schab w sosie - 2316 przepisów (strona:86/155)

Roladki schabowe z pieczarkami 139

Schab to nie jest nudne mięso, zaręczam. Chociaż niektórym kojarzy się wyłącznie z tradycyjnym kotletem schabowym, przesuszoną pieczenią, czy sosem bez smaku. Uwierzcie, że nie potrzeba wiele, by odczarować ten rodzaj mięsa. Jeśli nie macie pomysłu na schabowy obiad- zapraszam do lektury. Roladki, o których będzie dzisiaj mowa, mogą być główną częścią pysznego, ciepłego posiłku lub zimną przekąską na przyjęciu(...)warto wypróbować ten przepis. Potrzebujecie: 450 g ciasta francuskiego, najlepiej mrożonego, jest ono zwykle grubsze, łatwiej będzie nam zwinąć roladki, a dodatkowo powinno zawierać mniej "chemii" ok. 500 g schabu bez kości dużą cebulę 500 g pieczarek jedno całe jajko jedno żółtko ulubione przyprawy do marynaty ja użyłam: 2 łyżeczek soli, dwóch łyżeczek majeranku, łyżeczkę papryki słodkiej i łyżeczkę ostrej

Pichceniomania
Kotlety schabowe w panierce z płatków owsianych 169

Pascala. Naprawdę polecam. Porcja dla dwóch osób: Kotlety schabowe w panierce z płatków owsianych Składniki 2 grube plastry schabu 1 jajko ¼ szklanki mąki pszennej ½ szklanki płatków owsianych ¼ szklanki bułki tartej sól, pieprz mielona ostra papryka czosnek granulowany łyżka sosu sojowego łyżka masła olej Zawijamy mięso w folię, lub woreczek jednorazowy. Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Przygotowujemy panierkę. Mieszamy płatki owsiane(...)kawałek, obtaczamy najpierw w   mące, potem jajku i mieszance płatków z bułką tarta. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotlety z każdej strony aż się zarumienią. Na usmażone plastry schabu   nakładamy odrobinę masła. Podgrzewamy do momentu roztopienia masła. Smacznego

Mania Gotowania
Roladki z pieczarkami w zielonym pieprzu 111

potrawa była bliższa moim preferencjom smakowym. W oryginalnym przepisie zamiast pieczarek występują kurki, a roladki duszone są w sosie własnym. Dodatek śmietany, pieczarek i zielonego pieprzu to już mój pomysł na to danie. Składniki 70 dkg schabu bez kości 1 kubeczek słodkiej śmietanki 30 % (200 ml) 1/2 kg pieczarek 1 ząbek czosnku ziarenka zielonego pieprzu-1 łyżeczka łyżeczka soli, pieprz

Kasia i jej kobiecy świat
Schab leśniczego, duszony z grzybami 70

czarny do smaku Schab lekko rozbij tłuczkiem, podobnie jak na schabowe. Dopraw solą , pieprzem. Obsmaż z obu stron na złoty kolor na maśle. Grzyby, oczyść, pokrój i również usmaż na maśle. Cebulę z czosnkiem posiekaj i tak jak schab oraz grzyby, zeszklij na złoto na maśle. Sporo masła, wiem ale to też niepowtarzalny smak.. Zalej schab szklanką rosołu, dodaj(...)duś jeszcze około 10 minut, sos powinien się ładnie zagęścić w tym czasie. Jeśli odchudziłeś przepis i dałeś chudszą śmietanę to będziesz musiał zaciągnąć sos mąką, gdyż sam się zagęści S chab serwuj na gorąco , posypany niewielką ilością świeżego majeranku.. Pachnące jesienią, syte i pyszne, proste danie dla całej rodziny Smacznego! Artykuł Schab leśniczego, duszony z grzybami pochodzi

Ogrodnik w podróży
Schabowe pod serową pierzynką w sosie chrzanowym 115

błędów, zagościł na naszym stole taki obiad. Jest pyszny, naprawdę. Ostro- kwaśny, z wyczuwalną nutą chrzanu. Składniki: ok 1 kg schabu bez kości sól pieprz sól czosnkowa lub czosnek granulowany 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia Sos: 1/2 pojemnika śmietany 18% 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżeczki tartego chrzanu sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 20 dag żółtego

Bea(u)ty kitchen
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 619

Roladki schabowe już były  SiN , ale dzisiaj zaprezntuje inne , w sosie grzybowo-serowym :) . Sos grzybowy na bazie pieczarek . Dodatek pora daje niesamowity smak i aromat. Do wykonania potrzebne jest: - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego - sól(...)pieprz - olej - 2  łyżki masła - wykałaczki Schab kroimy w plastry ok. 1,5 cm. Rozbijamy go tłuczkiem i opruszamy pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy , olej , dokładamy masło i wrzucamy posiekany czosnek. Gdy nam się lekko zeszkli, dorzucamy pokrojonego w pół plastry pora ( jego białą częśc ). Ok. 10 minut całośc podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Na tarce o drobnych oczkach

Słodkości i nie tylko
DOMOWA WĘDLINA - SCHAB PIECZONY, peklowany na sucho 157

następnie wkładamy do lodówki na min. godzinę i wtedy możemy kroić - soki w mięsie dokładnie się rozejdą i zwiążą. Jeżeli schab chcemy podać do obiadu, to wystarczy kilkanaście minut leżakowania w wyłączonym piekarniku, następnie podajemy go z ulubionym sosem i np. buraczkami z chrzanem (jak lubicie). Peklowanie na sucho, to nic innego jak nacieranie mięsa  odpowiednią mieszanką przypraw(...)odwracającego niekorzystne  działanie azotynów. W moim przepisie, przykładowe przyprawy, możecie użyć swoich ulubionych, więc ulepszajcie przepis tak jak lubicie! Polecam i pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: ok. 1,5kg schabu bez kości (najlepiej środkowego) około 80g soli kuchennej ( od 50 do 80g na 1 kg mięsa ) - sól musi być czysta, można ją wyprażyć na suchej patelni lub w piekarniku

Moja Książka Kucharska
Rolada ze schabu z cukinią, pieczarkami i cebulą 95

jako efektowna przekąska Co potrzeba: 1-1,2 kg schabu, Sól, Tymianek, Czosnek granulowany Co potrzeba na nadzienie: 400 g młodej, wąskiej cukinii, 100 g pieczarek, 2 duże cebule, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka posiekanej natki selera, 1 łyżeczka oregano, 3 łyżeczki masła   Co potrzeba na sos: 2 łyżki czubate majonezu, 1 płaska łyżeczka pieprzu, 1/2 płaskiej(...)patelnię z roztopioną 1 łyżeczką masła, dusimy do zeszklenia i niewielkiego zrumienienia, przekładamy do miski z pieczarkami i cukinią. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekaną natkę selera, oregano, mieszamy. Schab nacinamy wzdłuż na płaty o dwóch grubościach, jeden płat na grubość ok. 1cm, drugi pozostawiamy grubszy, nie przecinając mięsa do końca brzegu.   Rozkładamy powstały plaster tak, jakbyśmy rozkładali książkę

Bułka z Chlebem
Kieszonki schabowe z serem 443

chrupiące kieszonki ze schabu panierowane w bułce tartej i smażone na domowym smalcu. Jeśli szukasz więc inspiracji na obiad z wykorzystaniem schabu, to świetnie trafiłaś! U nas znajdziesz dokładny przepis krok po kroku oraz odpowiedź na to: Jak zrobić kieszonki ze schabu? Jak zrobić kieszonkę w schabie? Zapraszamy na przepis:) Kieszonki schabowe z serem Składniki: schab: 6 plastrów ser żółty(...)schabowe. Każdy plaster posypujemy ulubionymi ziołami oraz pieprzem. Od środka smarujemy kotlety ketchupem lub innym sosem do mięs. Plasterki sera składamy na 4 części, tak, aby powstał słupek. Jeśli masz ser w kawałku, po prostu pokrój go na odpowiednie kawałki. Ser ułóż na plastrach schabu w sposób, jaki widać na zdjęciu. Złóż kotlet na pół i dobrze dociśnij brzegi. Możesz

Kuchnia Na Wypasie
Schab ze śliwką 98

mięso przykryte folią aluminiową przez godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ostatnie 20 minut piekłam je bez przykrycia. Schab jako, że miał służyć za wędlinę, to pozostawiłam do wystygnięcia w piekarniku, a następnie wyjęłam go z powstałego sosu, zawinęłam w folię aluminiową i schłodziłam w lodówce. Wtedy lepiej się kroi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-gotowna-w-mleku.html), karkówka pieczona w rękawie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówka gotowana w musztardzie i majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html), schab pieczony w mleku (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/schab-gotowany-w-majonezie.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Szynka pieczona w marynacie musztardowej 113

schłodziłam w lodówce. Mięso można podać również od razu po upieczeniu, krojąc je na grubsze plastry i polewając powstałym podczas pieczenia sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na mięsa pieczone i gotowane, np.: schab pieczony w cebulowej marynacie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/schab-pieczony-w-cebulowej-marynacie.html), https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pieczen-z-miesa-mielonego.html), pieczeń z mięsa mielonego (link do przepisu: karkówka faszerowana

Waniliowe Improwizacje
Kremowa zupa pomidorowa z ryżem i wędzoną papryką 173

Kiedy pekluję szynkę lub schab i potem gotuję je w przyprawach, zostaje mi aromatyczny wywar. Wykorzystuję go do gotowania zup. Tym razem dusiłam w sosie własnym roladki schabowe z suszonymi pomidorami. Pomidory oddały swój aromat i smak, więc wywar wykorzystałam do ugotowania zupy pomidorowej w formie kremu. Dodałam do niej również wędzoną paprykę w proszku, która jeszcze bardziej podkreśliła smak(...)kawałek selera puszka krojonych pomidorów bez skórki ok. 700 ml passaty pomidorowej ew. 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr wywaru mięsnego (użyłam bulionu, w którym dusiły się roladki ze schabu z suszonymi pomidorami) 2 łyżki słodkiej papryki w proszku szczypta chili, sól i pieprz do smaku 2 łyżki wędzonej papryki dowolne zioła (oregano lub bazylia lub zioła do pizzy) pół

Czerwień i błękit
Sos żurawinowy w słoiku 116

zmiksowaneo musu na bazie czerwonego wina to idealne rozwiązanie smakowe. Taki mus pasuje do pieczonego łososia, pieczonego schabu oraz serów kozich, pleśniowych czy oscypków. Gładka konsystencja żurawiny może być również bazą do innych sosów. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sosów. Składniki: • 1 kg żurawiny • 2 szklanki słodkiego wina czerwonego • 3/4 szklanki cukru Wykonanie: • Żurawinę

To co kocham
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 120

Naturrino. Natomiast wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ;    Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna     Sałatka z golonką Naturrino ;     Pieczony boczek na musie z jabłek, ziemniaki puree z sosem tymiankowym ;     Było pysznie i wesoło :) W przemiłej atmosferze z blogerkami minął dzień, pora wracać do domu, na drogę

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety schabowe w sosie z podgrzybków i cebuli 157

wciąż szukam nowych kulinarnych pomysłów. Ten schabowy jest długo duszony, mięciutki i bez panierki. Soczysty w środku z aromatycznym grzybowo-cebulowym sosie. Do tego ulubione dodatki i obiad gotowy. A schabowy inny niż zwykle;) Składniki: 6 plastrów schabu 4 podgrzybki 2 duże cebule szklanka mleka sól, pieprz, majeranek smalec do smażenia Przygotowanie: Schab myjemy, osuszamy i wkładamy do miski

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania