schab w sosie - 2316 przepisów (strona:84/155)

Schab ze śliwką i purée z selera 129

zalewamy resztą wina, wrzucamy obrane i pokrojone w ćwiartki czerwone cebulki, czosnek i liście laurowe. Tak przygotowany schab wstawiamy do zimnego piekarnika bez przykrycia na 30 min. i 150 stopni z termoobiegiem, po tym czasie obracamy mięso do góry nogami, polewamy powstającym sosem i pieczemy kolejne 30 min. Po upływie tego czasu przykrywamy nasze mięso folią aluminiową i zostawiamy

Kuba Gotuje
Rolada schabowa z białą kiełbasą 156

Super na zimno jak i na ciepło. Na zimno idealnie smakuje z sosem tatarskim lub czosnkowym. Pomysł na taki schabik mam od mojej bratowej Moniki, ona ma często super pomysły, które mi czasami podsuwa,dziękuję. Schab umyć i osuszyć. Cienkim nożem przebić schab przez środek i lekko go naciąć. Białą kiełbasę włożyć do zamrażarki, kiełbasa musi być lekko przymrożona

Kuchnia Pokoleń
Roladki schabowe z pieczarkami 71

Składniki:  Schab 500 g Pieczarki 300 g Cebula mała lub kawałek pora Musztarda łyżeczka Sól Pieprz Mąka do obtaczania Olej do smażenia + Sos: Pieczarki  200 g, cebula mała, śmietana 30 % 100 ml, sól, pieprz Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę na rumiano, dodać pieczarki starte na tarce i całość smażyć do odparowania wody z pieczarek

Kulinarne przygody
Schab w sosie cebulowym. Obiad w 45 minut!. 175

Cebula przy smażeniu robi się szklista przy dodaniu nie dużej ilości ilości cukru. Do zagęszczenia sosu wystarczy łyżka mąki pszennej, jaglanej lub z ciecierzycy. Smak sosu zmieni się w zależności od rodzaju mąki jaką wybierzecie. Podaję składniki na obiad dla 4 osób: - 4 plastry schabu , ok. 500 g - 5 dużych cebul - sól - pieprz - olej  - łyżka mąki  1. Rozgrzać(...)cebuli włożyć mięso, podlać wodą i dusić na małym ogniu 20-30 minut, aż cebula będzie miękka i zacznie się rozpadać. uzupełnić wodę jeśli odparowała, sos zagęścić łyżką mąki.  Podajemy na gorąco z pieczywem lub ziemniakami. Danie sprawdzi się też jako szybkie danie z kociołka. Smacznego

Apetyczna babeczka
Schab z gruszką i serem pleśniowym 52

swoje odczekało. Postanowiłam w końcu podzielić się nim z Wami. Tak jak kiedyś Wam pisałam, trzeba czasem odstawić klasyczne schaboszczaki w panierce. Poszperałam, wyguglałam i znalazłam ciekawy przepis na schab z gruszką i serem pleśniowym. Trochę go zmodyfikowałam, oryginał natomiast jest z bloga: Gotuję, bo lubię. Składniki: 4 kotlety schabowe 100 g żółtego sera pleśniowego 1 duża gruszka 4 łyżki(...)międzyczasie lekko podgrzany jogurt mieszamy z 1/3 opakowania sera pleśniowego. Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, na każdy kotlet nakładamy plaster gruszki i resztę pokruszonego sera pleśniowego. Pieczemy 30 minut 180 stopniach. Artykuł Schab z gruszką i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Schab po bałkańsku 260

Smaczne mięsko w gęstym sosie pomidorowym z papryką i pieczarkami. Można je podać z ziemniakami lub kaszą. Nada się na codzienny obiad jak i taki niedzielny, rodzinny, bo porcja z przepisu wychodzi całkiem słuszna :) Składniki na ok. 6 porcji: ok. 1 kg schabu 2 cebule 2 czerwone papryki ok. 400 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 dojrzałe(...)smażyć aż odparuje puszczony przez nie sok. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.   Do duszącego się schabu przełożyć zawartość patelni oraz paprykę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz pozostałe przyprawy. Dusić dalej na małym ogniu, aż mięso zmięknie a sos zgęstnieje. Podawać na ciepło

Simply Food
Schab po cygańsku 125

kotlety schabowe sól pieprz olej SOS: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów (dobrej jakości) sól pieprz rozmaryn (może być suszony) cukier (1/2 łyżeczki) -(opcjonalnie-ale zimowe pomidory kochają cukier) 2-3 małe ogórki konserwowe PRZYGOTOWANIE: Kotlety obsmażamy na tłuszczu, na złoty kolor. Przekładamy na talerz i trzymamy w ciepłym miejscu (jeżeli schab jest nadal(...)twardy. podlewamy małą ilością wody i dusimy-bardzo często się zdarza,że duszę schab jeszcze kilkanaście minut). Na pozostały tłuszcz dodajemy drobno posiekaną cebulę, po chwili czosnek. Po 3-4 minutach dodajemy pomidory plus 1/2 łyżeczki cukru (czasami nawet więcej-zależy od kwaskowatości pomidorów). Powstały sos, doprawiamy sola, pieprzem, rozmarynem (inne zioła też wskazane). Do gorącego sosu, dodajemy nasze kotlety

Kopystką po garach
Enchiladas – meksykański sposób na resztki 126

złożony smak, jest zawiesity i pachnie Meksykiem I jest przy tym mega prosty. Każdy kto potrafi zrobić zasmażkę, ugotuje również sos enchilada. Nas, po wypróbowaniu różnych przepisów, najbardziej przekonała receptura z bloga Cookie and Kate. Polecamy! Składniki: Nadzienie Pieczeń (schab, szynka, kurczak). My wykorzystaliśmy około 300 g pieczeni z dzika 1/2 puszki kukurydzy z fasolką (może być też sama kukurydza(...)granulowanej mozzarelli, bo w sklepie nie było innej. Cheddar był, ale polski, który z oryginałem ma niewiele wspólnego) 4 placki tortilli ( możecie je kupić lub zrobić według tego przepisu ) Sos 8 łyżek oleju 3 łyżki mąki uniwersalnej 2 łyżki ostrej papryki Pół łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli 2 łyżki przecieru pomidorowego

Niedzielny kucharz
Bułki zapiekane w piekarniku – przepyszny i tani przepis 62

dzień wcześniej, włożyć do lodówki, a w momencie podania tylko zapiec w piekarniku. Bułki można podać polane ketchupem, majonezem, musztardą czy sosem czosnkowym.   Składniki na bułki zapiekane w piekarniku: 4 bułki pszenne 8 plastrów szynki, pieczonego schabu lub innej wędliny 6-7 pieczarek pomidor 8 plastrów sera żółtego mała cebula mały pęczek szczypioru przyprawa suszone pomidory z czosnkiem

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z pak choi 123

Składniki: 30 dkg schabu 1 kapusta pak choi 10 dkg pieczarek 1 marchewka 1 łyżka pociętych grzybów mun sos sojowy sos teryiaki przyprawa do dań orientalnych mielona trawa cytrynowa chili … Czytaj dalej Zupa z pak choi

czarrna od kuchni
Kotlet schabowy marynowany w majonezie i sosie sojowym 85

się w ustach.  Na jakiś czas pozostanę przy takim wydaniu schabowych, dopóty dopóki się nie znudzą domownikom   Składniki: * 5 plastrów schabu o grubości 1-1,5 cm * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 1 łyżka sosu sojowego * 1 duży ząbek czosnku * 1/3 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka

Pieprzyć z Fantazją
Schabowe marynowane w musztardzie i majonezie 75

jakiś czas pozostanę przy takim wydaniu schabowych, dopóty dopóki się nie znudzą domownikom   Składniki na 5 porcji.  Składniki: * 5 plastrów schabu o grubości 1-1,5 cm * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 1 łyżka sosu sojowego * 1 duży ząbek czosnku * 1/3 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka

Pieprzyć z Fantazją
Schabowe marynowane w musztardzie i majonezie 152

jakiś czas pozostanę przy takim wydaniu schabowych, dopóty dopóki się nie znudzą domownikom :)  Składniki na 5 porcji.  Składniki: * 5 plastrów schabu o grubości 1-1,5 cm * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 1 łyżka sosu sojowego * 1 duży ząbek czosnku * 1/3 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka

Pieprzyć z Fantazją
Schab pieczony w pietruszkowej marynacie 171

przypraw i czosnku. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Mięso przekładam do naczynia do pieczenia. Schab skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Schab piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Co jakiś czas mięso polewam wytworzonym sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
kotlet schabowy marynowany w majonezie i sosie sojowym 127

się w ustach.  Na jakiś czas pozostanę przy takim wydaniu schabowych, dopóty dopóki się nie znudzą domownikom :)  Składniki: * 5 plastrów schabu o grubości 1-1,5 cm * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy * 1 łyżka sosu sojowego * 1 duży ząbek czosnku * 1/3 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka

Pieprzyć z Fantazją
Schab pod szpinakową kołderką 144

oliwie. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Szpinak smażymy na patelni z dodatkiem szczypty soli, dwóch rozgniecionych ząbków czosnku i 50ml mleka. Schab przykrywamy szpinakiem.    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i do otrzymanej zasmażki dodajemy mleko. Sos doprawiamy gałką muszkatołową, a gdy zgęstnieje przelewamy go na szpinak. Ser ścieramy na tarce i wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Całość wstawiamy

Gotowanie i blogowanie
Schab z patelni, pieczarki w śmietanie i polenta 111

schab ; 2-3 porcje schabu sól pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny łyżka oliwy szczypta papryki pieczarki w śmietanie ; 150 g pieczarek pół cebuli tłuszcz do smażenia

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania