schab w sosie - 2316 przepisów (strona:103/155)

Mini kotleciki musztardowo - piwne 64

podawać jako przekąskę na ciepło lub na zimno z różnymi sosami, można je nadziewać na patyki od szaszłyków lub robić z nich koreczki. Można je również podać jako danie główne np. z frytkami i surówką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 500g mięsa wieprzowego (u mnie schab) 1 jajko 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki piwa jasnego 1 łyżka

Waniliowe Improwizacje
kotlety ze schabu z kurkami 160

drugiej patelni rozgrzewamy kolejną łyżkę masła i układamy zamarynowane kotlety ze schabu, rumieniąc je z każdej strony na złoty kolor. Przesmażone kotlety dodajemy do grzybów, całość podlewamy słodką śmietaną, solimy i dusimy pod przykryciem przez kolejne 20 minut. Gotowe kotlety wykładamy na talerze, razem z kurkami i śmietanowym sosem, podając z kaszą lub innymi dodatkami

Miód i pieprz
Schab duszony w młodej kapuście 158

kostkę. Koperek drobno posiekać.  Przygotowaną kapustę przełożyć do garnka, przykrywając schab. Do kapusty dodać pomidory. Całość delikatnie wymieszać i dusić około 15-20 minut. Gdy kapusta wyraźnie się skurczy to całość przyprawić solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodać posiekany koperek. Gotować jeszcze kilka minut bez przykrycia. Sos powinien wyraźnie się zredukować

Ugotować
Schab faszerowany pieczarkami i porem. 104

Faszerujemy mięso i związujemy nitką, aby farsz nie wypadał. Obsmażamy schab ze wszystkich stron na smalcu, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy kminkiem, dodajemy smalcu i podlewamy troszkę wodą.  Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 1,5 godziny, polewając mięso co pewien czas sosem w którym się piecze. Smacznego

Symfonia smakowa
Schab pieczony - soczysty i kruchy. 143

Składniki : około 1 i 1/2 kg schabu  Marynata : 1/4 szklanki octu jabłkowego 2 łyżeczki soli najlepiej nieoczyszczonej lub morskiej 3 łyżki oleju 2 listki laurowe 5 - 6 ziaren pieprzu czarnego 3 ziarna ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku 1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka ziół prowansalskich Przygotuj również :   4 ząbki czosnku 1 łyżeczkę mielonej czerwonej papryki(...)pokroisz na porcje i polejesz ulubionym sosem. Możesz też wystudzić i dodawać go na kanapki. Mięso to jest soczyste, kruche, nie czuć w nim octu ( nie jest kwaśne ). Mięso to jest smaczne i zdrowsze od mięsa wędzonego i marynowanego w roztworze z pelkosoli, tu nie ma jej ani grama. Schab ten doskonale sprawdzi się na świątecznym stole. Polecam, mięsko jest

Przepisy i porady kulinarne
Spaghetti po polsku z mięsem mielonym 191

Spaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab pieczony 98

godziny do zamarynowania. • Schab zawinąć szczelnie w folię aluminiową lub wstawić do naczynia żaroodpornego z przykrywką. • Wstawić do zimnego piekarnika, nastawić na 180 st.C i piec przez 1,5 godziny. • Zostawić do wystygnięcia w folii lub naczyniu. Nam najlepiej smakuje z sosem jabłkowym. Przepis jutro na blogu

To co kocham
Placki ziemniaczane z polędwiczką. 121

znajomej, wybornej kucharki P. Geni. Ona te placuszki przygotowuje ze schabem, albo mięsem mielonym- ja dziś zrobiłam je z zamarynowaną polędwiczką i grubo mielonym serem. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa 10 dag. sera startego na grubych oczkach cebula 1- 1,5 kg. ziemniaków 4-5 łyżek mąki 1 łyżeczka sosu teriyki  przyprawy: sól, pieprz, vegeta, lubczyk masło klarowane,olej WYKONANIE

Kuchnia Beaty
Rolada ze szpinakiem 181

pieprzymy do smaku. Wykładamy na warstwę mielonego mięsa. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Kanapka ciabatta 232

kanapka na ciepło lub zimno, do której zamiast masła, czy sosu wykorzystałam pastę ze zmiksowanych domowych suszonych pomidorów . Ja podałam ją na gorąca, ciabatta jest obłożona miękkim serem mozzarella, domową gotowaną szynką , pomidorkami koktajlowymi oraz fioletową i zieloną bazylią. Do tej kanapki można też użyć wędzonej szynki, gotowany schab, normalnej wielkości pomidory oraz inny typ sera np. ser kozi. Polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Świąteczne ciasta – 12 przepisów 85

przepyszne! Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Schab ze śliwką Zakwas buraczany na barszcz Uszka wigilijne Paszteciki z mięsem Ryba po grecku Śledzie z żurawiną Zobacz też nowe przepisy Świąteczne ciasta – 12 przepisów Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Bogracz Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Artykuł Świąteczne ciasta – 12 przepisów pochodzi

okolicepalnika.pl
Wieprzowina z Laosu , danie z woka 123

danie wybitnie się sprawdzi składniki : 0,3 kg szynki lub schabu wieprzowego ( chudej wieprzowiny ) 1 kapusta pak-choi 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchew 1 papryka spiczasta , o cienkim miąższu szczypiorek 1 opakowanie makaronu sojowego vermicelli ( 200 g ) 1 łyżeczka prażonego sezamu 1 łyżeczka sosu rybnego 1 płaska łyżeczka chilli ( jak nie lubicie ostrego , można

Ogrodnik w podróży
Schab w miodowej marynacie. 143

Jeśli jest taka możliwość można na całą noc. Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy wodą do poziomu około 5 mm, wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło (żeby soki zostały w mięsie). Pozostały sos można zagęścić odrobiną mąki i mamy pyszne dopełnienie naszego obiadu

Moje-pitraszenie
SOCZYSTY SCHAB Z PIEKARNIKA 214

się ładnie przyrumienił (ale nie przypalił). Podpieczony schab przekładamy na papier do pieczenia i obsypujemy ulubionymi przyprawami. U mnie jeden był obsypany czosnkiem i rozmarynem oraz lekko ziołami prowansalskimi. Drugi natomiast czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz świeżą szałwią. Zawijamy szczelnie w papier do pieczenia i wkładamy na blaszce (sos może wyciekać) do nagrzanego do 200*C piekarnika na ok.40-45 minut. Wyjmujemy

Smaczne Zdrowe