schab w sosie - 2316 przepisów (strona:86/155)

Gulasz wieprzowy 119

Gulasz wieprzowy. Najlepszy i najłatwiejszy przepis na pyszny tradycyjny gulasz w sosie własnym. Ciekawy pomysł na smaczny obiad z dużą ilością mięsa i sosu . Czas przygotowania:    1.5 godziny Ilość porcji:  >5 sztuk Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1.3 kg schabu wieprzowego 1.3 ml wody 1 cebula 100 ml śmietany 30% 2 liście laurowe

karolgotuje
Mielone z rzeżuchą i słonecznikiem 125

burgerów, a także zamiast tradycyjnych mielonych do ziemniaków. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200g mięsa wieprzowego (u mnie ze schabu) 1/4 cebuli sól, pieprz 0,5 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka sosu sojowego 3 łyżki posiekanej rzeżuchy 2 łyżki ziaren słonecznika mąka pszenna do panierowania olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania

Waniliowe Improwizacje
Pieczony schab z szynką parmeńską i pomarańczami (Arrosto all'arancia e prosciutto crudo) 157

kawałki pomarańczy, połówki szalotek i 4-5 gałązek świeżego rozmarynu. Na koniec mięso polewamy koniakiem. Schab pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 40-45 minut, co jakiś czas polewając sosem powstałym w czasie pieczenia. **** PREPARAZIONE Pulite la lonza di maiale, rimuovete il grasso e le nervature esterne. Aggiustate

La grande e la piccola cuoca
Przekąski i dodatki do potraw 200

makrelą Mini wafelki z pomidorkiem Mini wafelki ze szprotką Pająk z papryki    Pasta śledziowa Pesto z rukoli Pieczony schab z suszoną morelą Pierożki ze szpinakiem Popękane jajka Smażony oscypek z żurawiną Ślimaczki z ciasta francuskiego Sos beszamelowy Quesadilla z pieczarkami i serem Wafelki ryżowe ze szpinakiem Wafelki ryżowe z jajecznicą Wafle ryżowe z pastą z makreli

Aga w kuchni
Schab słodko- kwaśny z ryżem i kolendrą - kuchnia chińska 311

Składniki: - 350 g schabu - czerwona papryka - mała cukinia - 1/2 puszki kukurydzy lub kolby kukurydzy - cebula 1/2 - 2 ząbki czosnku przeciśnięte - sos limonko-wy z kolendrą - limonka - imbir - ocet ryżowy - sos sojowy jasny - 2 łyżki płynnego miodu - 1 łyżka mąki kukurydzianej -3 łyżki oleju słonecznikowego - chili czerwone - kolendra świeża  Wykonanie: Ostrym nożem kroimy mięso na równe, cienkie kawałki. Olej rozgrzewamy

SMYKWKUCHNI
Paski kotletów z karkówki w sosie grzybowym z kaszą 184

Jeśli usmażymy za dużo panierowanych kotletów z karkówki ( schabu ) , lub odwrotnie jeśli mamy za mało kotletów w stosunku do ilości stołowników , lub po prostu mamy ochotę

Buniabaje w kuchni
Schab z ananasem 222

powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić sos mąką pszenną i zabielić kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami(...)wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik  lub  klik ) sól pieprz łyżka klarowanego masła łyżka oleju z pestek winogron 4 plastry ananasa z puszki ( promocja klik  lub  klik ) zalewa z ananasa kilka rodzynek – u mnie duże odmiany Thomson łyżeczka mąki bezglutenowej – mieszanka uniwersalna 0,5-1 szklanka

Kuchenne zapiski Edyty
Wieprzowina po tajsku. Kawałki mięsa zanurzone w aromatycznym sosie, to jest po prostu pyszne. PRZEPIS 92

wiedzieliśmy, że zrobimy je w naszej kuchni. Wyobraźcie sobie kawałki delikatnej wieprzowiny zanurzone w bardzo aromatycznym sosie. Tu mieszają się różne smaki – słodycz z ananasa, pikantność chili i kwasowość cytryny. Smakuje świetnie. Przepis na wieprzowinę po tajsku Składniki: Około 400 gramów schabu wieprzowego, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, 5 plastrów ananasa z puszki(...)wody. Wymieszaj, duś pod przykryciem przez około 7 minut. Na koniec dopraw sokiem z cytryny i solą, jeśli trzeba.   Artykuł Wieprzowina po tajsku. Kawałki mięsa zanurzone w aromatycznym sosie, to jest po prostu pyszne. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
domowa tortilla z dodatkami i sosem czosnkowym. Super się zwija, elastyczna, nie łamie się :-) 240

sklepu-tylko lepsze :P bo bez chemii :-)  Usmażone tortille przykrywamy ściereczką lub miską. SOS CZOSNKOWY -1 duży jogurt naturalny -3 ząbki czosnku -pieprz -4 łyżki ketchupu Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, czosnek miażdżymy w prasce. DODATKI -0,5 kg mięsa(może być schab, filet z kurczaka, łopatka wieprzowa) -przyprawa do gyros -cebulka -sałata lodowa -pomidory -3 łyżki śmietany Mięso

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Schab peklowany pieczony w glazurze wg Aleex 110

schab jest moim odkryciem minionych świąt. Przepis na niego znalazłam w świątecznym “Moim Gotowaniu”. Zaciekawił mnie od pierwszego przeczytania, ale od razu wiedziałam, że muszę go zmodyfikować do naszych smaków. Z przepisami w czasopismach lub na stronach internetowych bywa u mnie dziwnie. Sporo przepisów zapisuję w plikach komputerowych, potem je czytam, zastanawiam się nad nimi, niektóre z nich wybieram(...)dlaczego. Do zobaczenia :)   Składniki:   • 1,5 kg schabu środkowego  Na zalewę:   • 4 pełne łyżki soli peklowej (2 opakowania)  • 3 ząbków czosnku  • 2 listki laurowe  • ½ łyżeczki majeranku  • 4 ziarna ziela angielskiego  Glazura:   • 2 łyżki powideł śliwkowych  • 2 łyżki sosu sojowego  • 1 łyżka octu winnego  • 3 łyżki miodu

W mojej kuchni
Pieczony schab ze śliwką 104

Schab wieprzowy jest źródłem pełnowartościowego białka. |Zawiera mniej tłuszczu, niż inne części tuszy wieprzowej. Często gości w moim domku. I w postaci tradycyjnych kotletów, pieczeni, i takich oto zapiekanych ciekawostek. Schab ze śliwką jest pyszny i na ciepło i na zimno jako wędlina! Co nam trzeba? 1 kg schabu bez kości 1 paczka suszonych śliwek około 200g. Dowolne przyprawy(...)zszywamy wykałaczkami. Zawijamy w folię aluminiową (może być w zakrytej brytfance, wtedy polewamy raz po raz sosem , który się wytworzył) i pieczemy około 1,2h w 180 stopniach. Smacznego!     Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Pieczony schab ze śliwką first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
WIEPRZOWINA DUSZONA W POMIDORACH + KLUSKI ŚLĄSKIE – 5 zł 339

się wody ok. 15-20 min, aż będą miękkie. W czasie gdy się gotują, my zabieramy się za sos. Oczywiście można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu, ale wtedy gorzej wyrabia się ciasto na kluski. 1. WIEPRZOWINA (10 min): my użyliśmy schabu, ale szynka wieprzowa też dobrze się nada – chodzi o to, aby mięso nie miało zbyt dużo tłuszczu i przerostów(...)zaczynając od rogów nacięcia). 4. DUSZENIE (20 min): Dodajemy płaską łyżeczkę cukru, mieszamy całość i dusimy pod przykryciem ok. 20 min, co jakiś czas mieszając. W momencie początku duszenia sosu możecie już zabierać się za kluski, ponieważ ziemniaki będą już gotowe. Kiedy sos będzie gotowy, Wy będziecie już na finiszu w produkcji klusek. Pod koniec sprawdzamy smak i w razie

Nerds Kitchen
Roladki schabowe z wędzoną śliwką 242

śliwką, niby zwykłe schabowe, a za sprawą dodatków smakują rewelacyjnie. Najpierw obsmażone na patelni, następnie duszone w aromatycznym sosie, również z dodatkiem śliwek. Najlepiej przygotować je od razu w większej ilości, a masz zapewniony obiad na kilka dni. Składniki: 10 plastrów schabu   10 plastrów boczku   10 wędzonych śliwek+4 musztarda 1 listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego cebula(...)Można spiąć wykałaczką lub owinąć nitką każdą roladkę obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć i obsmażyć na rumiano.  Zalać bulionem, tak, by przykryć roladki przynajmniej do 3/4 wysokości. Do sosu dorzucić resztę śliwek i przyprawy. Dusić do miękości około 30-40 minut gotowy sos zabielić zahartowaną śmietaną. Podawać z kluskami lub puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa kostka rosołowa 101

sosów. Możesz używać ich dokładnie tak, jak ich sklepowego odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Wpis powstał przy współpracy z AWG Supervac

okolicepalnika.pl
Węgierska marynata do mięs 119

możesz też zrobić z wyprzedzeniem. W lodówce powinna wytrzymać ponad tydzień. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Domowa kostka rosołowa Zobacz też najnowsze przepisy Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Artykuł Węgierska marynata do mięs pochodzi

okolicepalnika.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję