schab w 10 - 2000 przepisów (strona:11/134)

Schab z ananasem. 167

Składniki: 500 g schabu bez kości 1 puszka ananasa 3 kawałki papryki konserwowej 4 szalotki 1 szczypta pieprzu kajeńskiego sól pieprz czarny 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki mąki 2 łyżki masła klarowanego 4 łyżki gęstej śmietany Wykonanie: Schab pokroić na cieniutkie kotlety, a następnie pokroić je w paski. Oprószyć solą i czarnym pieprzem, papryką słodką  oraz mąką

O kuchni z uczuciem
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 286

dużo czarnego pieprzu ... Niezwykłe połączenie czosnku w różnych gatunkach i granulacjach z dużą ilością pieprzu czarnego w przepołowionych ziarnach... jednym słowem : "niebo w gębie"  Składniki: 0,8 kg schabu 2 łyżki soli peklowej można zastąpić zwykłą ale mięso nie będzie tak czerwone 3 łyżki żelatyny 6 łyżek przyprawy Rozkoszna dołączonej do zestawu Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy.Ze wszystkich stron nacieramy

Z Majeczką w kuchni
Risotto ze schabem 243

składniki* 1 torebka 100 g ryżu parboiled* 1 marchewka* 1 czerwona papryka* 1 łodyga selera naciowego* natka pietruszki* 2 cebulki dymki i szczypior z jednej* 1/2 brokuła* 300 g schabu* sól, pieprz, przyprawa typu Vegeta (najlepiej z papryką i suszonymi pomidorami),              lub osobno papryka i suszone pomidorySposób wykonaniaRyż ugotować według przepisu na opakowaniu(...)paprykę,podsmażyć, dodać brokuły i chwilę podsmażyć.Na koniec dodać ryż, natkę pietruszki, wymieszać z warzywami, przyprawić pieprzem,solą i vegetą, wlać 1/2 szklanki wody, na wierzchu ułożyć usmażony schab i dusić pod przykryciem, na delikatnym ogniu ok.10-15 min (do wchłonięcia się wody

Mix smaku
Schab w sosie rozmarynowym 218

Wariacja na temat schabu w sosie do obiadu. Przepis znalazłam u Margarytki, zmniejszyłam trochę porcje i od siebie dodałam jałowiec.Składniki:5 grubszych plastrów schabu bez kości1 cebulasłodka mielona paprykaostra mielona paprykaszczypta chillisól, pieprz, cukierliść laurowyziele angielskiekulki jałowca2 gałązki świeżego rozmarynu1 łyżka mąki ziemniaczanejolejSposób przygotowania:1. Mięso umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i mocno zrumienić plastry mięsa. Obsypać papryką

Kuchnia domowa Ani
Schab pieczony z ziołami 168

Schab pieczony w ten sposób był próbą przed Świętami - i to bardzo udaną próbą :) Polecam serdecznie!Składniki:1 kg schabu bez kościMarynata:2 łyżki sosu sojowego2 liście laurowe2-3 łyżki oleju1 gałązka rozmarynuświeży tymianek1 łyżka ziaren gorczycyświeżo zmielony pieprz1/2 łyżeczki kminku3 zmiażdżone ząbki czosnkuSposób wykonania:1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki na całą noc.2. Mięso

Kuchnia domowa Ani
Schab w sosie cebulowym z pieczonymi ziemniakami 215

Dzisiaj propozycja w sam raz na obiad. Plastry schabu duszone w sosie z cebulą, podane z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Zapewniam Was, że to idealne połączanie! Do tego ulubiona sałatka i obiad gotowy. Zachwyć najbliższych, jednocześnie nie spędzając w kuchni zbyt wiele czasu.Smacznego!Składniki /dla 2 osób/:2 plastry schabu2 cebule2 łyżki mąki1 liść laurowykilka ziarenek ziela angielskiegopieprzsól zioła prowansalskie1/2 litra(...)bulionuolej do smażenia Wykonanie:Plastry schabu opłukać i osuszyć. Każdy przekroić na pół, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać pieprzem i oprószyć mąką. Obsmażyć na rozgrzany tłuszczu z obu stron i przełożyć do rondelka. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać ziele angielskie, zioła prowansalskie i liść laurowy. Gdy cebula będzie już złota dodać pozostałą mąkę i przesmażyć

Pasja Smaku
Schab z warzywami i żurawiną 203

Dania mięsne polecam na świąteczny obiad. Schab tak przyrządzony jest miękki, soczysty, smaczny, jednym słowem warto spróbować.SKŁADNIKI70 dag. schabu2 marchewki1/4 selera1/2 poraprzyprawa typu Staropolska1 cebula3 łyżki żurawiny ze słoika2 łyżki olejuWYKONANIESchab pokroić na cienkie kawałki, przyprawić i zostawić na 1 godzinę. W tym czasie warzywa pokroić w kostkę. Cebulkę lekko poddusić.Schab obsmażyć z obu stron na oleju, przełożyć

W kuchennym oknie Ewy
Schab wędzony herbaciany 167

jednym z blogów podpatrzyłam domową metodę wędzenia schabu. Bardzo byłam ciekawa jak takie mięso smakuje. I muszę przyznać, że od razu po wystygnięciu zajadaliśmy się nim. Schab doprawiłam inaczej niż tutaj i nie wyszedł tak piękny ale był smaczny. Pierwsze koty za płoty i na pewno będą kolejne próby, bo już wiem co i jak. Spróbuję też z innym mięsem

Ewa w kuchni
Mega kotlety ze schabu karkowego moczone w mleku 380

Rewolucyjny,, pomysł  bo podejrzany w programie Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Mignął mi w programie pomysł na robienie olbrzymich kotletów ze schabu karkowego ( czyli inaczej karkówki ) moczonej po rozklepaniu na kotlet w mleku . Do mleka wrzucona była pokrojona cebula. A że mnie aż korci by sprawdzać takie pomysły to szybko poszło. Co prawda kotlet zrobiłam tylko 1 i podając podzieliłam(...)porcje bo nikt z nas takiego ,, potwora ,, by nie zjadł. Eksperyment wart pracy- niech się schowają kotlety schabowe tym bardziej, że ostatnio schab jest odchudzony totalnie i jak , podeszwa,,.Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Schab w kapuście kiszonej 171

Gotuję dla męża i dwoje dzieci Schab w kapuście kiszonej Składniki: schab - 1,50 kg kapusta kiszona - 1 kg śmietana - 250 g cebula - 2 szt sól i pieprz bazylia oregano ziele angielskie - 4 ziarenka liść laurowy - 2 listki oliwa PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na 12 kotletów, lekko rozbić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor

Kuchnia Danusi
Schab pieczony w kapuście kiszonej 194

szybko zregenerować. A nie ma na to nic lepszego, niż tłuste mięsko i kapusta kiszona :) Zapraszam do gotowania potrawy z cyklu "chłopskie jadło" ! :) Składniki (dla 3 osób): 300 g schabu 500 g kapusty kiszonej 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY(...)Schab kroimy na trzy części i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Nacieramy solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety około 3 minuty z każdej strony i wyciągamy na talerz. 2. Na tę samą patelnię wrzucamy kapustę kiszoną i liście laurowe, doprawiamy mielonym kminkiem i cukrem. Obsmażamy cały czas mieszając, około 5 minut

My Culinary Art
Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami 232

końcu chwila odpoczynku od upałów ! W takim razie dziś polecam kotlet schabowy, ale w nieco innym wydaniu niż nasz ulubiony panierowany klasyk. Oto roladki ze schabu z suszonymi śliwkami i plasterkiem wędzonego boczku. Idealnie smakują podane z pieczonymi młodymi ziemniakami. A może do tego kefir... ?Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść(...)przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami Składniki: 5 kotletów schabowych 5 plastrów parzonego wędzonego boczku 20 suszonych śliwek bez pestek świeżo zmielony pieprz sól Do panierowania: 1 jajko mąka pszenna tarta bułka Dodatkowo: olej do smażenia 1 łyżeczka masła wykałaczki Wykonanie:Kotlety rozbijamy na grubość około

Kulinarne przygody Gatity
Schab z serem i cebulką 268

Pyszny schab, który zrobił furorę w mojej rodzinie. Skorzystałam z przepisu Lis z forum cincin.cc. Idealne danie obiadowe i nie tylko. Nie dość, że smaczne to jeszcze bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy wrzucić do piekarnika i spokojnie można zająć się przygotowaniem innych pyszności.Składniki:schab - tyle porcji ile potrzebujemytyle samo plastrów żółtego sera2-3 cebule pokrojone w plasterkimajonez ( ja zawsze

Praktyczna pl
Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim 198

delikatnie musujący, cudownie gasi pragnienie w upalne dni, które są już dziś tylko wspomnieniem... Podwójnie jabłkowy dopalacz dał w efekcie danie mięsne w orzeźwiająco-kwaskowym sosie :) Składniki: 1 kg schabu,4 dorodne antonówki 250 gram szalotek,250 wędzonego boczku,garść rodzynek8-10 kapsułek kardamonu (nasionka wyjmujemy z kapsułek i rozcieramy w moździerzu)0,5 litra cydru lubelskiego (dostępny w butelkach(...)wolnym ogniu. Na końcu dodajemy podsmażony boczek. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, a na dno wykładamy podduszone jabłka podduszone z szalotkami i boczkiem (około połowę), a na to układamy schab. Wszystko przykrywamy resztą jabłek i zalewamy cydrem. Reszta cydru dla kucharza :) Piec przez około 80 minut w temperaturze 175°C (z termoobiegiem).  Po wyjęciu z pieca udekorować świeżym tymiankiem

Delicious Titbits
Schab karkowy jałowcowy 150

Delikatne mięsko kanapkowe. Schab karkowy duszony w ziołowej zalewie, miękki i soczysty. Dla wzmocnienia smaku proponuję mięso przytrzymać przez dzień lub dwa w marynacie z octu jabłkowego. Składniki : Schab karkowy ok. kilograma 10 ziaren jałowca łyżka soli łyżka pieprzu łyżeczka ostrej papryki łyżeczka cynamonu łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku Pokaż resztę

w kuchni i w ogrodzie

Proponowane wyszukiwania