Choć schab ze śliwką nie jest mi obcym daniem, mięsa drobiowego w takim połączeniu jeszcze nie jadłam. Postanowiłam więc spróbować. Do nadzienia dodałam również posiekane orzechy laskowe oraz startego na drobno pierniczka. Całość podałam na sosie przygotowanym na bazie powideł śliwkowych. Jeżeli lubicie dania mięsne na słodko, spróbujcie i dajcie znać co sądzicie. Przepis bierze udział w konkursie kulinarno-fotograficznym
Smaki Na Talerzumaczania rąk FARSZ -około 200 g mięsa (może być łopatka wieprzowa, schab,karkówka) -1 cebula -1 duży ząbek czosnku -1 marchew -trochę wegety -troszkę maggi do smaku -pieprz *można dodać troszkę ugotowanego ryżu, mi akurat zostało z obiadu z dnia poprzedniego to dodałam do farszu :-) SOS GRZYBOWY -1 kostka bulionowa grzybowa -trochę grzybów świeżych lub suszonych (jak suszone, to należy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupyszną sałatka własnego przepisu z serii "wymyślona na szybko" :) Skład: - mięso schab/ 6 kotletów - ogórki kiszone - łosoś norweski/ 1 kawałek - czosnek/ 3 ząbki - miód - kapusta włoska - sałata radicchio/cykoria - marchewka - olej do smażenia - 100ml oleju z pestek winogron/ lub innego do sałatek - ser żółty - papryka słodka - sos sojowy imbirowy - cebula - bułka tarta - 1 jajko Kotlety oblewamy sosem sojowym imbirowym + czosnek
upichconaSmaż schab z każdej strony po 2 minuty (Ważne aby nie przewracać schabu w trakcie pieczenia, wtedy wyjdzie Wam twardy, smażymy jedną stronę zamykamy w ten sposób sok w środku, potem drugą i tyle ;-) , zobaczycie będzie pyszny! ). Kuskus robimy według przepisu na opakowaniu. Polewamy na talerzu, sosem z patelni. Sałatka z mozzarellą: - 2 garście rukoli - 1/2 sałaty masłowej - pomidorki
SMYKWKUCHNIporcje: 1 woreczek białego ryżu 1 woreczek dzikiego ryżu 2 schaby z wieprzowiny mrożona mieszanka chińska z (marchewką, cebulą kiełkami fasoli mung, pędy bambusa, grzyby chińskie, papryką, porem) przyprawy po 1 szczypcie: imbir, kurkuma, curry, papryka mielona, suszona kolendra, kmin, pieprz, kardamon, 2 łyżeczki sosu sojowego, sól i pieprz Cukinię myjemy i kroimy cieńcie plastry obieraczką
Bon Appetit MałgorzatyNie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!schabu, to ten przepis jest dla Ciebie. Oryginalne danie na każdą okazje. Ten schab jest naprawdę rewelacyjny. Pyszny, soczysty i pełen smaków. Na pewno szybko Ci się nie znudzi. U mnie często gości na stole podczas niedzielnych rodzinnych spotkań lub od Święta. Mam nadzieje, ze i Tobie przepis ten przypadnie do gustu. SKŁADNIKI: 2 KG SCHABU W CAŁOŚCI(...)ROZMARYN I TYMIANEK 4 ZĄBKI CZOSNKU *PRZYPRAWY I ICH ILOŚĆ PODANA JEST ORIENTACYJNIE. DOPRAWIAMY DO SMAKU, A PODANE PRZYPRAWY ZASTĄPIĆ MOŻNA SWOIMI ULUBIONYMI PRZYPRAWAMI. 2 ŁYŻKI MUSZTARDY 3 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO 4 ŁYŻKI OLEJU ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: MIĘSO UMYĆ I OSUSZYĆ. UŁOŻYĆ JE NA DESCE DO KROJENIA, STRONA Z TŁUSZCZEM DO DOŁU. NASTĘPNIE, OSTRYM NOŻEM NACIĄĆ MIĘSO W JEDNO
Pani M - kuchnia smakowitaSmakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..pieczarki smażone na smalczyku z ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne.. schab, polędwica 50
Moje domowe kucharzeniepiekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Upieczony schab możecie wyjąć z naczynia, ostudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki, by stępiał i łatwiej było go kroić - wtedy będzie to wersja kanapkowa; lub też możecie pokroić go w grube plastry prosto po wyjęciu z naczynia i podać z sosem - to wersja obiadowa. Sos: Pozostały z pieczenia płyn przelewamy
Czary - gary w kuchniteraz mogę się nim podzielić z Wami. Ta szarpana wieprzowina to naprawdę niebo w gębie. Miękka, mega soczysta i pełna smaku! Nie potrzeba do niej specjalnych dodatków czy sosów – jest tak smaczna, że nie ma co jej zagłuszać innymi, intensywnymi składnikami. Wystarczy sałata, szybka salsa pomidorowa, może kilka plasterków cebulki i tyle – pyszny obiad z pulled pork(...)szynki lub schabu , ale najlepszy efekt będzie ze wspomnianej karkówki i łopatki. Jak przyprawić szarpaną wieprzowinę? Kluczem do uzyskania przepysznego, soczystego i rozpływającego się w ustach mięsa jest odpowiednie przyprawienie. Szarpana wieprzowina z tego przepisu zyskuje swój niepowtarzalny aromat i idealną konsystencję dzięki wyjątkowej mieszance przypraw i dodatków. Znajdziecie tu m.in: cynamon gałkę muszkatołową paprykę wędzoną oregano sos Worcestershire passatę
Na-talerzu.plpatelnię szpinak (świeży drobno pokroić, mrożony poczekać aż się rozmrozi). Dusić kilka minut. Na koniec dodać jedną dużą łyżkę śmietany. Posolić i popieprzyć do smaku i jeszcze chwilę dusić. Schab rozbić na cienkie kotlety. Opruszyć solą i pieprzem z obu stron. Nakładać na brzeg kotleta farsz szpinakowy i zwijać. Obtoczyć w mące. Roladki obsmażyć z obu stron na złoty(...)liść laurowy. Doprawić przyprawą włoską. Dusić do miękkości około 30 minut. Około 10 minut przed końcem dodać śmietanę (3 łyżki). Gdy podczas gotowania ubędzie nam sporo wody i sos zrobi się za gęsty to należy go podlać wodą lub bulionem. Natomiast gdy będzie za rzadki to należy zaprawić mąką rozrobioną w wodzie. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówschabu. 5. Wierzch schabu obsypujemy przyprawami, ziołami, i odrobiną oleju. 6. Schab delikatnie przekładamy do rękawa do pieczenia. 7. Pieczemy w temperaturze 160* około 2 godziny 10 minut. 8. Po upieczeniu mięso przekładamy do foli aluminiowej i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Sosik możemy wykorzystać do zrobienia sosu
Dziś Ja gotujepieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, również odstawiamy na godzinę. Schab nadziewamy namoczonymi bakaliami (wino zachowujemy). Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego, wlewamy wino z marynowania bakalii i pieczemy około 90 minut. Mięso pieczone w naczyniu żaroodpornym co jakiś czasu podlewamy sosem z pieczenia. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnisznurkiem. Wierzch posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z resztą plastrów schabu. 3. Gotowe roladki obtaczamy w mące. 4. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy gorącym bulionem, dusimy 20 min. pod przykryciem. Wyjmujemy roladki, sos zaprawiamy śmietaną. Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami
słodki bratekkilka godzin a najlepiej na całą dobę. Po tym czasie przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą (ok. 5 mm) i polewamy roztopionym masłem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 1 godz. 10 minut. Z pozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia na patelnię, podgrzewając na małym ogniu i cały czas
Moje-pitraszenie