schab w sosie - 2316 przepisów (strona:98/155)

Maślana młoda kapusta ,duszona w śmietanie 193

dolewamy śmietankę , ocet winny , miód i dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż sos lekko odparuje i się zagęści . Oczywiście co jakiś czas , trzeba zamieszać . Zwykle po 3-4 minutach jest już gotowe . Wyłączamy gaz , doprawiamy pieprzem , dekorujemy koperkiem i można serwować . Samodzielnie lub z letnim schabem z grilla … cokolwiek i wszystko, będzie doskonałym , dodatkiem do tej idealnej kapusty

Ogrodnik w podróży
Schab duszony w winie, przygotowany w garnku. 184

czasu zamieszać, żeby mięso nie przywarło do dna. Można kilka razy obrócić schab w trakcie gotowania. Wyjąć mięso na deseczkę i poczekać aż wystygnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso po ostudzeniu kroi się z łatwością na porcje bez ryzyka , że się rozpadnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pozostały sos i warzywa w garnku zmiksować mikserem.  Pokrojone mięso włożyć znowu do garnka

zielonacukinka
Pasztet tradycyjny 190

mieć trochę tłuszczu. Świetnie nadają się: łopatka, karkówka, szynka, biodrówka, udziec z drobiu. Schab lub pierś może sprawić, że pasztet będzie suchy. Żeby tego uniknąć, zawsze dodaję trochę wywaru z gotowania (nigdy nie odmierzałam, ale czasami chyba nawet ¾ szklanki). Resztę wywaru można wykorzystać do zupy lub sosu. Smak pasztetu dopełniają także grzyby suszone lub świeże. Ja z nich rezygnuję

Pełny talerz
Juki ułańskie, czyli kieszonki schabowe z farszem 205

książka. Mięso ponownie złożyłam,   odwróciłam na dugą stronę i nacięłam w ten sam sposób jak poprzednio. Mięso po rozłożeniu musi być w jednym kawałku.   Odchyliłam jedną część schabu i położyłam na niej połowę farszu. Przykryłam płatem mięsa, nałożyłam resztę farszu i zakryłam ostatnim płatem mięsa.   Piekarnik włączyłam na 180 °C. Teraz już wystarczyło całość uformować i brzegi(...)srebrną folię i włożyłam do foremki. Na dno wlałam 2 łyżki wody i wstawiłam do piekarnika na 1 godzinę.   Jeżeli zechcecie zrobić taką pieczeń na ciepło z sosem, wystarczy zamiast zawijać w folię,   włożyć pieczeń do rondla do zapiekania, podlać odrobiną wody i piec pod przykryciem około 1 – 1,5 godz. Po wyjęciu z piekarnika wystarczy przyprawić wytworzony

Kuchnia u Krysi
Kanapka – idealna przekąska na drugie śniadanie 156

wykorzystać dobrze skomponowane dodatki, aby uzyskać pyszne i zdrowe drugie śniadanie. Pieczony schab świetnie będzie smakował w towarzystwie sałaty, żółtego sera oraz ogórka konserwowego, pomidora i cebuli. Do kanapki z pieczonym indykiem możemy dodać np. dojrzewający ser, świeżą paprykę i piklowaną cebulę, a całość uzupełnić smacznym sosem. Z pasztetem świetnie komponuje się z kolei ogórek kiszony i tarty chrzan, które

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Restaurant Week - Quale 155

Choć wybrałam menu rybne, to miałam okazję spróbować dania, dzięki uprzejmości Dominika. Schab mięciutki i soczysty, rozpływał się w ustach, a kluska z wędzonego twarogu była wspaniała! Lekko chrupiąca, z rozpływającym się środkiem - takie zaskoczenia lubię! Nie zdecydowałam się na to danie ze względu na dodatek sosu grzybowego, ale niepotrzebnie, gdyż był bardzo subtelny i smaczny. Amatorów pysznego jedzenia może

Cooking Monster
Piersi z bakaliowym nadzieniem i śliwkowym sosem 132

Choć schab ze śliwką nie jest mi obcym daniem, mięsa drobiowego w takim połączeniu jeszcze nie jadłam. Postanowiłam więc spróbować. Do nadzienia dodałam również posiekane orzechy laskowe oraz startego na drobno pierniczka. Całość podałam na sosie przygotowanym na bazie powideł śliwkowych. Jeżeli lubicie dania mięsne na słodko, spróbujcie i dajcie znać co sądzicie. Przepis bierze udział w konkursie kulinarno-fotograficznym

Smaki Na Talerzu
Knedle z kaszy jaglanej z mięsnym farszem i sosem grzybowym 163

maczania rąk FARSZ -około 200 g mięsa (może być łopatka wieprzowa, schab,karkówka) -1 cebula -1 duży ząbek czosnku -1 marchew -trochę wegety -troszkę maggi do smaku -pieprz *można dodać troszkę ugotowanego ryżu, mi akurat zostało z obiadu z dnia poprzedniego to dodałam do farszu :-) SOS GRZYBOWY -1 kostka bulionowa grzybowa -trochę grzybów świeżych lub suszonych (jak suszone, to należy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Roladki schabowe z sałatką "wymyślanką" 182

pyszną sałatka własnego przepisu z serii "wymyślona na szybko" :) Skład: - mięso schab/ 6 kotletów - ogórki kiszone - łosoś norweski/ 1 kawałek - czosnek/ 3 ząbki - miód - kapusta włoska - sałata radicchio/cykoria - marchewka - olej do smażenia - 100ml oleju z pestek winogron/ lub innego do sałatek - ser żółty - papryka słodka - sos sojowy imbirowy - cebula - bułka tarta - 1 jajko Kotlety oblewamy sosem sojowym imbirowym + czosnek

upichcona
SCHAB W ZIOŁACH I SAŁATKA Z MOZZARELLĄ! 261

Smaż schab z każdej strony po 2 minuty (Ważne aby nie przewracać schabu w trakcie pieczenia, wtedy wyjdzie Wam twardy, smażymy jedną stronę zamykamy w ten sposób sok w środku, potem drugą i tyle ;-) , zobaczycie będzie pyszny! ).  Kuskus robimy według przepisu na opakowaniu. Polewamy na talerzu, sosem z patelni. Sałatka z mozzarellą: - 2 garście rukoli - 1/2 sałaty masłowej - pomidorki

SMYKWKUCHNI
Chińszczyzna z wieprzowiną na carpaccio z cukinii 195

porcje: 1 woreczek białego ryżu 1 woreczek dzikiego ryżu 2 schaby z wieprzowiny mrożona mieszanka chińska z (marchewką, cebulą kiełkami fasoli mung, pędy bambusa, grzyby chińskie, papryką, porem) przyprawy po 1 szczypcie: imbir, kurkuma, curry,  papryka mielona, suszona kolendra, kmin, pieprz, kardamon,  2 łyżeczki sosu sojowego, sól i pieprz Cukinię myjemy i kroimy cieńcie plastry obieraczką

Bon Appetit Małgorzaty
Domowa wersja sushi 228

Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym 183

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..pieczarki smażone na smalczyku z ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne.. schab, polędwica 50

Moje domowe kucharzenie
Schab pieczony w mleku 152

piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Upieczony schab możecie wyjąć z naczynia, ostudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki, by stępiał i łatwiej było go kroić - wtedy będzie to wersja kanapkowa; lub też możecie pokroić go w grube plastry prosto po wyjęciu z naczynia i podać z sosem - to wersja obiadowa.  Sos: Pozostały z pieczenia płyn przelewamy

Czary - gary w kuchni
Szarpana wieprzowina. Pulled pork 102

teraz mogę się nim podzielić z Wami. Ta szarpana wieprzowina to naprawdę niebo w gębie. Miękka, mega soczysta i pełna smaku! Nie potrzeba do niej specjalnych dodatków czy sosów – jest tak smaczna, że nie ma co jej zagłuszać innymi, intensywnymi składnikami. Wystarczy sałata, szybka salsa pomidorowa, może kilka plasterków cebulki i tyle – pyszny obiad z pulled pork(...)szynki lub schabu , ale najlepszy efekt będzie ze wspomnianej karkówki i łopatki. Jak przyprawić szarpaną wieprzowinę? Kluczem do uzyskania przepysznego, soczystego i rozpływającego się w ustach mięsa jest odpowiednie przyprawienie. Szarpana wieprzowina z tego przepisu zyskuje swój niepowtarzalny aromat i idealną konsystencję dzięki wyjątkowej mieszance przypraw i dodatków. Znajdziecie tu m.in: cynamon gałkę muszkatołową paprykę wędzoną oregano sos Worcestershire passatę

Na-talerzu.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję