędwiczka nadziewana quinoą, borowikami i wędzoną śliwką 164

inny, chyba bardziej kobiecy ;). Zamiast schabu wybrałam delikatniejszą polędwicę wieprzową, a śliwkę zastosowałam z umiarem tylko jako akcent towarzyszący innemu świątecznemu składnikowi - borowikom, które podsmażyłam na maśle z szalotką. Oczywiście nie byłabym sobą gdyby bazy nadzienia nie stanowiła quinoa, tym razem czarna, w moim odczuciu najbardziej świąteczna. Pieczeń podałam w towarzystwie kluseczek śląskich i sosu na winie z czarnej porzeczki

Quinoa Raz!
Duszony schab z warzywami 243

talarki. Warzywa dodać do usmażonego schabu i zalać gorącą wodą, tak aby dokładnie wszystko zakryła. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, paprykę, pieprz i kostkę rosołową. Całość dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. U mnie to zajęło około 1,5 godziny. Po tym czasie wlać stopniowo śmietankę, wymieszać. Chwilę pogotować. Na koniec jeżeli stwierdzimy, że sos jest zbyt rzadki, można

Świat Domowej Kuchni
Tagin po Polsku... 159

Składniki: - 5 plastrów schabu - 3 marchewki - 1 por - 1 cebula  - 6 ząbków czosnku - 3 łyżki oleju Przyprawy: - 1 łyżeczka gorczycy białej - 1 łyżeczka kolendry w ziarnach - 1 łyżeczka rozmarynu, estragonu, tymianku  - 5 ziarenek pieprzu czarnego - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich  - pół łyżeczki pieprzu białego mielonego - sól,pieprz - odrobina chili  Sos chrzanowy: - sos który

Zainspiruj się kuchnią
Schab z cebulą 125

nacieraj mieszanką przypraw. Natarty schab pozostaw w lodówce około 15 min. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Włóż do naczynia z masłem mięso i łyżką delikatnie polej je z wierzchu.Przykryj i wstaw do piekarnika. Cebulę pokrój w piórka i po 20 min dodaj ją do mięsa. Dolej wodę i od czasu do czasu polewaj sosem mięso. Piec około

O kuchni z uczuciem
Pomidorowy makaron ze schabem i chorizo - Pudliszki - pomidorowe inspiracje / mięso 204

cytryny Przygotowanie : Rozgrzać oliwę, schab pokroić w mniejszą kostkę, przyprawić według uznania. Przesmażyć, dodać plasterki chorizo. Całość poddusić razem z suszonymi pomidorami. Dodać czosnek, cynamon oraz cukier. Koncentrat wymieszać z szklanką wrzątku, dodać do mięsa i kiełbasy. Całość dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wymieszać z sosem. Posypać ziołami. Całość tuż przed

Magiczne Życie Marty
Sałatki i surówki na polskich stołach 111

bardzo zdrowe pożywienie, gdyż pełne witamin, błonnika i minerałów. Potrawa nie jest również kaloryczna. O kaloryczności sałatek i surówek decydują dodatki takie, jak majonez, śmietana, oliwa, czy specjalne sosy. Surówki ogólnie Surówki serwowane są zazwyczaj do dania głównego. Surówka jest sałatką przygotowaną z surowych warzyw lub nawet owoców. Surówki są bardzo zdrowe i zazwyczaj mniej kaloryczne od sałatek. Często(...)także z dodatkiem warzyw świeżych, a nawet owoców, jak np. jabłek. Lecz składnikami do sałatek mogą być także inne produkty żywnościowe, jak gotowana pierś z kurczaka, gotowany lub pieczony schab, jaja, ser feta lub inny ser biały, ser żółty, ryby, śledzie, gotowane ziemniaki, ziarna, orzechy, ryż, makaron, kasze, grzyby, owoce morza. Sałatka jest szybką, zdrową, smaczną i atrakcyjnie wyglądającą przekąską

ProstePesto.pl
Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku 111

taki jest właśnie kkanpunggi, czyli smażony kurczak po koreańsku z dużą ilością czosnku, pora i sosu sojowego. Poniżej sprawdzony przepis na ten koreański przysmak. Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku Składniki: Dwa pojedyncze filety z kurczaka (ok. 500g) Świeży imbir około 1cm kawałek Sos sojowy Białko z jednego jajka 100g mąki ziemniaczanej 1 por 4 ząbki czosnku ½ łyżeczki papryki(...)oleju na którym obsmażamy kawałki kurczaka na złoty kolor . O bsmażonego kurczaka przekładamy do miski i odkładamy na bok. W czasie gdy smażymy mięso możemy przygotować sos . D o salaterki wlewamy dwie łyżki sosu sojowego, cztery łyżki wody, jedna łyżeczkę octu winnego, dodajemy jedną łyżeczkę cukru trzcinowego i pół łyżeczki mąki ziemniaczanej, wszystko dokładnie mieszamy. Czosnek obieramy i kroimy

Księga-Smaku
Szybki gulasz z wieprzowiny 129

schabu odkroimy ~500 g, które kroimy w kostkę, przyprawiamy:  solą, pieprzem i papryką lub gotową dobrą przyprawą do mięsa. Przyprawione mięso wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy, potem po 3-4 min. dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy pod przykryciem 4-5 min., można lekko podlać 1/2 szkl. wody, potem  przygotowujemy zaklepkę na sos: 200 ml mleka, czubata łyżka mąki

chleba naszego
Schab w sosie własnym z pęczakiem i surówką 188

lnianego sól, pieprz, cukier Schab kroicie w kawałki, solicie i obsmażacie na mocno rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zarumieni ze wszystkich stron. Marchewkę myjecie, obieracie i kroicie w półkrążki. Mięso przekładacie do garnka, zalewacie wodą, aż ta je przykryje, dodajecie marchewkę, ziele angielskie, listki laurowe i gotujecie na wolnym ogniu, aż będzie miękkie. Aby zagęścić sos możecie dodać łyżkę śmietany

GRUBY WAŁEK
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM 173

patelni kładziemy masło. Schab kroimy w plastry, każdy oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, obsmażamy. Na drugiej patelni na masełku szklimy posiekaną cebulę, dorzucamy też pokrojone w plastry pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki się zrumienią wlewamy ok pól szklanki bulionu oraz śmietanę. Na patelni układamy kotlety, podduszamy razem aż do zgęstnienia sosu

Z Majeczką w kuchni
Bitki w sosie pomidorowym 203

jakie smaczne.. schab lub polędwica cebula susz warzywny   koncentrat pomidorowy przyprawa meksykańska sól, pieprz listek, ziele bulion  śmietana Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebulę, warzywa oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody.Pod koniec dodać śmietanę. Sos można zagęścić

Moje domowe kucharzenie
Kanapka na wiosnę 191

wersję bardziej lajt bez sosów. Wyroby które otrzymałam z linii Nove -Natura nie zawierają: glutenu fosforanów glutaminianu sodu sztucznych przeciwutleniaczy sztucznych konserwantów oraz żadnych składników zaczynających się na E. A oto jakie produkty możemy kupić z tej linii: kiełbasa długa bez E kiełbasa krótka bez E parówki bez E szynka zrazowa z tłuszczem szynka zrazowa schab bez E krakowska

Ala piecze i gotuje