schab w sosie - 2316 przepisów (strona:89/155)

Roladki schabowe z wędzoną śliwką 209

śliwką, niby zwykłe schabowe, a za sprawą dodatków smakują rewelacyjnie. Najpierw obsmażone na patelni, następnie duszone w aromatycznym sosie, również z dodatkiem śliwek. Najlepiej przygotować je od razu w większej ilości, a masz zapewniony obiad na kilka dni. Składniki: 10 plastrów schabu   10 plastrów boczku   10 wędzonych śliwek+4 musztarda 1 listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego cebula(...)Można spiąć wykałaczką lub owinąć nitką każdą roladkę obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć i obsmażyć na rumiano.  Zalać bulionem, tak, by przykryć roladki przynajmniej do 3/4 wysokości. Do sosu dorzucić resztę śliwek i przyprawy. Dusić do miękości około 30-40 minut gotowy sos zabielić zahartowaną śmietaną. Podawać z kluskami lub puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa kostka rosołowa 68

sosów. Możesz używać ich dokładnie tak, jak ich sklepowego odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Wpis powstał przy współpracy z AWG Supervac

okolicepalnika.pl
Węgierska marynata do mięs 87

możesz też zrobić z wyprzedzeniem. W lodówce powinna wytrzymać ponad tydzień. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Domowa kostka rosołowa Zobacz też najnowsze przepisy Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Artykuł Węgierska marynata do mięs pochodzi

okolicepalnika.pl
Roladki paprykowe z kurczaka zawijane w boczku. PRZEPIS 95

rozłóż je na dnie żaroodpornego naczynia, na nich połóż roladki. Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podawaj z sosem cebulowym, który wytworzy się w brytfance. Rada: roladki możesz też zrobić z mięsa z indyka lub ze schabu. Artykuł Roladki paprykowe z kurczaka zawijane w boczku. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Roladki schabowe z boczkiem i mozzarellą w sosie pomidorowym 63

się tylko chce i powstają całkiem smaczne wariacje ;-) Tym razem dodatek stanowił u mnie boczek parzony i mozzarella . Składniki Schab 10 plastrów Boczek parzony w plastrach 1 opakowanie The post Roladki schabowe z boczkiem i mozzarellą w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wieprzowina w curry z brzoskwinią 172

mleka kokosowego, bez ananasa… lenistwo wzięło górę i wykorzystałem to, co miałem w domu. Składniki (na 2 osoby): 100g schabu lub innego mięsa wieprzowego pół czerwonej papryki 1 cebula 1 brzoskwinia 200ml śmietanki 30% pół łyżeczki curry sos rybny szczypta cynamonu ząbek czosnku sól pieprz cukier Przygotowanie: Mięso należy pociąć w słupki i wrzucić do garnka na rozgrzany olej

Jacob Tastes
Schab w zielonej skórce nadziewany śliwką 121

wyciągamy i zostawiamy w temperaturze pokojowej. Letnie mięso wkładamy do lodówki na 2-3 godziny by porządnie się skleiło.  Schab możemy kroić na plasterki jako wędlinę lub kroić w grubsze plasterki i podawać jako pieczeń z ciepłym sosem borówkowym. Konfiturę z borówek należy podgrzać w rondelku lub na małej patelni i polać nią mięso.  *Na każdy 1kg mięsa

Gotowanie i blogowanie
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 147

gram - 248 kcal Pierś Kurczaka Pieczona bez skóry - 100 gram - 180 kcal Klopsiki Cielęce , 2 sztuki z sosem - 140 gram - 275 kcal Udko Kurczaka pieczone , sztuka - 100 gram - 155 kcal Antrykot Wołowy smażony  , sztuka - 100 gram - 159 kcal Schab Pieczony bez tłuszczu - 100 gram - 174 kcal Dorsz po Grecku - 110 gram - 129 kcal Dorsz Wędzony - 100 gram - 56 kcal(...)kcal Mleko 0.5 procent tłuszczu , szklanka - 200 ml- 78 kcal Kefir 2 procent tłuszczu , szklanka - 240 ml - 122 kcal Maślanka Naturalna , szklanka - 200 ml - 60 kcal   TŁUSZCZE I SOSY : ****************************************** Masło Śmietankowe,łyżeczka -5gram - 23 kcal Margaryna light , łyżeczka - 5 gram - 22 kcal Majonez  light , łyżka - 15 gram - 20 kcal Olej Rzepakowy , łyżka - 10 gram - 88 kcal Koncentrat

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sos wielkanocny 66

Sos zrobiłam parę dobrych dni temu, ale jakoś nie miałam weny do publikacji (tak, nadal mam fazę „niechcemisię”, nie bijcie). Jedliśmy go razem z gotowanym schabem, pasował idealnie. Myślę, że spokojnie można go zrobić z innymi dodatkami. Kombinujcie. Ja będę. Składniki: 5 jajek 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka majonezu 1 łyżeczka świeżo startego chrzanu mały(...)kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy jogurt, chrzan i majonez. Dodajemy do tego jajka i poszatkowany szczypiorek, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy, wkładamy do lodówki. Artykuł Sos wielkanocny pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Roladki schabowe z morelą i szynką parmeńską 179

szynkę parmeńską i uduszona w sosie z dodatkiem półwytrawnego białego wina-to niecodzienna propozycja na wykwintny obiad czy uroczystą kolację-wprost rozpływają się w ustach! Trzeba tylko uważać aby nie przesadzić z soleniem, gdyż szynka sama w sobie jest słona a podczas duszenia dodatkowo uwalnia swoje walory. Skusicie się? Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 150 g serka mascarpone(...)szklanka rosołu drobiowego 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła sól morska do smaku kolorowy pieprz z młynka do smaku 50 ml białego półwytrawnego wina Sposób wykonania potrawy: Schab delikatnie rozbijamy przez woreczek foliowy, delikatnie solimy, smarujemy utartym serkiem mascarpone, morele kroimy na paski wyjmujemy pestki, układamy na mięsie, posypujemy listkami melisy, całość rolujemy w roladki. Następnie owijamy plasterkami szynki

Wanilia i Kardamon
Kurczak w sosie winno-musztardowym 197

Pyszny, aromatyczny kurczak w sosie winno-musztardowym z dodatkiem śmietanki. Potrawa inspirowana przepisem ze strony ' Magazyn Kuchenny '. Zamiast z kurczakiem, danie możecie przygotować ze schabem. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 2 osób: 4 udka (bez podudzi) 3 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki oleju 1 mała cebula, pokrojona w ósemki 3 ząbki czosnku w łupinkach 3 gałązki tymianku 100 ml białego(...)cebulę, czosnek i tymianek, wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i pod przykryciem dusimy ok. 35-40 minut. 4. Kurczaka wyławiamy, a sos zagęszczamy - zwiększamy ogień i gotujemy tak długo, aż uzyska pożądaną przez nas konsystencję. Pozostałą łyżkę musztardy mieszamy z 3 łyżkami śmietany, dodajemy kilka łyżek bulionu z duszenia i dokładnie mieszamy

My Culinary Art
Schab sztygarski z kiełbasą w środku 126

upieczeniu wyjąć i pokroić na kawałki o grubości 2 cm. Do powstałego sosu z pieczenia dodać przysmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, zagotować. Podprawić niewielką ilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Przyprawić solą do smaku. Pamiętacie jeszcze inne faszerowańce? Schab z oscypkiem w środku Zraz z parówką w środku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
SCHAB W POMIDORACH 117

kroję w kostkę, dorzucam do schabu. Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę, wrzucam na patelnię wraz z pomidorami z puszki, wodą oraz vegetą i cukrem. Mieszam. Po zagotowaniu zmniejszam ogień i gotuję do miękkości (około godziny), co jakiś czas mieszając. Mąkę łączę z odrobiną zimnej wody, rozrabiam, wlewam do sosu (najlepiej przez sitko), mieszam i chwilę gotuję

JejKuchnia
SZNYCLE W SOSIE Z CARRY 132

lubię jego nietuzinkowy smak i wygląd.Daje człowiekowi poczucie siły,i cudownych doznań,niepowtarzalny smak,sos z użyciem tego owocu jest przesycony klimatem tamtego regionu,ich kultury  ,gorących przypraw.Bardzo polecam to danie,jest jak Ja,słodka,lekko cierpka i pikantna:))))   35dag.sznycli ze schabu 1 mango 1 papryczka chilli kokos oliwa sól pieprz curry liść laurowy 3 łyżki soku(...)połówki.Na patelni rozgrzewamy oliwę,obsmażamy mięso równomiernie,solimy,pieprzymy,posypujemy curry  i zdejmujemy z ognia.Mango obieramy ze skóry i kroimy w równej grubości plasterki.Teraz zabieramy się za sos:mango i liść laurowy podsmażamy na tym samym tłuszczu co smażyliśmy mięso,mieszając od czasu do czasu.Skrapiamy obficie sokiem z cytryny,dodajemy 1 łyżkę curry,wiórki kokosowe,dokładnie mieszamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania